ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Λέμε «ναι» στην κρέμα σώματος: Γιατί πρέπει να ενυδατώνουμε το δέρμα μας κάθε μέρα;

«Η καλύτερη στιγμή για να την εφαρμόσετε είναι μέσα σε τρία έως πέντε λεπτά μετά το μπάνιο ή το ντους»

Λέμε «ναι» στην κρέμα σώματος: Γιατί πρέπει να ενυδατώνουμε το δέρμα μας κάθε μέρα;

Πιθανότατα να γνωρίζετε ήδη, ότι η ενυδατική κρέμα είναι ένα βασικό βήμα για να διατηρείται το δέρμα λείο και φρέσκο, ενώ είναι, επίσης, απαραίτητη για την προστασία του δερματικού φραγμού.

Αλλά ενώ πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε ενυδατικές κρέμες για το πρόσωπο με θρησκευτική ευλάβεια, μόνο λίγες είναι εκείνες που είναι εξίσου αφοσιωμένες στην ενυδάτωση του σώματος.

Σίγουρα, μπορεί να βάλουμε γρήγορα λίγη λοσιόν μετά το ντους ή όταν το δέρμα μας αισθάνεται ιδιαίτερα ξηρό, αλλά μόνο μερικές φορές αποτελεί βασικό μέρος της ρουτίνας περιποίησής μας.

Γιατί πρέπει να ενυδατώνουμε το σώμα μας κάθε μέρα

Αν έχετε από τη φύση σας ξηρό δέρμα ή μια πάθηση όπως το έκζεμα, το πιθανότερο είναι ότι δεν παραλείπετε την ενυδάτωση του σώματός σας. Ωστόσο, αν το δέρμα σας δεν απαιτεί ενυδάτωση σε καθημερινή βάση, είναι εύκολο να το ξεχάσετε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα φροντίδας του δέρματος, όμως, το να αφιερώνετε χρόνο για την ενυδάτωση ολόκληρου του σώματος έχει τα οφέλη του.

«Συνιστώ την καθημερινή εφαρμογή λοσιόν σώματος», δήλωσε η δερματολόγος Naissan O. Wesley στο Who What Wear.

«Αν έχετε κάνει πρόσφατα ντους, η καλύτερη στιγμή για να την εφαρμόσετε είναι μέσα σε τρία έως πέντε λεπτά μετά το μπάνιο ή το ντους, ώστε να βοηθήσετε στην παγίδευση της υγρασίας και στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού που μπορεί να έχει διαταραχθεί από το σαπούνι ή τα καθαριστικά».

Όπως εξήγησε η Wesley, η ενυδάτωση του σώματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

«Το δέρμα τείνει συχνά να εμφανίζεται πιο ρυτιδιασμένο όταν είναι πιο ξηρό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μετατρέποντας την ενυδάτωση σε τελετουργικό αυτοφροντίδας

Ενώ το να απλώνετε λοσιόν σώματος κάθε μέρα μετά το ντους σας έχει αισθητικά οφέλη, προσφέρει, επίσης, μερικά οφέλη και για την ψυχική υγεία.

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο, υπάρχουν στην πραγματικότητα επιστημονικές έρευνες που δείχνουν πώς μια ρουτίνα ενυδάτωσης μπορεί να έχει πραγματικό αντίκτυπο στην ψυχική σας κατάσταση καθώς και στην υγεία του δέρματός σας.

Μια μελέτη του 2018, για παράδειγμα, εξέτασε τα αποτελέσματα του να τρέχει λοσιόν στα κάτω πόδια για δύο λεπτά. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η πρακτική αυτή βοήθησε στη χαλάρωση των συμμετεχόντων.

Επιπλέον, αν χρησιμοποιείτε τη διαδικασία της ενυδάτωσης του σώματός σας ως ευκαιρία για να εξασκήσετε την ενσυνειδητότητα, αυτό μπορεί, επίσης, να μειώσει τις περιπτώσεις άγχους και κατάθλιψης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.