Μπορούν να βλάψουν το δέρμα σου: Οι 8 συμβουλές ομορφιάς που πρέπει να αποφύγεις

Η εφαρμογή μιας μάσκας με κουρκουμά στο πρόσωπό σου, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει ο χειρότερός σου εφιάλτης

Μπορούν να βλάψουν το δέρμα σου: Οι 8 συμβουλές ομορφιάς που πρέπει να αποφύγεις

Όλες μας γνωρίζουμε πως υπάρχουν άπειρες συμβουλές ομορφιάς στο διαδίκτυο που γίνονται viral, ωστόσο, μερικές φορές μπορούν να σου κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, ειδικά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα.

Η εφαρμογή μιας μάσκας με κουρκουμά στο πρόσωπό σου, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει ο χειρότερός σου εφιάλτης. Αυτό συμβαίνει γιατί στο δέρμα σου δεν πρέπει να κάνεις πειράματα και χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα.

Παρακάτω θα διαβάσεις 8 συμβουλές ομορφιάς που είναι viral στο διαδίκτυο ωστόσο πρέπει να αποφύγεις γιατί μπορεί να βλάψουν το δέρμα σου.

Λεμόνι για να φωτίσεις το δέρμα σου

Τα λεμόνια έχουν pH 2-3 και μπορούν να βλάψουν τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος. Για να καταλάβεις, το pH του δέρματός μας είναι μεταξύ 4-5. Αν και η χρήση λεμονιού μπορεί να φωτίσει λίγο το πρόσωπό σου, μετά την έκθεσή του σε λίγο ηλιακό φως, το δέρμα μπορεί να βγάλει φουσκάλες και ερεθισμούς.

Μηλόξυδο για να καλύψεις την οσμή του σώματος

Μπορεί να βρεις στο διαδίκτυο συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιήσεις το μηλόξυδο για να καλύψεις τη μυρωδιά του σώματος, αλλά δεν συνιστάται καθώς προκαλεί εγκαύματα λόγω των ισχυρών οξέων του. Μετά την εφαρμογή του, μπορεί να έχεις ερεθισμένο δέρμα, ειδικά αν το ξύδι δεν είναι διαλυμένο.

Απολέπιση με μαγειρική σόδα και καφέ

Η μαγειρική σόδα μπορεί να λειτουργήσει ως απολεπιστικό δέρματος και να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα βακτήρια του δέρματος. Αλλά από την άλλη πλευρά, το δέρμα σου μπορεί να γίνει ευαίσθητο από την απώλεια υγρασίας και να στεγνώσει. Η απώλεια του φραγμού υγρασίας οδηγεί επίσης στην ανάπτυξη βακτηρίων.

Οδοντόκρεμα για να ξεραθούν τα σπυράκια

Είναι καλύτερα να αποφύγεις την εφαρμογή οδοντόκρεμας στα σπυράκια σου για να στεγνώσουν. Αντίθετα, πιθανότατα θα κάψει και θα ερεθίσει το δέρμα σου, ειδικά το πρόσωπό σου. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει σε εξάνθημα γνωστό ως δερματίτιδα εξ επαφής.

Ατμός για να απαλύνεις το δέρμα σου

Ο υπερβολικός ατμός μπορεί να αφήσει το δέρμα σου ερεθισμένο και ξηρό. Φρόντισε να μην κάνεις συχνά αυτή τη διαδικασία και ρύθμισε τη θερμοκρασία του ατμού. Η θερμότητα μπορεί να «σπάσει» τα κολλαγόνο, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να εμφανίζονται πιο γρήγορα.

Λοσιόν σώματος για το πρόσωπό σου

Οι λοσιόν είναι φτιαγμένες μόνο για το σώμα σου. Μπορούν να στεγνώσουν και/ή να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου σου. Το δέρμα στο σώμα είναι πιο παχύ και μπορεί να αντέξει δυνατά αρώματα και φθηνότερα συστατικά.

DIY μάσκες από καρότα ή κουρκουμά

Οι φυσικές μάσκες μπορεί να είναι χρήσιμες για το δέρμα σου, αλλά καλό είναι να είσαι προσεκτική με τα συστατικά που χρησιμοποιείς. Μερικά από αυτά μπορούν απλά να βάψουν το δέρμα σου, όπως τα καρότα ή ο κουρκουμάς. Αυτή η κατάσταση συνέβη σε μία blogger της οποίας το δέρμα έγινε κίτρινο μετά από ένα τέτοιο πείραμα.

Λάδι καρύδας στο πρόσωπό σου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το λάδι καρύδας φράζει τους πόρους και έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσεις σπυράκια και μαύρα στίγματα. Το ίδιο ισχύει και για το δέρμα στο σώμα σου. Αν θέλεις να φροντίσεις το δέρμα σου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς κρέμες που είναι φτιαγμένες ειδικά για αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.