Παρουσιάζουμε τα 6 βασικότερα βήματα για να κάντε τον γάμο σας να κρατήσει για πάντα…

Βήμα 1ο: Αποκτήστε ένα κοινό όνειρο

Tο να τα βρείτε στα μικρά πράγματα του έγγαμου βίου είναι εύκολο. Ποιος θα κατεβάσει τα σκουπίδια; Τι θα μαγειρέψετε; Ποιος θα πληρώσει τον ηλεκτρικό λογαριασμό; Το θέμα είναι όμως να υπάρχει κοινό όραμα και αίσθηση ομαδικότητας στα ουσιώδη.

«Επιτυχημένα ζευγάρια είναι εκείνα που αναπτύσσουν γρήγορα μια συναίσθηση του  εμείς, αντί του εγώ», λέει ο σύμβουλος γάμου και σχέσεων Jane Greer στο Redbook. Μια δυνατή σχέση, χαρακτηρίζεται πάντα από κοινό νόημα κι αίσθηση ενότητας. Φράσεις όπως, «θέλουμε και σκοπεύουμε να αγοράσουμε ένα σπίτι , θέλουμε να πάμε διακοπές, νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε παιδιά» υποδηλώνουν κοινούς στόχους.

Βήμα 2ο: Καλή σεξουαλική ζωή

Σε μια σχέση ζωής, το σεξ είναι πολλά περισσότερο από μια φυσική πράξη . Είναι ζωτικής σημασίας και αποτελεί ένα από τα βασικά μυστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών. Σύμφωνα με τους ειδικούς η σεξουαλική σχέση στο ζευγάρι, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και να διαφυλάσσεται από αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να προκαλεί σε αυτήν η επαγγελματική και οικογενειακή ζωή ή άλλοι περισπασμοί. Είναι λογικό να μην υπάρχει το ίδιο πάθος στο σεξ μετά από 20 χρόνια γάμου ή να μην έχετε την ίδια διάθεση για σεξ εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στη δουλεία σας όμως είναι απαραίτητο να διαφυλάσσεται χρόνο και ενέργεια για τον /την σύντροφό σας.

Βήμα 3ο: Κανόνες καλής συμπεριφοράς

Όλες οι σχέσεις έχουν δύσκολες στιγμές. Τσακώνεστε και είναι απολύτως φυσιολογικό διότι  διεκδικείτε το καλύτερο για τον εαυτό σας και τη σχέση σας. Το μυστικό όμως μιας επιτυχημένης σχέσης είναι να γνωρίζετε τα όρια και να μην φτάνετε στα άκρα τις καταστάσεις. Το ιδανικό είναι να μη συνεχίζετε μια συζήτηση ή να μην παρατραβάτε έναν καυγά που δεν οδηγεί πουθενά ανταλλάσσοντας κουβέντες που θα πληγώσουν τον άλλον. Όταν βλέπετε ότι τα πράγματα πάνε να θερμανθούν, αποφύγετε την διαμάχη κάνοντας π.χ  μια βόλτα για να ηρεμήσετε.

Βήμα 4ο: Χρόνος για τον εαυτό σας

Περνάτε τόσο χρόνο μαζί που έχετε ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που βρεθήκατε μόνη σας; Το να διατηρείτε την ανεξαρτησία σας σε έναν γάμο είναι μία σημαντική παράμετρος. Φροντίστε κάθε τόσο να περνάτε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας. Ο ποιοτικός χρόνος μπορεί να έρθει από ένα μάθημα γυμναστικής, την ανάγνωση ενός βιβλίου ή ακόμη και βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά. Ο χρόνος με τον εαυτό σας βοηθά τη σχέση περισσότερο απ’ όσο νομίζετε.

Βήμα 5ο: Πάνω απ’ όλα φίλοι

Σκεφτείτε τα στοιχεία εκείνα για τα οποία θεωρείτε την κολλητή σας αναντικατάστατη. Η εμπιστοσύνη, η οικειότητα, η πεποίθηση ότι η σχέση μπορεί να αντέξει οποιαδήποτε σύγκρουση, είναι σίγουρα κάποιο από αυτά. Υπάρχουν τα στοιχεία αυτά και στο γάμο σας;

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, η ισχυρή φιλία μεταξύ των ερωτικών συντρόφων είναι το μυστικό για μια μακροχρόνια ερωτική σχέση.

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές τα ζευγάρια που τιμούν την φιλία μεταξύ τους έχουν πιο αληθινές και πιστές σχέσεις, με περισσότερη αγάπη και μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση.

Αντιθέτως, όταν η έμφαση δίνεται στην ικανοποίηση ατομικών αναγκών ή επιθυμιών, φθίνουν οι πιθανότητες να αντέξει η σχέση στο χρόνο, όσο καλό κι αν είναι το σεξ.

Βήμα 6ο: Εγώ κ εσύ μαζί

Στα δύσκολα λένε κρίνονται οι σχέσεις και σαφώς είναι αλήθεια. Μια σοβαρή ασθένεια, η ανεργία, η απώλεια ενός σπιτιού, ένας θάνατος στην οικογένεια: Πώς θα τα αντιμετωπίσετε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αλήθεια είναι ότι κάνεις δεν γνωρίζει τη δύναμη μιας σχέσης, μέχρι να δοκιμαστεί. Πολύ συχνά, το άγχος των οικονομικών δυσκολιών μπορεί να χωρίσει ένα ζευγάρι, μπορεί όμως και να το ενώσει. Ένα είναι σίγουρο πάντως: ότι κάθε μικρή ή μεγάλη κρίση που ξεπεράστηκε κάνει τη σχέση πιο ώριμη, πιο δυνατή και πιο ισορροπημένη. Πηγή: baby.gr