Νέα έρευνα: Κύμα, ηφαίστειο ή χιονοστιβάδα; – Ποιος είναι ο δικός σου τύπος οργασμού;

Η καλύτερη στάση για να φτάσει μια γυναίκα σε οργασμό είναι η ιεραποστολική, αρκεί να χρησιμοποιεί ένα μαξιλάρι

Νέα έρευνα: Κύμα, ηφαίστειο ή χιονοστιβάδα; – Ποιος είναι ο δικός σου τύπος οργασμού;

Κατά τη διάρκεια μιας νέας έρευνας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν οι εθελόντριες έφταναν στην κορύφωση, οι κινήσεις των μυών του πυελικού εδάφους παρέπεμπαν σε ένα από τα εξής τρία μοτίβα: κύμα, ηφαίστειο ή χιονοστιβάδα.

Ο επικεφαλής ερευνητής James Pfaus, καθηγητής νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα της Τσεχίας, είπε ότι τα ονόματα αναφέρονται στον τρόπο που «εμφανίστηκαν οι κινήσεις του πυελικού εδάφους κατά την εξέλιξη του οργασμού και την απελευθέρωση της έντασης».

«Το κύμα μοιάζει με κυματισμούς ή διαδοχικές συσπάσεις για την απελευθέρωση της έντασης. Η χιονοστιβάδα οδηγεί σταδιακά σε μεγαλύτερη ένταση στο πυελικό έδαφος.

Το ηφαίστειο έχει χαμηλότερη ένταση στο κατώτερο πυελικό έδαφος, αλλά στη συνέχεια εκρήγνυται και απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού».

Στη μελέτη συμμετείχαν 54 γυναίκες, οι οποίες χρησιμοποίησαν δονητή συνδεδεμένο με bluetooth, που ονομάζεται Lioness, ο οποίος ανιχνεύει τη δύναμη των συσπάσεων του πυελικού εδάφους μέσω δύο αισθητήρων.

Οι γυναίκες έλαβαν οδηγίες σεξουαλικής διέγερσης προκειμένου να φτάσουν σε οργασμό και δύο λεπτά αφού ολοκλήρωναν, έκλειναν τη συσκευή.

Η διαδικασία επαναλήφθηκε αρκετές φορές.

Οι γυναίκες κλήθηκαν επίσης να κάνουν μια δοκιμή ελέγχου, στην οποία χρησιμοποίησαν τον δονητή αλλά χωρίς διέγερση.

Στη συνέχεια οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα. Σχεδόν το 50% των γυναικών (26) είχαν οργασμούς «κύματος», 17 είχαν «χιονοστιβάδες» και 11 «ηφαίστεια».

Οι ερευνητές έχουν στρέψει τώρα την προσοχή τους στον τρόπο που βιώνουν οι γυναίκες τα τρία στυλ οργασμού.

«Πραγματοποιούμε μια μακροχρόνια μελέτη σε γυναίκες που χρησιμοποιούν το δονητή Lioness, για να δούμε πώς βιώνονται αυτά τα διαφορετικά μοτίβα ως οργασμοί και τα επίπεδα ευχαρίστησης, από όπου προέρχεται σε μεγάλο βαθμό η διέγερση που τους προκαλεί», είπε ο καθηγητής Pfaus.

Αναφερόμενος στους William Masters και Virginia Johnson, το ερευνητικό δίδυμο που πρωτοστάτησε στη μελέτη για τα στάδια του ανθρώπινου οργασμού, πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη τη συλλογή δεδομένων, αλλά ένα πράγμα που έχει γίνει προφανές είναι ότι οι παρατηρήσεις των Masters και Johnson για τον τρόπο με τον οποίο επιτελείται η σεξουαλική λειτουργία της γυναίκας (κύκλος γυναικείας σεξουαλικής απόκρισης – female sexual response cycle) επιβεβαιώνεται με τις αντιδράσεις στον οργασμό που βλέπουμε με το δονητή».

«Κατά κάποιο τρόπο, αυτό είναι λογικό. Πρόκειται για ενήλικες γυναίκες που έχουν βιώσει οργασμούς πολλές φορές στο παρελθόν και, όπως συμβαίνει με το ποδήλατο ή το κολύμπι, υπάρχουν κινητικά μοτίβα που έχουν αποκρυσταλλωθεί μέσω της εμπειρίας και συνδέονται με αυτούς».

Ελπίζεται ότι ο δονητής Lioness θα μπορούσε να βοηθήσει τις γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπεία για διαταραχές οργασμού ή απλώς για αυτοεξερεύνηση.

«Πρόκειται ουσιαστικά για ένα όργανο βιοανάδρασης του πυελικού εδάφους που, λόγω του σχήματος και του σκοπού του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει στις γυναίκες άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με τις κινήσεις του πυελικού εδάφους που συνοδεύουν τον οργασμό», είπε ο Pfaus.

Στην ταινία του 1989 «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι», η Μεγκ Ράιαν προσποιείται θορυβώδη οργασμό μέσα σε ένα εστιατόριο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα άλλης μελέτης που δημοσιεύτηκαν πριν από ένα μήνα, η καλύτερη στάση για να φτάσει μια γυναίκα σε οργασμό είναι η ιεραποστολική, αρκεί να χρησιμοποιεί ένα μαξιλάρι.

Οι ειδικοί από την ιδιωτική γυναικολογική κλινική New H Medical στη Νέα Υόρκη, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ροή του αίματος στην κλειτορίδα, βασική προϋπόθεση για την επίτευξη οργασμού, είναι μεγαλύτερη όταν ο άνδρας είναι από πάνω κατά τη διάρκεια της ιεραποστολικής στάσης, ειδικά αν έχει τοποθετηθεί ένα μαξιλάρι κάτω από τη λεκάνη της γυναίκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.