ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τελικά ποιος πληρώνει τί στο γάμο; Ο λογαριασμός στη μεγάλη μέρα ενός ζευγαριού

Τελικά ποιος πληρώνει τί στο γάμο; Ο λογαριασμός στη μεγάλη μέρα ενός ζευγαριού

Πολλές φορές τα ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν, βρίσκονται αντιμέτωπα με το ερώτημα: Ποιος πληρώνει τι στο γάμο;

Το Yes I Do.gr είναι εδώ για να βοηθήσει με τους υπολογισμούς.

Οι γονείς του γαμπρού

Ένα νυφικό απ’όλα (πέπλο, γάντια, παπούτσια, κάλτσες, εσώρουχα κλπ)! Εμ τι με το βρακί θα παντρευτείς; Σε διάλεξαν θα σε πληρώσουν γλυκιά μου, αλλά να μην το παρακάνεις. Μην κοιτάς τα Vera Wang, αν ξέρεις καλά πως το budget δεν τα δικαιολογεί. Στη σούμα υπολογίστε και τα παρανυφάκια.

Την κρεβατοκάμαρα για το καινούργιο σας σπίτι. Αν συγκατοικείτε και έχετε ήδη προφανώς δεν την αλλάζετε. Κρίση γαρ.

Τις βέρες σας

Το αυτοκίνητο που θα φτάσει ο γαμπρός στην εκκλησία.

Οι γονείς της νύφης

Ό,τι φορέσει ο γαμπρός, με εξαίρεση το κουστούμι που το αγοράζει μόνος του. Και με το ό,τι εννοούμε πουκάμισο, γραβάτα ή μπάσκα, μανικετόκουμπα, κάλτσες, παπούτσια και το ρολόι που συνήθως είναι και το μεγάλο δώρων των πεθερικών στο γαμπρό τους.

Το αυτοκίνητο που θα πάει τη μονάκριβή τους στην εκκλησία. Είθισται το αμάξι του μπαμπά ή του όποιου συνοδεύει τη νύφη.

Το πάρτυ του γάμου αν και εντάξει, στο 2017 είμαστε οπότε το πιο δίκαιο είναι να πληρώσουν αν όχι εξιμησίας το λογαριασμό, τότε η κάθε οικογένεια να πληρώσει τους καλεσμένους της.

Τα έπιπλα του σπιτιού.

Η νύφη πληρώνει ό,τι αφορά την εμφάνισή της πλην των ρούχων που αναφέραμε πιο πάνω. Δηλαδή μακιγιάζ, νυφικό χτένισμα, μανικιούρ πεντικιούρ,αποτριχώσεις κλπ.

Ο γαμπρός πάλι πληρώνει το κουστούμι. Συνήθως και το γαμήλιο ταξίδι ο γαμπρός το αναλαμβάνει, αλλά κρίση γαρ και πάλι, χωρίστε το βρε παιδιά στα δύο.

Νύφη και γαμπρός μαζί

Όλη τη χαρτούρα του γάμου.

Προσκλητήρια-μπομπονιέρες

Δώρα για τον ή τους κουμπάρους

Φωτογράφο και κάμεραμαν

Στολισμό αυτοκινήτου νύφης

Το στολισμό της δεξίωσης, τον DJ και όλα τα σχετικά που θα θελήσετε να προσθέσετε σαν έξτρα στο γαμήλιο πάρτυ!

Τη γαμήλια τούρτα που δεν πιάνεται μέσα στο catering.

Και έχουμε και τον κουμπάρο, κάτι αναλαμβάνει και αυτός, τζάμπα του κάνετε την τιμή νομίζετε;

Έτσι πληρώνει:

Λαμπάδες, στέφανα και δισκοπότηρο

Την εκκλησία (φωτισμό, χαλί, ψάλτες, χορωδία,air condition κ.ά.).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το στολισμό της εκκλησίας αν και κοίτα αν το ζευγάρι παραλογίζεται και θέλει σπάνια φυτά του Αμαζονίου just drop it.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.