Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νιασιναμίδη – Πώς μπορεί να βοηθήσεο το δέρμα

Γιατί να την χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα περιποίησής σας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νιασιναμίδη – Πώς μπορεί να βοηθήσεο το δέρμα

Θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πως η νιασιναμίδη, όπως η ρετινόλη, η βιταμίνη C ή το αντηλιακό, αποτελεί ένα από τα συστατικά που ενδείκνυνται για την περιποίηση του δέρματος.

Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή βιταμίνης Β3, η οποία είναι ένα θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται φυσικά σε τρόφιμα όπως τα πουλερικά, το κρέας και το καστανό ρύζι.

Εάν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης Β3, μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές του δέρματος, των νεφρών και του εγκεφάλου, οπότε η λήψη νιασιναμίδης μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμησή της, εξηγεί το Healthline.

Ο καλύτερος τρόπος για να τη λάβετε είναι μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής, που περιλαμβάνει τρόφιμα όπως τα αυγά, το γάλα, τα φασόλια και τα ψάρια. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε νιασιναμίδη χρησιμοποιώντας μια τοπική μορφή, η οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση προβλημάτων φροντίδας του δέρματος.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η νιασιναμίδη το δέρμα

Η εφαρμογή νιασιναμίδης απευθείας στο δέρμα είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρηθεί το δέρμα ενυδατωμένο και υγιές.

Λειτουργεί βοηθώντας το δέρμα να παράγει περισσότερα μόρια λίπους ή κεραμίδια, τα οποία διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο καθώς γερνάει και χάνει φυσικά την υγρασία του.

Τα κεραμίδια βοηθούν, επίσης, στην επιδιόρθωση του εξωτερικού στρώματος του δέρματος.

Μελέτες δείχνουν ότι η νιασιναμίδη μπορεί να φωτίσει τον τόνο του δέρματος, να βοηθήσει με την υπερμελάγχρωση, να αντιμετωπίσει την ακμή μειώνοντας την παραγωγή ελαίων στο δέρμα και να μειώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Όταν επιλέγετε ένα προϊόν, αναζητήστε τύπους νιασιναμίδης 5% εξηγεί το Healthline και στην περίπτωση που έχετε ευαίσθητο δέρμα, ξεκινήστε με ένα χαμηλότερο ποσοστό και ανεβάστε τη συγκέντρωσή του σιγά σιγά.

Ορισμένα προϊόντα περιέχουν μόλις 2% συγκέντρωση σε νιασιναμίδη, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη σε δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως και σε άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, μπορεί να χρειαστούν έως και οκτώ εβδομάδες για να αρχίσετε να βλέπετε βελτίωση, οπότε κάντε υπομονή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.