Η περιποίηση που πρέπει να κάνετε στην επιδερμίδα σας μετά από ένα σαββατοκύριακο στον ήλιο

Συστατικά και προϊόντα που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να ανακάμψει

Η περιποίηση που πρέπει να κάνετε στην επιδερμίδα σας μετά από ένα σαββατοκύριακο στον ήλιο

Μετά από ένα σαββατοκύριακο στον ήλιο, αδιαμφισβήτητα, το πιο σημαντικό για το δέρμα σας είναι η περιποίηση με τα σωστά προϊόντα, ώστε να ενυδατωθεί επαρκώς το ξηρό δέρμα και να αντιμετωπιστεί η μείωση των ορατών σημαδιών γήρανσης.

Συχνά πιστεύουμε ότι είμαστε εκτός κινδύνου αν το δέρμα μας δεν είναι κόκκινο ή καμένο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμη και ένα χρυσό μαύρισμα αποτελεί σημάδι βλάβης από τον ήλιο.

«Η λειτουργία φραγμού της επιδερμίδας -ή του ανώτερου στρώματος- του δέρματος έχει παραβιαστεί και στην πραγματικότητα διαρρέει υγρασία», εξηγεί στο Nylon η Dr. Francesca Fusco από το Wexler Dermatology. Επομένως, όσο πιο σκούρα γίνεστε, τόσο πιο αφυδατωμένο είναι το δέρμα σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταπραϋντικά συστατικά όπως η αλόη βέρα είναι ευεργετικά μετά τον ήλιο.

Αν σκεφτείτε ότι το 80% της ορατής γήρανσης προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο, το μαυρισμένο δέρμα δεν ακούγεται τόσο ελκυστικό. Η Rebecca Nicholls, The Global Learning and Development Specialist στη Jurlique, εξηγεί πως «Τα ορατά σημάδια γήρανσης συχνά εμφανίζονται ως αφυδάτωση, αυξημένες γραμμές και ρυτίδες, απώλεια της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος και ανομοιόμορφος τόνος του δέρματος ή σκούρες κηλίδες».

Δεδομένου ότι το πρόσωπο, τα χέρια και ο λαιμός μας είναι οι πιο τακτικά εκτεθειμένες περιοχές του σώματος, είναι οι πρώτες που εμφανίζουν πρόωρα σημάδια γήρανσης. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο, λοιπόν, ένα σταθερό πρόγραμμα αποκατάστασης της επιδερμίδας είναι απαραίτητο.

Συστατικά και προϊόντα που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να ανακάμψει

Οι περιβαλλοντικοί επιθετικοί παράγοντες, όπως οι ακτίνες UV και οι ρύποι, δημιουργούν ελεύθερες ρίζες στο δέρμα, προκαλώντας οξειδωτικό στρες που διασπά το κολλαγόνο, αναφέρει το Albus & Flora.

Έτσι, μετά από ένα Σαββατοκύριακο στον ήλιο, είναι ζωτικής σημασίας να αντιμετωπίσετε τη βλάβη που μπορούν να προκαλέσουν οι ελεύθερες ρίζες με αντιοξειδωτικά φυτικής προέλευσης.

Αναζητήστε ορούς και ενυδατικές κρέμες που έχουν συστατικά όπως το πράσινο τσάι, η βιταμίνη C και το εκχύλισμα κουρκουμά, που θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά μπαχαρικά στον κόσμο.

Το δέρμα που εκτίθεται στον ήλιο πρέπει να αντιμετωπίζεται εξίσου απαλά με το ευαίσθητο δέρμα, σύμφωνα με τους ειδικούς της Jurlique.

«Το πιο σημαντικό είναι να ενυδατώνετε, να ηρεμείτε και να αποκαθιστάτε το δέρμα σας μετά από ένα Σαββατοκύριακο στον ήλιο», εξήγησε η Rebecca Nicholls.

Η ίδια συνιστά, επίσης, τη χρήση φυσικών φυτικών εκχυλισμάτων όπως η καλέντουλα, το χαμομήλι και η αυτοθεραπεία, τα οποία αποδεδειγμένα βοηθούν στην ηρεμία της ερυθρότητας και της φλεγμονής στο δέρμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για ακόμη βαθύτερη θρέψη, η Nicholls εξήγησε ότι τα προϊόντα που περιλαμβάνουν ορούς και μάσκες θεραπείας αλλάζουν τα δεδομένα όταν πρόκειται για «άνεση και αποκατάσταση του δέρματός σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.