5+1 tips για να βάλετε «φρένο» στα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπό σας

Η κατάλληλη ηλικία για ν’ αρχίσετε να τ’ αντιμετωπίζετε σιγά-σιγά είναι γύρω στα τριάντα

5+1 tips για να βάλετε «φρένο» στα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπό σας

Τα σημάδια γήρανσης μπορεί να είναι διακριτικά ακόμη και στα τριάντα σας χρόνια. Η γήρανση συμβαίνει και προκαλεί σημάδια όπως οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι μαύροι κύκλοι, κλπ.

Η κατάλληλη ηλικία για ν’ αρχίσετε να τ’ αντιμετωπίζετε σιγά-σιγά είναι γύρω στα τριάντα. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για ν’ αποτρέψετε τη γήρανση του δέρματος. Απλά, πρέπει να δεσμευτείτε σ’ αυτά.

1. Αποφύγετε τον ήλιο

Είναι ο Νο 1 κανόνας για ν’ αποτρέψετε τις ρυτίδες στα μάτια. Ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, εφαρμόστε καθημερινά μία αντηλιακή κρέμα με προστασία ευρέως φάσματος UVA/UVB.

2. Εφαρμόστε τη σωστή ενυδατική κρέμα

Χρησιμοποιήστε απαλές ενυδατικές κρέμες που αναπληρώνουν την υγρασία, απολεπίζουν και μαλακώνουν το δέρμα σας. Αποφύγετε τα αρώματα και οποιαδήποτε προϊόντα δεν είναι συμβατά με το δέρμα σας.

3. Φροντίστε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι το πιο λεπτό από το δέρμα στο σώμα σας. Αυτό το κάνει πιο επιρρεπές σε βλάβες και σημάδια γήρανσης. Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι συνήθως το πρώτο μέρος που εμφανίζονται τα σημάδια γήρανσης (πρησμένα μάτια, λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια, ρυτίδες, μαύροι κύκλοι). Υπάρχουν κατάλληλοι τύποι ορών και ενυδατικών αντιγηραντικών προϊόντων, που βοηθούν στην καταπολέμηση αυτών των πρώιμων σημαδιών και στην πρόληψη περισσότερων εξωτερικών βλαβών.

Η κρέμα ματιών A.G.E. Eye Complex της SkinCeuticals μειώνει τις ρυτίδες στα μάτια και το “πόδι της χήνας” ενώ παράλληλα βοηθά στην πρόληψη δημιουργίας μελλοντικών ρυτίδων. Μειώνει τους μαύρους κύκλους, εξαλείφει το πρήξιμο και τις σακούλες κάτω από τα μάτια δίνοντας λάμψη στο κουρασμένο σας βλέμμα.

Η κρέμα ματιών για ρυτίδες Eye Balm της SkinCeuticals είναι ιδανική για το ξηρό, ώριμο δέρμα σας. Αντιμετωπίζει τα τρία κύρια σημάδια γήρανσης : την έλλειψη υγρασίας, τη χαλάρωση και τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον μειώνει το οίδημα κάτω από τα μάτια.

Το αντιοξειδωτικό serum ματιών AOX + Eye Gel της SkinCeuticals προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών από το οξειδωτικό στρες. Προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης, διορθώνει τα σημάδια φωτογήρανσης, μειώνει το οίδημα και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, καταπολεμά τα σημάδια κούρασης επαναφέροντας τη δροσερή και λαμπερή όψη του δέρματός σας.

4. Ακολουθείστε μία σωστή διατροφή

Καταναλώστε πολλά υγιεινά λίπη από ελαιόλαδο, αβοκάντο και ξηρούς καρπούς. Ελέγξτε τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα και βοηθούν στην δημιουργία ρυτίδων. Το δέρμα αγαπά τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα και λαχανικά, καθώς και τις άπαχες πρωτεΐνες. Τέλος, ενυδατώστε το δέρμα σας με άφθονο νερό.

5. Δημιουργήστε μια ρουτίνα ύπνου

Με τα χρόνια, η έλλειψη ύπνου μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Προσπαθήστε να κοιμάστε 6-8 οκτώ ώρες τη νύχτα. Προσπαθήστε να ξυπνάτε νωρίς κάθε μέρα και να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ.

6. Σταματήστε το κάπνισμα

Το κάπνισμα κάνει τα μικρά αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα να συστέλλονται. Με την πάροδο του χρόνου, το κολλαγόνο και οι ελαστικές ίνες καταστρέφονται και το δέρμα σας ζαρώνει περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσες περισσότερες από αυτές τις υγιεινές συνήθειες ενσωματώσετε στον τρόπο ζωής σας, τόσο περισσότερο το δέρμα σας θα τις αντικατοπτρίζει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.