Έλαιο αργκάν: Ο «υγρός χρυσός» που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε υγιή μαλλιά – Κάθε πότε να το χρησιμοποιείτε

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά και ελαϊκό και λινολεϊκό οξύ

Έλαιο αργκάν: Ο «υγρός χρυσός» που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε υγιή μαλλιά – Κάθε πότε να το χρησιμοποιείτε

Γνωρίζατε πως το έλαιο αργκάν μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται και να αισθάνονται πιο υγιή, επικαλύπτοντας τα σκέλη των μαλλιών και σφραγίζοντας την επιφάνειά τους;

Επιπλέον, βρίσκεται σε όλα τα είδη σαμπουάν, μαλακτικών και μάσκες μαλλιών σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να αποκομίσετε τα οφέλη του.

Τι είναι το έλαιο αργκάν

Το έλαιο αργκάν έχει τις ρίζες του στη μαροκινή κουλτούρα και εξάγεται από τους πυρήνες των καρπών του δέντρου αργκάν, γνωστού και ως argania spinosa.

Σύμφωνα με την Dr. Monica Y Li, δερματολόγο και κλινική εκπαιδεύτρια του Τμήματος Δερματολογίας και Επιστήμης του Δέρματος στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, συχνά αναφέρεται σήμερα ως «υγρός χρυσός».

Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά και ελαϊκό και λινολεϊκό οξύ, το συστατικό είναι γνωστό για τα ενυδατικά του αποτελέσματα τόσο στην περιποίηση του δέρματος όσο και στην περιποίηση των μαλλιών.

Tα οφέλη του για τα μαλλιά

Ενώ υπάρχει επιστήμη που υποστηρίζει τα οφέλη για την υγεία των μαλλιών, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η εφαρμογή του αργανέλαιου θα οδηγήσει σε ανάπτυξη των μαλλιών. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε χρησιμοποιώντας έλαιο αργκάν στα μαλλιά σας:

Μαλακώνει και ενυδατώνει τα μαλλιά: Σε σύγκριση με άλλα έλαια μαλλιών, το έλαιο αργκάν διαθέτει μικρότερο μόριο, γι’ αυτό και απορροφάται πιο εύκολα από τα μαλλιά για να τα ενυδατώσει και να τα μαλακώσει, τονίζει η Dr. Li.

Αποτρέπει το σπάσιμο: Το έλαιο αργκάν αποτελείται από ακόρεστα λίπη που μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στην τρίχα, σφραγίζοντας τα κενά στην επιδερμίδα των κατεστραμμένων μαλλιών και δημιουργώντας μια πιο υγιή εμφάνιση, εξηγεί η Chiara Butler, αναλύτρια αξιολογήσεων στο Good Housekeeping Institute Beauty Lab.

Καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής: Το έλαιο αργκάν πιστεύεται, επίσης, ότι έχει αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιασική δράση, η οποία μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην καταπράυνση του ευαίσθητου ή κνησμώδους τριχωτού της κεφαλής, προσθέτει η Meerika Khanna, ειδικός στην ευεξία των μαλλιών και ιδρύτρια της Rthvi Ayurveda.

Αποκαθιστά τις φθορές από τη βαφή των μαλλιών: Το έλαιο αργκάν μπορεί να αποκαταστήσει κάποια λάμψη στα κατεστραμμένα μαλλιά -είτε αυτό οφείλεται σε γενική ξηρότητα, είτε σε θεραπείες χρώματος είτε σε περμανάντ. Μια μελέτη έδειξε ότι μια θεραπεία περιποίησης με έλαιο αργκάν που εφαρμόστηκε μετά από μια διαδικασία ντεκαπάζ βοήθησε στη μείωση της βλάβης από τη λεύκανση.

Πόσο συχνά να χρησιμοποιείτε έλαιο αργκάν στα μαλλιά σας

Χρησιμοποιήστε έλαιο αργκάν στα μαλλιά σας δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Από εκεί και πέρα, προσαρμόστε το με βάση το πόσο καλά το ανέχονται τα μαλλιά και το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής σας.

Οι λιπαροί τύποι μαλλιών πιθανότατα θα χρειαστούν λιγότερες μέρες εφαρμογής, ενώ οι κατεστραμμένοι ή ξηροί τύποι μαλλιών περισσότερες. Το έλαιο αργκάν μπορεί να αφήσει πίσω του κάποια υπολείμματα, οπότε είναι απαραίτητο να λούζετε τα μαλλιά σας στο τέλος της ημέρας.

Το έλαιο αργκάν λειτουργεί τόσο σε βρεγμένα όσο και σε στεγνά μαλλιά. «Σκεφτείτε το σαν ένα ενυδατικό leave-in conditioner», λέει η Dr. Li.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε βρεγμένα μαλλιά, χρησιμεύει για την προστασία των μαλλιών από τη θερμότητα κατά το στέγνωμα με πιστολάκι ή το styling. Στα ξηρά μαλλιά, μερικές σταγόνες αργανέλαιο μπορούν να δώσουν στα μαλλιά σας αυξημένη λάμψη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.