ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έλαιο Jojoba: Οι ευεργετικές ιδιότητές του για το δέρμα σου

Αναγνωρίζεται από καιρό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες

Έλαιο Jojoba: Οι ευεργετικές ιδιότητές του για το δέρμα σου

Τα έλαια μπορούν να έχουν πολλά οφέλη για το δέρμα σoυ αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το δέρμα κάθε γυναίκας είναι διαφορετικό και επειδή κάποιο προϊόν που περιέχει έλαια χαρακτηρίζεται ως βιολογικό ή φυσικό δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει θετικά και για το δικό σου.

Με βάση αυτό, εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα και αγαπημένα έλαια στη φροντίδα του δέρματος, το έλαιο jojoba.

Μπορεί να έχεις εντοπίσει το έλαιο jojoba στις λίστες συστατικών των αγαπημένων σου προϊόντων προσώπου, μαλλιών και σώματος και να αναρωτηθήκες πώς να το προφέρεις (είναι ho-ho-ba) και τι ακριβώς κάνει. Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σου σχετικά με το έλαιο jojoba και τον τρόπο χρήσης του στη φροντίδα του δέρματος.

Το έλαιο Jojoba προέρχεται από ένα φυτό

Από έναν θάμνο, για να είμαστε συγκεκριμένες. Το έλαιο jojoba (το οποίο είναι τεχνικά κερί αλλά μοιάζει και έχει αίσθηση σαν λάδι) προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Simmondsia chinensis. Είναι ένα είδος της Βόρειας Αμερικής που ευδοκιμεί σε κλίματα ερήμου όπως η Αριζόνα, η Νότια Καλιφόρνια και μέρη του Μεξικού. Φυτά όπως το jojoba που μπορούν να επιβιώσουν καλά σε δοκιμασμένα περιβάλλοντα, είτε με ελάχιστο νερό είτε σε παγωμένες κορυφές, είναι συχνά συστατικά πολύ χρήσιμα σε προϊόντα ομορφιάς.

Αναγνωρίζεται από καιρό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες

Οι ενδημικές καλλιέργειες έχουν χρησιμοποιήσει το έλαιο jojoba για τις θεραπευτικές του ιδιότητες εδώ και γενιές. Το έλαιο jojoba είναι γεμάτο με επουλωτική, πλούσια σε αντιοξειδωτικά βιταμίνη Ε (συχνά χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει μικρά κοψίματα και να μειώσει την εμφάνιση ουλών) και ως εκ τούτου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Είναι επίσης ένα καταπραϋντικό αντίδοτο για τα ηλιακά εγκαύματα.

Το έλαιο Jojoba είναι εξαιρετικά ενυδατικό

Το έλαιο jojoba είναι ένα υγραντικό, που σημαίνει ότι προσελκύει και συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα και τα μαλλιά. Πώς λοιπόν χρησιμοποιείται το έλαιο jojoba ως ενυδατική κρέμα; Η πρώτη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσεις καθαρό έλαιο jojoba απευθείας στο δέρμα ή τα μαλλιά σου (θυμήσου να κάνεις πάντα πρώτα ένα patch test) ή να ανακατέψεις μερικές σταγόνες καθαρού ελαίου jojoba στην αγαπημένη σου κρέμα ή λοσιόν.

Μπορείς επίσης να αναζητήσεις ένα προϊόν που έχει ενσωματωμένο έλαιο jojoba στη φόρμουλα του. Υπάρχουν πολλές ενυδατικές κρέμες προσώπου και σώματος με αυτό το συστατικό ήδη αναμεμειγμένο. Λόγω των μαλακτικών και ενυδατικών πλεονεκτημάτων του, το έλαιο jojoba μπορεί επίσης να βρεθεί σε οτιδήποτε, από primers έως καθαριστικά, απολεπιστικά, κραγιόν, λάδι επιδερμίδας μέχρι αυτομαυριστικό.

Το έλαιο Jojoba είναι αντιμικροβιακό

Μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο jojoba μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ορισμένων βακτηρίων στο δέρμα – αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι μια χρήσιμη θεραπεία για άτομα με δέρμα με τάση ακμής.

Θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενδυνάμωση του τριχωτού της κεφαλής

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το έλαιο jojoba περιέχει ψευδάργυρο, χαλκό και βιταμίνες Β και Ε, οι οποίες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη των μαλλιών. Επειδή είναι αντιβακτηριακό, βοηθά στη διάσπαση της βρωμιάς και της συσσώρευσης στο τριχωτό της κεφαλής σoυ, διατηρώντας τα ωοθυλάκια ελεύθερα και έτοιμα να λάβουν θρεπτικά συστατικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.