Με αυτούς τους φυσικούς τρόπους θα απαλλαγείτε από τους φραγμένους πόρους στο δέρμα

Αυτό το δερματικό πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί είτε το δέρμα σας είναι λιπαρό, με τάση ακμής ή ξηρό

Με αυτούς τους φυσικούς τρόπους θα απαλλαγείτε από τους φραγμένους πόρους στο δέρμα

Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως δεν υπάρχει ένα «μαγικό φίλτρο» το οποίο θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τους φραγμένους πόρους.

Αυτό το δερματικό πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί είτε το δέρμα σας είναι λιπαρό, με τάση ακμής ή ξηρό. Ας καταλάβουμε πώς ακριβώς εμφανίζονται οι πόροι στο πρόσωπό σας.

Οι πόροι στο δέρμα, επιτρέπουν τη διαφυγή της εφίδρωσης και της λιπαρότητας. Είναι πιο αισθητοί σε λιπαρά σημεία του προσώπου, όπως η μύτη και το πηγούνι.

Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος εμφανίζονται στο ανώτερο στρώμα του δέρματος ως μέρος της κανονικής διαδικασίας ανανέωσης, ενώ νέα κύτταρα του δέρματος αναπτύσσονται από κάτω. Όταν το δέρμα παράγει πολύ λίπος, το νεκρό δέρμα, σε συνδυασμό με βρωμιά και άλλα υπολείμματα, μπορεί να προσκολληθεί στις πλευρές των μεμονωμένων πόρων, φράσσοντάς τους.

Αυτοί είναι μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε τους πόρους με φυσικό τρόπο:

Πλύνετε το δέρμα σας πριν πάτε για ύπνο

Δεν είναι απλώς ένα χαλαρωτικό τελετουργικό αυτοεξυπηρέτησης να πλένεις το πρόσωπό σου το βράδυ. Βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων, της βρωμιάς και, εάν χρησιμοποιείτε μακιγιάζ, των καλλυντικών. Η εργασία με καθαρό δέρμα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κάνετε τα βραδινά προϊόντα που χρησιμοποιείτε ως μέρος της ρουτίνας του προσώπου σας πιο αποτελεσματικά. Επιλέξτε ένα καθαριστικό που δεν είναι σκληρό και αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα σας.

Επιλέξτε ένα απαλό τόνερ

Όταν οι άνθρωποι ακούν “τονωτικό”, το συσχετίζουν συχνά με την σκληρή τσιγκουνική επιλογή που είναι σκληρή για το δέρμα. Αλλά τα τόνερ έχουν προχωρήσει πολύ! Υπάρχουν πολλά απαλά τόνερ διαθέσιμα στην αγορά που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τους φραγμένους πόρους με την πάροδο του χρόνου. Απλώστε μια μικρή ποσότητα τόνερ με ένα βαμβάκι για να αφαιρέσετε το λάδι και να δώσετε την όψη μικρότερων πόρων.

Μην αγγίζετε τους πόρους σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι μαζεύουν τους πόρους τους χωρίς να συνειδητοποιούν πόση βρωμιά και βακτήρια εκθέτουν επίσης τους πόρους τους. Εάν δεν θέλετε να κάνετε τα πράγματα χειρότερα, τότε αποφύγετε να μαζεύετε τους πόρους σας ειδικά με εργαλεία. Αφήστε τους επαγγελματίες να κάνουν τη δουλειά αν θέλετε να τους ξεφορτωθείτε! Επισκεφθείτε έναν εκπαιδευμένο αισθητικό που μπορεί να σας βοηθήσει αντί να το κάνετε μόνοι σας.

Ρετινόλη

Ένα από τα αγαπημένα προϊόντα των δερματολόγων, η ρετινόλη μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του κύκλου εργασιών των κυττάρων, στη βελτίωση της υφής του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης των πόρων όταν χρησιμοποιείται σε τακτική βάση. Όχι μόνο αυτό, αλλά βελτιώνει επίσης τη φωτοευαισθησία του δέρματος και είναι ευεργετικό για μερικούς ανθρώπους. Ζητήστε βοήθεια από το γιατρό σας για να επιλέξετε την καλύτερη ρετινόλη για εσάς.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Αυτό δεν πρέπει να είναι είδηση ​​ότι η βλάβη από τον ήλιο μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Και η έξοδος στον κόσμο χωρίς κατάλληλο προστατευτικό UV έχει μια αρνητική παρενέργεια των μεγαλύτερων πόρων. Η ελαστικότητα και η ικανότητα του δέρματός σας να επανορθώνεται μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο λόγω της παρατεταμένης έκθεσης στις ελεύθερες ρίζες.

Οι μεγαλύτεροι πόροι είναι ένας δείκτης αυτού. Επειδή η ελαστικότητα κρατά τους πόρους σας σφιχτούς, θα χαλαρώσουν και θα χαλαρώσουν και ως εκ τούτου θα φαρδώσουν εάν δεν το έχετε. Έτσι, μην ξεχνάτε ποτέ να εφαρμόζετε SPF για να αποφύγετε επιπλέον ζημιές.

Αποφύγετε τις λωρίδες πόρων

Οι λωρίδες πόρων αισθάνονται σαν την τέλεια λύση όταν θέλετε να απαλλαγείτε γρήγορα από το πρόβλημα. Δυστυχώς, δεν είναι η καλύτερη λύση. Μάλιστα, οι δερματολόγοι συνιστούν να μην το χρησιμοποιείτε και λένε ότι προωθεί περισσότερη ζημιά παρά καλό. Αυτό που στην πραγματικότητα κάνουν οι λωρίδες πόρων είναι να αφαιρούν το ανώτερο στρώμα του νεκρού δέρματος και τέλος! Δεν βοηθάει στην αποκατάσταση της ζημιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, πριν ενσωματώσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω συμβουλές στην καθημερινότητά σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.