Κρατάει ο σύντροφός σας φωτογραφίες της πρώην του στο κινητό του; – Δείτε πώς πρέπει να το χειριστείτε

Τι έδειξε μελέτη

Κρατάει ο σύντροφός σας φωτογραφίες της πρώην του στο κινητό του; – Δείτε πώς πρέπει να το χειριστείτε

Όταν ξεκινάμε μια νέα σχέση, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι ο νέος μας σύντροφος δεν έχει ερωτικά συναισθήματα για την πρώην του. Ωστόσο, μερικές φορές ανακαλύπτουμε ότι ο καλός μας κρατάει ακόμα κάποια πράγματα όπως δώρα ή φωτογραφίες που έχουν μείνει από το παρελθόν.

Και παρά το γεγονός ότι είμαστε ευτυχισμένες σε μια νέα σχέση, αυτό το γεγονός μπορεί να μας κάνει να ζηλέψουμε και να υποψιαστούμε ότι τα συναισθήματα του συντρόφου μας για την πρώην του είναι ακόμα ζωντανά.

Τι γίνεται, λοιπόν, σε περίπτωση που ανακαλύψουμε ότι ο σύντροφος μας κρατάει ακόμα στο κινητό του φωτογραφίες της πρώην του;

Πρώτα απ ‘όλα, το γεγονός ότι κρατά αυτές τις φωτογραφίες ως μέρος της ιστορίας του μπορεί να είναι μια αλήθεια! Μια μελέτη δείχνει ότι πάνω από το 50% των ανθρώπων κρατούν φωτογραφίες των πρώην τους για να διατηρήσουν αναμνήσεις που δεν θέλουν να ξεχάσουν. Δεν σημαίνει ότι έχουν ρομαντικά συναισθήματα προς τους πρώην τους, απλώς διατηρούν τις φωτογραφίες τους ως «κομμάτια του παρελθόντος». Κάθε στιγμή αξίζει να τη θυμόμαστε, ανεξάρτητα από το αν ήταν καλή ή κακή.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα ο καλός σου να αισθάνεται κάτι για την πρώην του. Είναι εντάξει από κάποια άποψη να κρατά φωτογραφίες που είναι μαζί της, αλλά η διατήρηση των σόλο φωτογραφιών της μπορεί πραγματικά να εγείρει κάποιες ανησυχίες. Παρόλο που δεν την αγαπά πια, εξακολουθεί να έχει κάποια θερμά συναισθήματα και ακόμη και να του λείπει. Δώσε του χρόνο, μην πιέζεσαι, ίσως μιλήσει ανοιχτά μαζί σου για αυτό αργότερα.

Όταν αρχίσει να μιλά μαζί σου για αυτό, προσπάθησε να του εξηγήσεις ότι δεν έχεις πρόβλημα με το να κρατάς ομαδικές φωτογραφίες με τον πρώην σου σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά όχι τις σόλο φωτογραφίες του. Θα πρέπει να καταλάβει ότι σε αυτές τις φωτογραφίες είναι ερωτευμένοι και παρόλο που είναι κομμάτι της ιστορίας του, δεν είναι πολύ ευχάριστο να τις βλέπεις και να σκέφτεσαι ότι θέλει να τις κρατήσει.

Πρότεινέ του να μπει στη θέση σου. Θα ήταν εντάξει με το γεγονός ότι έχεις φωτογραφίες με τον πρώην σου όπου είστε ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι; Πόσο σίγουρος θα ένιωθε σε αυτή την περίπτωση; Προσπάθησε να τα εξηγήσεις αυτά τα πράγματα ευγενικά και ήρεμα χωρίς επιθετικότητα και ίσως καταλάβει.

Από την άλλη πλευρά, μπορείς να προσπαθήσεις να ξεχάσεις αυτό το «θέμα» προς το παρόν και να του δώσεις λίγο χρόνο. Ακόμα κι αν δεν θέλει να διαγράψει αυτές τις φωτογραφίες σήμερα, μπορεί να αλλάξει γνώμη αργότερα και να αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται να τις κρατήσει πια. Μερικές φορές έχουμε την τάση να αποθηκεύουμε πράγματα από το παρελθόν που πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε, αλλά στην πορεία συνειδητοποιούμε ότι δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή ζωή μας, έτσι προχωράμε και αφήνουμε το παρελθόν να φύγει για πάντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.