ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεταξωτό τουρμπάνι: Η λύση για να κοιμάσαι και να ξυπνάς με υπέροχα μαλλιά

Ένα μεταξωτό τουρμπάνι μπορεί να είναι μια πολύ έξυπνη επένδυση για εσένα

Μεταξωτό τουρμπάνι: Η λύση για να κοιμάσαι και να ξυπνάς με υπέροχα μαλλιά

Στέγνωσες τα μαλλιά σου μετά το βραδινό ντους αλλά μέχρι το πρωί οι άκρες σου φρίζαραν και γέμισαν κόμπους. Σου ακούγεται οικείο; Αν ναι, ένα μεταξωτό τουρμπάνι μπορεί να είναι μια πολύ έξυπνη επένδυση για εσένα.

Στην πραγματικότητα, αυτός ο παραδοσιακός σωτήρας θα μπορούσε να προσφέρει οφέλη πέρα από το να διατηρήσει τα μαλλιά σου στην κατάσταση που θέλεις μετά τον βραδινό ύπνο.

Τι είναι το μεταξωτό τουρμπάνι;

Τα μεταξωτά τουρμπάνια μαλλιών έχουν ενσωματωθεί σε ορισμένες κουλτούρες εδώ και χρόνια και χρησιμοποιούνται για να προστατεύουν τα μαλλιά και τα διατηρούν ανέπαφα όλη τη νύχτα.

«Κάθε φορά που κοιμόμαστε, στριφογυρίζουμε ανάμεσα στα μαξιλάρια και στα σεντόνια, κάτι που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση των μαλλιών μας και να προκαλέσει απώλεια υγρασίας και σπάσιμο», λέει στο Prima η hairstylist Charlotte Mensah. «Το να τυλίξεις τα μαλλιά σου σε ένα μεταξωτό μαντήλι, (ή ένα εύκολο, έτοιμο τουρμπάνι) θα σε βοηθήσει να έχεις πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά».

Πώς λειτουργεί ένα μεταξωτό τουρμπάνι;

Όπως εξηγεί η hairstylist και συνιδρύτρια του SILKE London, Μαρία Σωτηρίου: «Η επιφάνεια του μεταξιού όχι μόνο είναι τελείως λεία, διασφαλίζοντας ότι προστατεύονται τα ευαίσθητα μαλλιά σου, αλλά είναι επίσης πολύ λιγότερο απορροφητική από άλλα υλικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αφαιρέσει τα φυσικά θρεπτικά έλαια από τα μαλλιά σου, όπως κάνουν το βαμβάκι ή το συνθετικό σατέν».

Πώς να χρησιμοποιήσεις ένα μεταξωτό τουρμπάνι

Πραγματικά, δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο: απλά δίπλωσε τα μαλλιά σου μέσα του πριν κοιμηθείς και θα ξυπνήσεις με πιο φρέσκα, λιγότερο μπερδεμένα μαλλιά με αισθητή ζωντάνια και περισσότερη λάμψη.

Ποια είναι τα οφέλη από ένα μεταξωτό τουρμπάνι;

Ακόμη και οι καλύτερες βαμβακερές μαξιλαροθήκες έχουν τραχιά επιφάνεια, που σημαίνει ότι τρίβονται στα μαλλιά σου και δημιουργούν τριβή ενώ κοιμάσαι. Αυτό όχι μόνο δημιουργεί αυτό το άσχημο bed head, αλλά αγριεύει την επιδερμίδα της τρίχας, οδηγώντας σε φριζάρισμα, φθορά και τελικά σπάσιμο. Και δεν είναι μόνο αυτό: καθώς το βαμβάκι είναι ένα απορροφητικό υλικό, θα απορροφήσει τυχόν έλαια από το κεφάλι σου, τα οποία μπορεί στη συνέχεια να μεταφερθούν στο δέρμα σου, οδηγώντας σε ακμή.

Φυσικά, το να πας από βαμβακερή σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι μια καλή αρχή, αλλά ένα τουρμπάνι προσφέρει τόσα πολλά επιπλέον οφέλη.

«Ενώ ο ύπνος σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι υπέροχος για το δέρμα σου, δεν έχει το ίδιο μαλακτικό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της νύχτας με ένα μεταξωτό τουρμπάνι», εξηγεί η Σωτηρίου. «Ένα τουρμπάνι κουκουλώνει τα μαλλιά, περικλείοντας τα φυσικά σου έλαια αντί να τα αφήνει να μεταφερθούν στο μαξιλάρι σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό επιτρέπει στα έλαια του τριχωτού της κεφαλής σου να ανακατανέμονται κατά μήκος του στελέχους της τρίχας, ενεργώντας ως μια φυσική θρεπτική περιποίηση ενώ κοιμάσαι. «Επιπλέον, με τα φυσικά σου έλαια να μην συγκεντρώνονται πλέον στις ρίζες, μπορεί να μείωθει η ανάγκη για λούσιμο καθώς θα έχεις λιγότερο λιπαρά μαλλιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.