ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μολύβι χειλιών: Βασικές συμβουλές για να το χρησιμοποιείτε σαν επαγγελματίας makeup artist

Τα έξι βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Μολύβι χειλιών: Βασικές συμβουλές για να το χρησιμοποιείτε σαν επαγγελματίας makeup artist

Σίγουρα έχετε δει διάφορες τάσεις στο μολύβι χειλιών όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο μπορεί να βρεθείτε σε αμηχανία σχετικά με τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μολυβιού χειλιών.

Είτε επιθυμείτε περισσότερη πληρότητα ή δομή στα χείλη σας, το μολύβι χειλιών είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος όταν θέλετε να έχετε τον έλεγχο της δημιουργίας του ιδανικού σχήματος των χειλιών σας.

Παρακάτω, θα βρείτε μερικές βασικές συμβουλές για τον σωστό τρόπο χρήσης του lip liner, μαζί με μερικά κόλπα για να κάνετε τη διαδικασία εφαρμογής πιο ευχάριστη.

Πώς να προετοιμάσετε τα χείλη σας

Πρώτα απ’ όλα: Μην παραμελείτε τα χείλη σας. Είναι σύνηθες να έχετε σκασμένα χείλη από καιρό σε καιρό και να αντιμετωπίζετε ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα.

Ωστόσο, το να εστιάσετε στο να διατηρήσετε τα χείλη σας λεία και ενυδατωμένα θα σας βοηθήσει πολύ. Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να εξασφαλίσετε ότι τα χείλη σας φαίνονται και αισθάνονται ενυδατωμένα.

Ξεκινήστε κάνοντας απολέπιση για να απαλλαγείτε από το περιττό νεκρό δέρμα και ακολουθήστε με ένα ενυδατικό βάλσαμο χειλιών.

Η προετοιμασία των χειλιών σας τη νύχτα είναι, επίσης, ένας απίστευτα εύκολος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα χείλη σας είναι σε φόρμα 24 ώρες το 24ωρο. Τέλος, βάλτε μια μάσκα χειλιών πριν από τον ύπνο, ώστε να ξυπνήσετε το πρωί με σούπερ μαλακά χείλη.

Πώς να εφαρμόσετε το μολύβι χειλιών

Ο καθένας έχει το δικό του μοναδικό σχήμα χειλιών, οπότε το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αξιολογήσετε το δικό σας και να κατανοήσετε πραγματικά το σχήμα πριν εφαρμόσετε το μολύβι χειλιών. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και κάντε στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις.

«Τι μου αρέσει στα χείλη μου;» και «Τι θα ήθελα να αλλάξω σε αυτά;» είναι δύο πολύ καλά σημεία για να ξεκινήσετε.

Μπορεί να έχετε ένα πιο γεμάτο κάτω χείλος και να θέλετε να ενισχύσετε το σχήμα του άνω χείλους, ή μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε μεγαλύτερη πληρότητα σε όλη την περιοχή.

Το να προσδιορίσετε τι σας αρέσει ήδη και τι θα θέλατε να τροποποιήσετε, είναι το κλειδί για να καταλάβετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το liner σας.

Εντοπίστε το σχήμα σας

Μόλις βρείτε ποια φόρμουλα μολυβιού χειλιών σας ταιριάζει καλύτερα, ήρθε η ώρα να εντοπίσετε διακριτικά τις περιοχές γύρω από τα χείλη στις οποίες θέλετε να εστιάσετε.

Για παράδειγμα, αν αυτό που θέλετε είναι ένα πιο γεμάτο άνω χείλος, ιχνογραφήστε ελαφρά γύρω από το άνω χείλος, υπερβάλλοντας τα χείλη πάντα ελαφρώς για να δημιουργήσετε μια πληρότητα που φαίνεται ρεαλιστική.

Ένας πολύ καλός γενικός κανόνας είναι ότι το nude lip liner ταιριάζει με οποιοδήποτε χρώμα κραγιόν πρόκειται να φορέσετε και μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική βάση για να ξεκινήσετε την ενίσχυση του σχήματος των χειλιών σας.

Δημιουργήστε μια μικρή σκιά

Για να ολοκληρώσετε το γέμισμα των χειλιών σας, δημιουργήστε μια μικρή σκιά στο κέντρο του κάτω χείλους με το μολύβι σας. Αυτό δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός πολύ πιο γεμάτου κάτω χείλους.

Είναι ένα τέχνασμα που οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν συχνά για να ενισχύσουν το σχήμα των χειλιών, αναφέρει το Byrdie.

Εφαρμόστε το κραγιόν

Είναι σημαντικό το σχήμα των χειλιών σας να είναι ισορροπημένο, γι’ αυτό σημειώστε πού πρέπει να διορθώσετε το σχήμα και εξισορροπήστε τα -πάντα αφού έχετε προσδιορίσει πώς θέλετε να φαίνονται τα χείλη σας. Τώρα ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε το κραγιόν σας.

Καθαρίστε τις άκρες και προσθέστε λίγη γυαλάδα

Αν παρατραβήξετε τη γραμμή σας ή διαπιστώσετε ότι πρέπει να καθαρίσετε λίγο τις άκρες, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να καθαρίσετε το σχήμα των χειλιών σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να εξομαλύνετε ελαφρά τα πάντα, ώστε να φαίνεται συνεκτικό, ή να απλώσετε ελαφρώς concealer γύρω από τα χείλη και να το αναμείξετε με ένα πινέλο για να τονίσετε το σχήμα.

Μπορείτε, επίσης, να πάρετε μια λεπτή μπατονέτα και να καθαρίσετε ελαφρά την περίσσεια του μολυβιού για ένα ομοιόμορφο σχήμα.

Αφού διορθώσετε το μολύβι χειλιών και το κραγιόν σας, μπορείτε να περάσετε με ένα gloss για να προσθέσετε λίγη λάμψη και ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στο look των χειλιών σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.