ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εσύ το ήξερες αυτό; – Τα γονίδια που καθορίζουν τη σωματική ανάπτυξή μας επηρεάζουν την επιλογή συντρόφου

Στην περίπτωση του ύψους, αυτό σημαίνει ότι θα γοητευτούμε περισσότερο από κάποιον άντρα με παρόμοιο ύψος με το δικό μας.

Εσύ το ήξερες αυτό; – Τα γονίδια που καθορίζουν τη σωματική ανάπτυξή μας επηρεάζουν την επιλογή συντρόφου

Σύμφωνα με μια έρευνα, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση «Genome Biology», διαπιστώθηκε πως τα γονίδια που καθορίζουν τη σωματική ανάπτυξή μας επηρεάζουν και τον τύπο του ανθρώπου που μας γοητεύει ερωτικά.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι ένας άνθρωπος με παρόμοιο φαινότυπο (όπως ονομάζεται στην επιστήμη της γενετικής το σύνολο των παρατηρήσιμων χαρακτηριστικών μας) είναι πιθανότερο να μας προσελκύσει ερωτικά.

Στην περίπτωση του ύψους, αυτό σημαίνει ότι θα γοητευτούμε περισσότερο από κάποιον άντρα με παρόμοιο ύψος με το δικό μας.

Οι ειδικοί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αφού μελέτησαν το γενετικό υλικό από περισσότερα από 13.000 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Ή, όπως σχολίασε ο επικεφαλής: «Τα γονίδιά μας κατευθύνουν την ερωτική έλξη μας προς συντρόφους με παρόμοιο ύψος με το δικό μας».

Στη συνέχεια όμως οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από ακόμα 15.437 ζευγάρια, αλλά σε αυτή την περίπτωση εξέτασαν το γενετικό υλικό μόνο του ενός συντρόφου, προσπαθώντας να προβλέψουν το ύψος του άλλου.

Οι προβλέψεις τους είχαν επιτυχία σε ποσοστό 13%: Δεν φαίνεται σπουδαίο, ωστόσο υπάρχουν όλο και περισσότερες έρευνες που δείχνουν ότι το γενετικό υλικό μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή ερωτικού συντρόφου. Απλά, έχουμε ακόμα πολύ μέλλον μέχρι να κατανοήσουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.