Μαύροι κύκλοι, «πόδι της χήνας», σακούλες: Τι να κάνετε για να τα αντιμετωπίσετε

Τα μάτια πραγματοποιούν πάνω από 10.000 μικρές κινήσεις καθημερινά

Μαύροι κύκλοι, «πόδι της χήνας», σακούλες: Τι να κάνετε για να τα αντιμετωπίσετε

Έναν πλήρη οδηγό για την πιο εύθραυστη περιοχή του προσώπου σου, την επιδερμίδα που περιβάλλει τα μάτια μας παρουσιάζει ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα.

Σύμφωνα με έρευνες διάσημης εταιρείας ομορφιάς, τα μάτια πραγματοποιούν πάνω από 10.000 μικρές κινήσεις καθημερινά, οι οποίες ισοδυναμούν με 8χλμ περπάτημα! Παρ’όλ’αυτά, γνωρίζοντας ποια είναι η σωστή περιποίηση και αντιμετώπιση για κάθε πρόβλημα που αφορά στην ευαίσθητη επιδερμίδα που περιβάλλει τα μάτια σου θα καταφέρεις, όχι μόνο να βελτιώσεις αλλά και να αναδείξεις το βλέμμα σου. Μαύροι κύκλοι, «πόδι της χήνας» και σακούλες είναι οι βασικές ατέλειες που ταλαιπωρούν την περιοχή των ματιών. Πώς θα αντιμετωπίσεις την κάθε μία ξεχωριστά;

Μαύροι κύκλοι

Δεν οφείλονται πάντα σε ξενύχτια ή κούραση, αλλά και στην κληρονομικότητα. Επίλεξε ανάμεσα σε κρέμες με αντιοξειδωτικά στοιχεία που θα χαρίσουν λάμψη μακροπρόθεσμα και δροσερές υφές που θα αναζωογονήσουν το δέρμα. Σε ιατρικό περιβάλλον μπορείς να δοκιμάσεις μεσοθεραπεία – το «κοκτέιλ» βιταμινών και υαλουρονικού οξέος που εγχέεται ενέσιμα στην επιδερμίδα θα συμβάλλει στον αποχρωματισμό των μαύρων κύκλων και παράλληλα θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος.

«Πόδι της χήνας»

Η περιποίηση στο σπίτι που θα κάνεις μόνη σου χρειάζεται «αναβάθμιση» με ισχυρά αντιρυτιδικά συστατικά, όπως η ρετινόλη που ενισχύει την κυτταρική ανανέωση και μειώνει τις λεπτές γραμμές. Το filler με υαλουρονικό οξύ που πραγματοποιείται σε ιατρικό περιβάλλον θα «γεμίσει» άμεσα αυτές τις ρυτίδες και θα φύγεις από το ιατρείο εντελώς ανανεωμένη. Το botox επίσης θα εξαφανίσει τις συγκεκριμένες ρυτίδες αν είναι ακόμα “νωρίς”.

Σακούλες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια δεν οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, αλλά – συνηθέστερα – σε κατακράτηση υγρών ή κόπωση, τότε μια εξειδικευμένη κρέμα με δροσερή υφή θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της περιοχής. Σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι έντονο, η επίσκεψη σε έναν εξειδικευμένο γιατρό κρίνεται απαραίτητη, ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να σου προτείνει μία πιο μόνιμη αντιμετώπιση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.