Απλοί τρόποι για την τέλεια περιποίηση του προσώπου σας όλο το καλοκαίρι!

Απλοί τρόποι για την τέλεια περιποίηση του προσώπου σας όλο το καλοκαίρι!

Μπορεί να λατρεύετε το καλοκαίρι και ό,τι αυτό συνεπάγεται -ήλιος, θάλασσα, διακοπές- αλλά σίγουρα δεν ισχύει το ίδιο και για το δέρμα σας, το οποίο προσαρμόζεται αρκετά πιο δύσκολα απ’ όσο εσείς σε συνθήκες υψηλότερων θερμοκρασιών. Κάτι που σημαίνει ότι αναλόγως των συνθηκών θα πρέπει να προσαρμόσετε και την ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας.

Τι πρέπει να αλλάξετε στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας το καλοκαίρι

Σύμφωνα με το Harper’s Bazaar, λοιπόν, ενώ μπορεί να φανταστείτε τον εαυτό σας με μαυρισμένο, λαμπερό καλοκαιρινό δέρμα που δίνει την εντύπωση μιας αβίαστα δροσερής εμφάνισης, η πραγματικότητα μπορεί να είναι λίγο διαφορετική -σκεφτείτε το δέρμα που είναι υπερβολικά ιδρωμένο και λιπαρό, έχει μια κόκκινη απόχρωση και έχει υποστεί ζημιά από τον ήλιο.

Ο Omer Ibrahim, πιστοποιημένος δερματολόγος, εξήγησε ότι «Μια σταθερή ρουτίνα θα πρέπει να ισχύει για όλες τις εποχές και τα κλίματα, η οποία θα υπόκειται σε κάποιες μικροαλλαγές κατά τη μετάβαση από το χειμώνα στο καλοκαίρι».

Σύμφωνα με το Harper’s Bazaar και τη δερματολόγο Stefanie Williams «Ακριβώς όπως δεν θα φορούσατε χειμωνιάτικα ρούχα το καλοκαίρι, ίσως θελήσετε να τροποποιήσετε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Αξίζει, λοιπόν, να αντικαταστήσετε χειμερινές κρέμες και πιο βαριά προϊόντα ενυδάτωσης με εκείνα με πιο ελαφριά υφή. Όταν πρόκειται για την ενυδατική σας κρέμα, λοιπόν, επιλέξτε ένα προϊόν διπλής χρήσης, με την ελαφριά ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας από τον ήλιο να αποτελεί και την ιδανικότερη επιλογή.

Δώστε, επίσης, προτεραιότητα στην προστασία που σας προσφέρει το αντηλιακό σας, επιλέγοντας κάποιο με δείκτη από 30 έως 50, ώστε να αποφευχθεί η γήρανση και η βλάβη του δέρματος που προκαλείται από την έκθεση στις ακτίνες του ήλιου.

Ωστόσο, πρέπει να έχετε υπόψη ότι το αντηλιακό δεν είναι ένα προϊόν που απευθύνεται αποκλειστικά για χρήση το καλοκαίρι, καθώς πρέπει να το χρησιμοποιείτε καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.»

Τέλος, σύμφωνα με την Williams ένα άλλο απολύτως απαραίτητο συστατικό για το καλοκαίρι είναι ένα υψηλής ποιότητας αντιοξειδωτικό προϊόν που περιέχει βιταμίνη C ή πολυφαινόλες.

Ο δερματολόγος Omer Ibrahim, μάλιστα, εξηγεί στο Allure ότι ενώ η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για την περιποίηση του δέρματος καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, τους θερμότερους καλοκαιρινούς μήνες είναι ακόμη πιο ευεργετική και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη υπερχρωματισμού του δέρματος, στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και στην κάλυψη των λεπτών γραμμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.