Για να ξέρεις πως να το αντιμετωπίσεις: Ιδού τι κάνουν οι δερματολόγοι όταν βγάζουν σπυράκι

Τι πρέπει να κάνεις

Για να ξέρεις πως να το αντιμετωπίσεις: Ιδού τι κάνουν οι δερματολόγοι όταν βγάζουν σπυράκι

Μπορεί οι δερματολόγοι να έχουν μια καθαρή επιδερμίδα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως και εκείνοι δεν αντιμετωπίζουν περιστασιακά ξεσπάσματα ακμής.

Και ναι, για να είμαστε δίκαιοι, ομολογουμένως έχουν πρόσβαση σε ένα πολύ μεγαλύτερο οπλοστάσιο από εμάς τους υπόλοιπους.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες του δέρματος έχουν αναπτύξει μερικούς άλλους πολύ μοναδικούς τρόπους καταπολέμησης.

Δοκίμασε τα μυστικά κόλπα τους την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί ένα σπυράκι και δες τι λειτουργεί καλύτερα για εσένα.

Χρησιμοποίησε μέλι

Αποδεικνύεται ότι ένας από τους καλύτερους καταπολεμητές της ακμής μπορεί να βρεθεί στην κουζίνα σου.

«Το μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα ή θεραπεία για τα σπυράκια», λέει ο δερματολόγος Jordan Carqueville. «Το ταμπονάρω σε τυχόν ατέλειες και ξεπλένω μετά από 15 λεπτά».

Χαλάρωσε

Για μια εξαιρετικά γρήγορη λύση, «Δοκίμασε να εφαρμόσεις ένα παγάκι απευθείας στο σπυράκι για όχι περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα», συμβουλεύει η δερματολόγος Anne Chapas.

«Αυτό συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας την ερυθρότητα και το πρήξιμο». Είναι ένα ιδανικό κόλπο αν δεν έχεις χρόνο και πρέπει να ελαχιστοποιήσεις την εμφάνιση ενός σπυριού.

Πιες τσάι μέντας

Νιώθεις ένα ψεγάδι να εμφανίζεται; Αντάλλαξε το πρωινό σου καφέ με τσάι δυόσμου.

«Πολλοί από τους ασθενείς μου με ακμή, συμπεριλαμβανομένου εμένα, θεωρούν ότι το τσάι μέντας είναι απίστευτα χρήσιμο για τα ξεσπάσματα», λέει η δερματολόγος Emily Arch.

«Η κατανάλωση δύο φλιτζανιών την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση των επιπέδων των ανδρογόνων-γνωστών και ως «ανδρικών» ορμονών- που με τη σειρά τους μπορεί να βοηθήσουν στην ορμονική ακμή».

Φτιάξε τη δική σου τοπική θεραπεία

Ακολούθησε το παράδειγμα του Joshua Zeichner, επίκουρου καθηγητή δερματολογίας στο Mount Sinai Hospital στη Νέα Υόρκη και κάνε μια DIY θεραπεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Συνδύασε τοπικές θεραπείες με τρία διαφορετικά συστατικά: Μία με υπεροξείδιο βενζοϋλίου για να σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή, μία με σαλικυλικό οξύ για να αφαιρέσει την περίσσεια λιπαρότητα και να στεγνώσει το σπυράκι και μια κρέμα κορτιζόνης χωρίς συνταγή για να μειώσεις τη φλεγμονή. Ανακάτεψε μια σταγόνα από το καθένα στην παλάμη του χεριού σου, εφάρμοσέ τα στο σπυράκι όλη τη νύχτα και μετά ξέπλυνε το πρωί», προτείνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.