ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο: Με αυτούς τους πέντε φυσικούς τρόπους θα την περιορίσεις

Η υπερτρίχωση συχνά προκαλείται από ορμονική ανισορροπία

Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο: Με αυτούς τους πέντε φυσικούς τρόπους θα την περιορίσεις

Αρκετές είναι οι γυναίκες που μπορεί να εμφανίσουν σκούρες, χοντρές τρίχες στο πρόσωπό τους με αποτέλεσμα να χρειάζεται να τις αφαιρούν ακόμη και σε καθημερινή βάση.

Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση ονομάζεται υπερτρίχωση και συχνά προκαλείται από ορμονική ανισορροπία.

Αν και η αποτρίχωση με κερί και με λέιζερ μπορούν να βοηθήσουν στην απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι που μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικοί για τη μείωση των τριχών.

Πιες τσάι δυόσμου

Το τσάι μέντας μυρίζει και έχει υπέροχη γεύση και εκτός από το να ηρεμεί τα νεύρα σου, μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ανδρικών ορμονών που ρέουν στο αίμα σου.

Επειδή οι ανδρικές ορμόνες είναι υπεύθυνες για τις ανεπιθύμητες σκούρες τρίχες στο πρόσωπο, η μείωση των επιπέδων τους μπορεί να μειώσει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση δύο φλιτζανιών τσαγιού δυόσμου την ημέρα, μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των τριχών στο πρόσωπο.

Δοκίμασε τα έλαια λεβάντας και τεϊόδεντρου

Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται για την περιποίηση του δέρματος εδώ και πολύ καιρό, και μερικά από αυτά μπορούν να είναι αρκετά αποτελεσματικά ενάντια στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα του προσώπου.

Η τοπική εφαρμογή ελαίων λεβάντας και τεϊόδεντρου έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την ποσότητα της υπερβολικής τρίχας.

Προσπάθησε να μειώσεις τα τρανς λιπαρά

Τα νόστιμα μπισκότα σοκολάτας μπορεί να σου φτιάξουν τη διάθεση και να ικανοποιήσουν την ανάγκη σου για γλυκό, αλλά το πιθανότερο είναι ότι περιέχουν τρανς λιπαρά, όπως και τα περισσότερα εμπορικά αρτοσκευάσματα.

Εκτός από την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης και την αύξηση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, τα τρανς λιπαρά μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ανεπιθύμητων τριχών. Το να τα κόψεις είναι μια απόφαση για την οποία σίγουρα θα σε ευχαριστούσε το σώμα σου.

Σκέψου τον βελονισμό

Ο βελονισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσεις και να ανακουφιστείς από το στρες, και εκτός από το να σε κάνει να νιώθεις ανανεωμένη, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο βελονισμός μπορεί να μειώσει την πυκνότητα και το μήκος των ανεπιθύμητων τριχών και να μειώσει τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών.

Πιες αρκετό νερό

Η ενυδάτωση είναι απολύτως απαραίτητη για την υγεία και την ομορφιά σου.

Το να πίνεις αρκετό νερό βελτιώνει τον μεταβολισμό σου, βοηθά το δέρμα σου να παραμείνει νεότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και προσφέρει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης της υπερβολικής τριχοφυΐας στο πρόσωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατανάλωση 6 έως 8 ποτηριών νερού καθημερινά, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κατάστασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.