ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μπορεί η υπερβολική ενυδάτωση να βλάψει τo δέρμα;

«Αν το αισθάνεστε σφιχτό ή ξηρό, μπορεί να είναι σημάδι ότι πρέπει να το ενυδατώνετε πιο συχνά»

Μπορεί η υπερβολική ενυδάτωση να βλάψει τo δέρμα;

Η υγρασία είναι πάντα καλή για το δέρμα, όμως η υπερβολική ενυδάτωση να αποτελεί πρόβλημα;

Η εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μας έχει δώσει πολλές τάσεις περιποίησης του δέρματος, όπως για παράδειγμα το skin slugging. Οι πρακτικές όπως το layering μπορεί να φαίνονται ιδανικές στο Tiktok και το Instagram, σίγουρα, όμως, δεν ταιριάζουν σε όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα αν έχετε λιπαρό, ευαίσθητο ή με τάση ακμής δέρμα. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, η υπερβολική ενυδάτωση μπορεί να είναι ένα περίεργο πρόβλημα. Και παρακάτω θα μάθετε το γιατί.

Σύμφωνα με την δερματολόγο Dr. Manu Walia, και όσα δήλωσε στη Vogue India, ενώ η ενυδάτωση είναι γενικά ευεργετική για το δέρμα, η υπερβολική ενυδάτωση μπορεί ενδεχομένως να εμποδίσει την ικανότητα του δέρματος να ενυδατώνεται με φυσικό τρόπο: «Το δέρμα έχει τον δικό του μηχανισμό για να συγκρατεί την υγρασία -διαθέτει μια λειτουργία φραγμού που αποτελείται από λιπίδια και κύτταρα που βοηθούν στην πρόληψη της απώλειας νερού και στη διατήρηση επαρκών επιπέδων ενυδάτωσης. Όταν εφαρμόζετε πάρα πολύ ενυδατική κρέμα, πολύ συχνά, μπορεί να δημιουργηθεί μια εξάρτηση από την εξωτερική ενυδάτωση. Η επιδερμίδα μπορεί να γίνει εξαρτημένη από την ενυδατική κρέμα για να διατηρήσει τα επίπεδα υγρασίας της, οδηγώντας σε μείωση της φυσικής της ικανότητας να ενυδατώνεται μόνη της», εξηγεί.

Επισημαίνει, επίσης, ότι οι αποφρακτικές ενυδατικές κρέμες (όπως τα βαριά προϊόντα με βάση το πετρέλαιο) μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τον φραγμό του δέρματος. «Ενώ τα αποφρακτικά μπορεί να είναι χρήσιμα σε ορισμένες περιπτώσεις, η παρατεταμένη χρήση χωρίς να επιτρέπεται στο δέρμα να αναπνέει και να λειτουργεί φυσιολογικά μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη λειτουργία του φραγμού. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα μπορεί να παράγει λιγότερους φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες και λιπίδια, οδηγώντας σε μειωμένη ενυδάτωση με την πάροδο του χρόνου».

Ποια είναι λοιπόν η σωστή ποσότητα ενυδατικής κρέμας;

Αυτό φυσικά δημιουργεί το ερώτημα ποια είναι η σωστή ποσότητα και συχνότητα εφαρμογής της ενυδατικής κρέμας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη ποσότητα που να ταιριάζει σε όλους –η σωστή ποσότητα εξαρτάται από τις ατομικές ανάγκες του δέρματος, από τον τύπο και την υφή μέχρι το κλίμα. Ωστόσο, ένας καλός κανόνας που μπορείτε να ακολουθήσετε σύμφωνα είναι μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού -η οποία μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το πόση ποσότητα χρειάζεται για το λαιμό και το ντεκολτέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Dr. Shah Falguni προτείνει να δίνετε προσοχή στο πώς αισθάνεται το δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας: «Αν το αισθάνεστε σφιχτό ή ξηρό, μπορεί να είναι σημάδι ότι πρέπει να το ενυδατώνετε πιο συχνά. Η φυσική διαδικασία επιδιόρθωσης και αναγέννησης του δέρματός σας είναι πιο ενεργή τη νύχτα -επομένως, μια ελαφρώς πιο παχύρρευστη σύνθεση μπορεί να είναι πιο ευεργετική τότε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.