ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απόκτησε το σχήμα νυχιών που θες με τη βοήθεια του κανόνα «90 ‑ 10»

Μάθε τι ακριβώς είναι

Απόκτησε το σχήμα νυχιών που θες με τη βοήθεια του κανόνα «90 ‑ 10»

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να αποκτήσεις ακριβώς το σχήμα νυχιών που θέλεις; Κάποιοι λένε ότι υπάρχει και είναι ο κανόνας 90-10. Τι είναι αυτό;

Κάθε φορά που πηγαίνεις για το καθιερωμένο μανικιούρ σκέφτεσαι πώς θα κάνεις τα νύχια σου. Κι όμως, δεν έχει σημασία μόνο το χρώμα και τα σχέδια, αλλά και το σχήμα τους και το μήκος. Δημοφιλή είναι το τετράγωνο, οι στρογγυλεμένες άκρες, το οβάλ, το almond, αλλά και πιο μυτερά και μακριά.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να κάνεις το μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι. Αν το χεις, τότε θα σου χρησιμεύσουν τα tips για το σωστό σχήμα νυχιών. Εξάλλου, αυτό μπορεί να αναδείξει και το χρώμα, αλλά και το χέρι σου.

Οι επαγγελματίες είναι εξοικειωμένοι με τον κανόνα 90-10. Ωστόσο, έγινε ακόμα πιο γνωστός όχι μόνο σε όλες τις μανικιουρίστ, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Τι διαφορά έχει από το κλασικό λιμάρισμα; Πιο συγκεκριμένα, το 90% της διαμόρφωσης του σχήματος γίνεται με το νυχοκόπτη- πενσάκι και το 10% με τη λίμα.

Αν έχεις προσέξει, στο nail salon το εφαρμόζουν σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα και με το πόσο μακριά είναι ήδη τα νύχια σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσεις το πενσάκι που έχει ίσια άκρη και όχι τον παραδοσιακό νυχοκόπτη που είναι κυρτός. Η ίσια άκρη, σου επιτρέπει σιγά σιγά να φτιάξεις μόνη σου το σχήμα του νυχιού. Τα κοψίματα είναι πιο “καθαρά” και πιο σωστά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, το ιδανικό είναι να έχεις σκεφτεί από πριν πιο είναι το σχήμα που θες να πετύχεις και να τα κόψεις πολύ σιγά και πολύ προσεκτικά. Στην συνέχεια, πάρε τη λίμα και επίσης με μικρές και προσεκτικές κινήσεις, τελειοποίησε το σχήμα και τυχόν περισσέματα. Έτσι, θα είσαι έτοιμη να τα βάψεις και να έχεις το μανικιούρ που επιθυμείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.