Γιατί οι γυναίκες έχουν αδυναμία στα ανδρικά οπίσθια: Η επιστήμη μας ρίχνει φως

Μία συνήθεια που οι άντρες νόμιζαν ότι είχαν καπαρώσει πάνω στις γυναίκες…

Γιατί οι γυναίκες έχουν αδυναμία στα ανδρικά οπίσθια: Η επιστήμη μας ρίχνει φως

Εξελικτικά μιλώντας, είναι κάπως περίεργο το πώς οι άνθρωποι είναι κολλημένοι με τα οπίσθια, αφού κάθε οπίσθιο είναι ένα βασικό μέρος του σώματος μας. Κι όμως, οι άντρες έλκονται σε αυτό για αναπαραγωγικούς λόγους.

Ο λόγος για τον οποίο η στενή μέση και οι φαρδιοί γοφοί είναι τόσο πολύτιμοι – ο λόγος που τα αρσενικά τα αξιολογούν ως ελκυστικά, παρόλο που δεν έχουν καμία ιδέα για το γιατί το κάνουν – είναι διπλός.

Σημαίνει ότι αν μια γυναίκα έχει στενή μέση, δεν είναι έγκυος. Και αν έχει φαρδιά ισχία, σημαίνει ότι η υποκείμενη μορφολογία του σκελετού είναι πιθανώς τέτοια που θα μπορούσε να έχει έναν σχετικά χωρίς επιβάρυνση τοκετό.

Αυτό τακτοποιήθηκε. Αλλά δεν θα μπορούσαμε να μην αναρωτηθούμε: Δεδομένου ότι οι άνδρες συνήθως δεν βγάζουν μωρά, ποιος είναι ο πιθανός επιστημονικός λόγος για τον οποίο οι γυναίκες πιστεύουν ότι ο πισινός ενός άντρα είναι χαριτωμένος, όπως μερικοί από εμάς έχουν ενημερωθεί από τις κοπέλες μας όταν δοκιμάζουμε ένα νέο ζευγάρι εσώρουχα;

Ψάξαμε στο Google και δεν βρήκαμε… τίποτα

Δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη για το γιατί οι κυρίες είναι κολλημένες με τους πισινούς μας. Ωστόσο, υπάρχει μια γυναίκα επιστήμονας που έχει πραγματοποιήσει κάποιες σχετικές μελέτες: Η Δρ. Kerri Johnson του UCLA, κορυφαία ειδικός στην ψυχολογία της ανθρώπινης έλξης, η οποία παρέταξε τα ευρήματά της για να εξηγήσει γιατί μισείς να τον βλέπεις να φεύγει, αλλά σου αρέσει να παρακολουθείς τα οπίσθια του να κουνιούνται.

Οι γυναίκες δεν έλκονται πιθανότατα από τον ίδιο τον πισινό – ως τη δική τους ξεχωριστή οντότητα – αλλά μάλλον έλκονται από το πώς ενισχύει την κίνηση του ανδρικού σώματος.

«Η εργασία μας σχετικά με την ελκυστικότητα του σχήματος του σώματος στην κίνηση επικεντρώθηκε στη μέση και στους γοφούς και στο πόσο καμπυλωτό είναι το σώμα, το οποίο ενσωματώνει την πίσω περιοχή», λέει η Johnson. Αυτό που βρήκε είναι ότι οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες κάνουν δύο απότομες κρίσεις μέσα σε μικροδευτερόλεπτα: Είναι άντρας και αν ναι, είναι αρσενικό;

«Τα σώματα που κρίθηκαν ως άντρες… κρίθηκαν πιο ελκυστικά όταν θεωρούνταν επίσης ότι είναι αρρενωπά», λέει η Johnson.

«Αυτός ο συνδυασμός έδωσε τις πιο ελκυστικές αξιολογήσεις για τους άνδρες». Και το πώς ένας άντρας κινείται σε τεράστιο βαθμό πληροφορεί τη γνώμη μιας γυναίκας για το αν της αρέσει ή όχι.

Δεν είναι μόνο ο πισινός του που έχει σημασία – είναι οι ώμοι του σε σχέση με τον πισινό του. Όλα παίζουν ρόλο. Γενικά πρέπει να επικρατεί μία ισορροπία.

Σύμφωνα με τον ερευνητικό συνεργάτη της, Δρ. Louis G. Tassinary του Πανεπιστημίου A&M του Τέξας, “Ένας αρσενικός περίπατος είναι αυτός στον οποίο οι ώμοι “στρίβουν” περισσότερο σε σχέση με τη φυσική “στρέψη” των γοφών.

Με παλιούς όρους, σκεφτείτε τον John Wayne εναντίον της Marilyn Monroe». Λέει συγκεκριμένα ότι “μια αναλογία μέσης-ισχίου 0,85 σε συνδυασμό με φαρδιούς ώμους” είναι, επιστημονικά μιλώντας, η καλύτερη εμφάνιση για έναν άντρα.

Ο πισινός είναι φτιαγμένος από μυ, και υπάρχει ένας χρυσός κανόνας για τους μύες.

Πρέπει να είναι υγιείς. Και αυτό σημαίνει ούτε πλαδαροί αλλά ούτε και τρομερά γυμνασμένοι. Απλά τέλειοι!

Σε περίπτωση που δεν το παρατηρήσατε, αξίζει να επισημάνουμε ότι οι γυναίκες σε γενικές γραμμές έδωσαν μεγαλύτερη αξία σε χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τη συμπεριφορά και την προσωπικότητα παρά με την εξωτερική εμφάνιση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενδεικτικά, ενώ μόλις 13% των γυναικών είπαν ότι θέλουν ο άντρας να έχει γυμνασμένο σώμα, το συντριπτικό 66% δήλωσαν ότι εκτιμούν την ακεραιότητα του χαρακτήρα. Αισιόδοξο, θα μπορούσε να πει κανείς, δεδομένου ότι ζούμε σε μια εποχή που η εικόνα συχνά παίρνει μεγαλύτερη αξία από την ουσία…

Παραδόξως, μόλις το 13% έβαλαν πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους το γυμνασμένο σώμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα χαρακτηριστικό που ελκύει τις γυναίκες και προσδίδει γοητεία στον άντρα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.