ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτά είναι τα οφέλη που έχει για την επιδερμίδα το νερό ρυζιού

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Αυτά είναι τα οφέλη που έχει για την επιδερμίδα το νερό ρυζιού

Το νερό ρυζιού, μπορεί να μην είναι ευρέως διαδεδομένο ωστόσο έχει αρκετά οφέλη για την επιδερμίδα.

Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νερό ρυζιού για το δέρμα, από τα οφέλη μέχρι τον τρόπο χρήσης του.

Τα οφέλη του για το δέρμα

Προστασία από ελεύθερες ρίζες: Το νερό ρυζιού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. «Δίνει κάποιες υποσχέσεις ως αποτελεσματικό συστατικό περιποίησης του δέρματος για την πρόληψη της φωτογήρανσης», εξηγεί στο Byrdie η δερματολόγος Dr. Loretta Ciraldo.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όταν συνδυάζεται με ορισμένα άλλα φυτικά εκχυλίσματα, το νερό του ρυζιού λειτουργεί ως αντηλιακό. Ωστόσο, οι δερματολόγοι δεν συνιστούν τη χρήση του με αυτόν τον τρόπο.

«Χρησιμοποιείτε πάντα ορυκτό SPF για να προστατεύετε πλήρως το δέρμα από τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες και τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου», λέει o Howard Sobel, κλινικός επιμελητής δερματολογικής χειρουργικής στο Lenox Hill Hospital και ιδρυτής του Sobel Skin Rx.

Ιδιότητες κατά της γήρανσης: «Το νερό ρυζιού έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι εμποδίζει τη δραστηριότητα της ελαστάσης, ενός από τα ένζυμα που διασπά τις ελαστικές ίνες και οδηγεί σε ρυτίδες και χαλάρωση καθώς γερνάμε», λέει η Ciraldo. Ωστόσο, περαιτέρω έρευνα είναι απαραίτητη για να κατανοήσουμε καλύτερα τα πιθανά αντιγηραντικά οφέλη του νερού ρυζιού.

Ενυδάτωση: Το νερό ρυζιού έχει ενυδατικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση της επιφάνειας του δέρματός σας και στη βελτίωση της υφής του.

Καταπραΰνει τον ερεθισμό: Το νερό του ρυζιού μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει το ερεθισμένο δέρμα. Οι μελέτες είναι περιορισμένες, αλλά ορισμένες υποδηλώνουν ότι το νερό ρυζιού μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη δράση που μπορεί να βοηθήσει σε καταστάσεις όπως το ξηρό δέρμα και το έκζεμα.

Μπορεί να εξασθενίσει την υπερμελάγχρωση: Χρειάζεται περισσότερη έρευνα, αλλά το νερό του ρυζιού μπορεί να έχει επιδράσεις που φωτίζουν το δέρμα, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι χρήσιμες για την εξασθένιση της υπερμελάγχρωσης.

«Η ινοσιτόλη είναι ένα σάκχαρο που βρίσκεται στο νερό του ρυζιού και έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι έχει πιθανές επιδράσεις λεύκανσης ή φωτισμού του δέρματος», λέει ο δερματολόγος Arash Akhavan. «Θεωρείται ότι η χρήση του νερού ρυζιού μπορεί, επίσης, να έχει αυτά τα οφέλη σε άτομα με υπερμελάγχρωση».

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Το νερό ρυζιού έχει τα περισσότερα οφέλη για το δέρμα ως τονωτικό και είναι κατάλληλο για χρήση μία ή δύο φορές την ημέρα μετά τον καθαρισμό.

Για να εξουδετερώσετε τυχόν ξηραντικές επιδράσεις και να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη, είναι καλή ιδέα να εφαρμόσετε ορό ή/και ενυδατική κρέμα μετά τη χρήση του.

Φυσικά, όπως και με τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης, θα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα patch test σε μια μικρή περιοχή του δέρματος για να δείτε πώς αντιδρά το δέρμα σας.

Για να φτιάξετε το δικό σας νερό ρυζιού, ο Akhavan προτείνει να μουλιάσετε μισό φλιτζάνι ρύζι σε δύο φλιτζάνια νερό και να το αφήσετε να δράσει για 30 έως 60 λεπτά. Αφού το σουρώσετε, το νερό ρυζιού σας είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ως τονωτικό.

Εάν ακολουθείτε την DIY οδό, να ξέρετε ότι θα πρέπει να φτιάχνετε τακτικά φρέσκο νερό ρυζιού, ώστε να μην χαλάσει. «Το νερό ρυζιού που έχει μείνει ακίνητο μπορεί να μολυνθεί με βακτήρια, προκαλώντας δυνητικά δερματικές μολύνσεις», λέει ο Akhavan.

Αν το να φτιάξετε το δικό σας νερό ρυζιού δεν είναι για εσάς, πηγαίνετε στο κατάστημα και αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν νερό ρυζιού ή εκχύλισμα ρυζιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για πολλούς, αυτός είναι ένας ευκολότερος, χαμηλής συντήρησης τρόπος να ενσωματώσουν το νερό ρυζιού στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματός τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.