Με αυτές τις 6+1 φυσικές θεραπείες θα αποκτήσετε πιο πυκνά μαλλιά

Από τι προκαλείται η αραίωση των μαλλιών

Με αυτές τις 6+1 φυσικές θεραπείες θα αποκτήσετε πιο πυκνά μαλλιά

Γνωρίζατε πως υπάρχουν επτά φυσικές θεραπείες που μπορεί να κάνει κάποιος στο σπίτι, προκειμένου να βοηθήσει τα μαλλιά του να φαίνονται και να αισθάνονται πιο πυκνά;

Από τι προκαλείται η αραίωση των μαλλιών

Η αραίωση των μαλλιών είναι μια διαδεδομένη κατάσταση. Οι άνδρες εμφανίζουν συχνά τριχόπτωση από την αρσενική φαλάκρα, αλλά τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες μπορεί να παρουσιάσουν αραίωση μαλλιών και λέπτυνση των τριχών κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η αραίωση των μαλλιών μπορεί να προκληθεί από:

  • Γήρανση
  • Κληρονομικότητα
  • Κακή διατροφή
  • Υπερβολική χρήση εμπορικών προϊόντων μαλλιών
  • Αντιδράσεις ή αλλεργίες σε χημικές ουσίες
  • Ασθένεια

Ανεξάρτητα από την αιτία, μπορεί να είναι δυνατό να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να φαίνονται φυσικά παχύτερα χρησιμοποιώντας κάποια καθημερινά προϊόντα.

Οι παρακάτω μέθοδοι δεν πρέπει να υποκαταστήσουν τη θεραπεία για υποκείμενες παθήσεις που μπορεί να προκαλούν τα λεπτά μαλλιά, όπως μια διατροφική ανεπάρκεια, ή η αλωπεκία.

Οι φυσικές θεραπείες που ακολουθούν μπορούν να βοηθήσουν την πυκνότητα των λεπτών τριχών ανεξάρτητα από το αν απαιτείται περαιτέρω θεραπεία.

Επτά τρόποι για να έχετε πιο πυκνά μαλλιά

Υπάρχει μια σειρά από φυσικούς τρόπους για να πυκνώσετε την αραίωση των μαλλιών, αλλά τα αποτελέσματα θα διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Τα καθημερινά προϊόντα που κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται παχύτερα περιλαμβάνουν:

1. Αυγά

Τα αυγά είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, η οποία είναι απαραίτητη για το σώμα να χτίσει ισχυρές, παχιές τρίχες στο κεφάλι. Όταν χρησιμοποιείται τακτικά, μια θεραπεία με αυγό μπορεί να βοηθήσει να πυκνώσει και να ενισχύσει τα μαλλιά ενός ατόμου.

Πώς γίνεται η θεραπεία με αυγά:

  • Χτυπήστε 1-2 αυγά
  • Εφαρμόστε τα στο τριχωτό της κεφαλής και σε υγρά μαλλιά
  • Αφήστε τα αυγά στο τριχωτό της κεφαλής για περίπου 30 λεπτά
  • Πλύνετε καλά τα μαλλιά σας με ζεστό νερό και ήπιο σαμπουάν
  • Εναλλακτικά, συνδυάστε τα αυγά με λάδι και νερό. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο:
  • Ανακατέψτε τους κρόκους 2 αυγών με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • Εφαρμόστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και σε ξηρά μαλλιά
  • Αφήστε το για 15 λεπτά
  • Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και ένα ήπιο σαμπουάν

Η χρήση μιας θεραπείας με αυγά 1-2 φορές την εβδομάδα για αρκετές εβδομάδες μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της τρίχας.

2. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη γενική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των τριχών. Όταν εφαρμόζεται απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής το ελαιόλαδο βοηθά στην προώθηση πιο πυκνών μαλλιών.

Το ελαιόλαδο έχει επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα του μαλακώματος των τριχών και της ανακούφισης του ξηρού τριχωτού της κεφαλής.

Για να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο:

  • Θερμάνετε το λάδι σε θερμοκρασία σώματος
  • Κάντε μασάζ με το λάδι στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά
  • Αφήστε το για 30-45 λεπτά
  • Ξεπλύνετε το ελαιόλαδο με ήπιο σαμπουάν

Μερικοί προσθέτουν μέλι στο ελαιόλαδο και άλλοι προτείνουν να αφήσουμε το ελαιόλαδο σε μια νύχτα χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σκουφάκι για να καλύψει τα μαλλιά.

3. Σωστή διατροφή

Μια θρεπτική διατροφή που περιέχει καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και μια σειρά από βιταμίνες μπορεί να βοηθήσει με την αραίωση ή την λέπτυνση των μαλλιών. Μάλιστα, τα λεπτά μαλλιά μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το άτομο δεν παίρνει αρκετά θρεπτικά συστατικά.

Για να το αντιμετωπίσετε αυτό, θα πρέπει να συμπεριλάβετε μερικές από τις ακόλουθες τροφές στην διατροφή σας:

  • Σολομός: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα
  • Αυγά: Περιέχουν πρωτεΐνες, ωμέγα3 και σίδηρο
  • Ξηροί καρποί: Είναι πηγές καλών λιπαρών οξέων
  • Γιαούρτι: Αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών
  • Όσπρια: Περιέχουν μεγάλη ποικιλία πρωτεϊνών

Προσπαθήστε να προσθέσετε 1-2 μερίδες οποιουδήποτε από τα παραπάνω τρόφιμα στην καθημερινή διατροφή σας. Ακόμη και 3-4 μερίδες την εβδομάδα μπορεί να συμβάλουν στην βελτίωση της υγείας των μαλλιών.

4. «Πουρές» από πορτοκάλι

Η βιταμίνη C, η πηκτίνη και το οξύ στα πορτοκάλια μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά ενός ατόμου με αρκετούς τρόπους.

Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βελτιώσουν τη φυσική λάμψη των μαλλιών, γεγονός που κάνει τα μαλλιά να εμφανίζονται πιο πυκνά.

Το οξύ στα πορτοκάλια βοηθάει στη διάσπαση των υπολειμμάτων που απομένουν από τα προϊόντα για τα μαλλιά. Αυτά τα υπολείμματα μπορεί να παρεμβαίνουν στην ανάπτυξη των τριχών. Σε αντίθεση με κάποιες από τις άλλες θεραπείες, ο πουρές από πορτοκάλι έχει ένα ευχάριστο άρωμα που κάνει τη θεραπεία πιο ευχάριστη.

Λιώστε μερικά πορτοκάλι ώστε να γίνουν σαν πουρές και στη συνέχεια κάντε μασάζ με αυτό στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε τον πολτό στα μαλλιά σας για περίπου 1 ώρα πριν τα ξεπλύνετε.

Μερικοί προσθέτουν και ένα ελαφρύ κοντίσιονερ για καλύτερη ενυδάτωση και θρέψη των τριχών.

5. Τζελ αλόης

Πολλοί πιστεύουν ότι το φυτό της αλόης βέρα είναι χρήσιμο για το δέρμα, το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Εφαρμόζοντας λάδι αλόης κατευθείαν στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των τριχών και την πάχυνσή τους με την πάροδο του χρόνου.

Για μια σπιτική λύση, μπορείτε να κάνετε μασάζ με τζελ αλόης στο τριχωτό της κεφαλής και να το αφήσετε να καθίσει για 30 λεπτά προτού το ξεπλύνετε. Μερικοί αναμιγνύουν την αλόη με καρυδέλαιο, ή ελαιόλαδο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη θεραπεία 1-2 φορές την εβδομάδα.

6. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και πολλοί πιστεύουν ότι είναι μια καλή ενυδατική κρέμα. Λιώστε το αβοκάντο σε μορφή κρέμας και κάντε μασάζ με αυτό στα μαλλιά σας δύο φορές την εβδομάδα.

Για να κάνετε την κρέμα από αβοκάντο:

  • Αναμίξτε την σάρκα από 1 αβοκάντο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής
  • Αφήστε το να καθίσει για περίπου 30 λεπτά
  • Ξεπλύνετε καλά με ήπιο σαμπουάν

7. Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο είναι επίσης υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα. Η βιταμίνη Ε είναι γνωστή για την υγεία των μαλλιών.

Το καστορέλαιο είναι εύκολο να εφαρμοστεί στα μαλλιά χωρίς καμία ειδική προετοιμασία. Απλά τρίψτε το λάδι πάνω στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά μέχρι να επικαλυφθούν. Αφήστε το στο κεφάλι σας για περίπου 30 λεπτά προτού το ξεβγάλετε.

Προσοχή

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα αποτελέσματα αυτών των φυσικών θεραπειών θα διαφέρουν ανάλογα με το άτομο. Σε πολλές περιπτώσεις, οι φυσικές θεραπείες για τα λεπτά μαλλιά δεν έχουν μελετηθεί καλά και δεν υπάρχουν επιστημονικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα.

Τα άτομα με αλλεργίες πρέπει να χρησιμοποιούν προσοχή και κοινή λογική, καθώς η χρήση αλλεργιογόνου στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα άτομα που βιώνουν ξαφνική/ανεξήγητη τριχόπτωση, ή αραίωση θα πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους, καθώς μπορεί να υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος για την απώλεια μαλλιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι φυσικές θεραπείες στο σπίτι είναι χαμηλού κόστους και χαμηλού κινδύνου και αξίζει να τις δοκιμάσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.