Η σπιτική μάσκα προσώπου με δύο μόλις υλικά που θα σας εντυπωσιάσει με το αποτέλεσμα της

Το θαύμα της ομορφιάς

Η σπιτική μάσκα προσώπου με δύο μόλις υλικά που θα σας εντυπωσιάσει με το αποτέλεσμα της

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα ζήτημα ομορφιάς για πολλές γυναίκες, αλλά και άντρες. Συχνά θεωρείται ως σημάδι κόπωσης ή έλλειψης ύπνου, αλλά μπορεί να κρύβονται και άλλες πιθανές αιτίες.

Η μαγειρική σόδα όπως έχουμε ξαναπεί, έχει πάρα πολλές ιδιότητες. Εκτός από την μαγειρική και την καθαριότητα, μπορεί να χρησιμοποιεί και ως προϊόν ομορφιάς. Εκτός λοιπόν από το να λευκάνουμε τα δόντια μας ή να το βάλουμε στις μασχάλες μας, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για τους μαύρους κύκλους.

Αν εμφανιστούν στην παιδική ηλικία, μπορεί να είναι σημάδι κληρονομικότητας. Οι μαύροι κύκλοι αποδίδονται επίσης σε αλλεργίες και ρινική συμφόρηση, που διαστέλλουν συγκεκριμένα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τα μάτια και τα προκαλούν να σκουραίνουν.

Άλλες αιτίες συμπεριλαμβάνουν το άγχος, την αναιμία, υπερβολικό ύπνο, έκζεμα, κλάμα, υπερβολικά αλάτι στη διατροφή, ο παράγοντας της ηλικίας, υπερβολικό κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ και έκθεση στον ήλιο. Σε πιο ανησυχητικές καταστάσεις, μπορεί να είναι σύμπτωμα σοβαρής πάθησης, όπως ηπατική ασθένεια ή υποθυρεοειδισμός.

Πως να χρησιμοποιήσετε την μαγειρική σόδα στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μαγειρική σόδα, νερό και ένα μικρό μπολάκι. Προσθέστε στο μπολάκι ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ανακατέψτε τη με λίγο νερό, για να φτιάξετε μια υγρή πάστα.

Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού, εφαρμόστε την πάστα κάτω από τα μάτια και απλώστε την προσεκτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για να ταμπονάρετε απαλά. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει η πάστα για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί ή μωρομάντηλα για να σκουπίσετε τη στεγνή πάστα, πριν πλυθείτε, για να μην καταλήξει η μαγειρική σόδα στα μάτια σας.

Βάλε μαγειρική σόδα και στη μύτη σου

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι με λιπαρότητα στην επιδερμίδα έχουμε δει να έχουν αρκετά μαύρα στίγματα στην μύτη, τα οποία μπορεί να προκαλούνται από τη βρωμιά και τα βακτήρια που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Εμείς λοιπόν σας βρήκαμε 3 τρόπους με μαγειρική σόδα για να τα εξαφανίσετε άμεσα και με φυσικό τρόπο.

Μαγειρική σόδα και νερό

Η πρώτη μάσκα είναι η ευκολότερη επιλογή. Εφαρμόστε την κάθε βράδυ αφότου έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ σας.

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (15 γραμ.)
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό (30 ml)

Τρόπος χρήσης

  • Αφαιρέστε όλο το μακιγιάζ και καθαρίστε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό για ν’ ανοίξετε τους πόρους σας.
  • Αναμείξτε τη μαγειρική σόδα και το νερό για να δημιουργήσετε μία πάστα.
  • Εφαρμόστε τη πάνω από τη ζώνη Τ και αφήστε τη να δράσει για 5 λεπτά.
  • Κάντε μασάζ για 2 λεπτά και ξεβγάλετε με κρύο νερό.

Μαγειρική σόδα και γάλα

Η μαγειρική σόδα περιέχει οξέα τα οποία ισορροπούν την αλκαλικότητα του δέρματος. Όσο για το γάλα, το γαλακτικό οξύ που περιέχει βοηθά στο να καθαρίσει και να απολεπιστεί το δέρμα σας.

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα (15 γραμ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα (15 ml)
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τρόπος χρήσης

  • Αναμείξτε μαζί τα συστατικά για να δημιουργήσετε μία πάστα.
  • Εφαρμόστε τη σε καθαρό δέρμα και αφήστε τη να δράσει για 1 λεπτό.
  • Αφαιρέστε τη με ζεστό νερό, καθαρίζοντας τη με κυκλικές κινήσεις.
  • Εφαρμόστε τη τρεις φορές την εβδομάδα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.