ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτό το μπαχαρικό απομακρύνει τα μαύρα στίγματα και προσφέρει λάμψη στο πρόσωπο

Τα μαύρα στίγματα συνήθως τα βρίσκουμε στην Τ ζώνη, δηλαδή στη μύτη και στην περιοχή γύρω από αυτήν

Αυτό το μπαχαρικό απομακρύνει τα μαύρα στίγματα και προσφέρει λάμψη στο πρόσωπο

Τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο ενοχλούν άντρες και γυναίκες και αποτελούν τύπο κοινής ακμής.

Είναι πολύ δύσκολο να τα ξεφορτωθείτε οριστικά, αν δεν προχωρήσετε σε αλλαγές στην καθημερινότητα σας, όπως τη διατροφή και την περιποίηση του δέρματός σας.

Τα μαύρα στίγματα συνήθως τα βρίσκουμε στην Τ ζώνη, δηλαδή στη μύτη και στην περιοχή γύρω από αυτήν. Άνθρωποι με πολύ λιπαρό δέρμα δύναται να εμφανίσουν και στην πλάτη και στα χέρια.

Το μαύρο πιπέρι είναι ένα κοινό μπαχαρικό που βρίσκεται στην κουζίνα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, ειδικά αν έχετε μαύρα στίγματα.

Πώς βοηθά το μαύρο πιπέρι να απαλλαγούμε από τα μαύρα στίγματα;

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι το μαύρο πιπέρι μπορεί να θεραπεύσει τα μαύρα στίγματα. Αν και ορισμένα από τα συστατικά που βρίσκονται στο μαύρο πιπέρι μπορεί να έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, λέει ο δερματολόγος, Δρ Jatin Mittal.

Το μαύρο πιπέρι περιέχει πιπερίνη, μια ένωση με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προσθέτει.

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των μαύρων κηλίδων αναστέλλοντας την παραγωγή μελανίνης. Η πιπερίνη μπορεί να διεγείρει τη ροή του αίματος, προάγοντας την αναγέννηση του δέρματος και μειώνοντας τη μελάγχρωση.

Επίσης, οι απολεπιστικές ιδιότητες του μαύρου πιπεριού μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αποκαλύπτοντας πιο φρέσκο δέρμα από κάτω.

Τι είναι τα μαύρα στίγματα;

Τα μαύρα στίγματα είναι ένα από τα πρώτα σημάδια ακμής. Αρχικά, μία πολύ μικρή βλάβη (μικροφαγέσωρας) εμφανίζεται στο δέρμα εξαιτίας της υπερσμηγματόροιας (συσσώρευση σμήγματος, λιπαρό δέρμα και διεσταλμένοι πόροι) και της υπερκερατινοποίησης (αύξηση κυττάρων και η παχυνσηπάχυνση δέρματος).

Αυτές οι μικροβλάβες είναι αόρατες με γυμνό μάτι και μετατρέπονται σε μαύρα στίγματα και λευκά σπυράκια. Τα μαύρα στίγματα αποτελούνται από συσσώρευση κυτταρικών υπολειμμάτων στον πόρο του δέρματος και σχηματίζουν μία κηλίδα που οξειδώνεται με την επαφή με τον αέρα και γίνεται μαύρη, λέει  Δρ Mittal.

Ποιες είναι οι αιτίες των μαύρων κηλίδων;

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, το δέρμα τους μπορεί να δυσκολεύεται περισσότερο να επουλωθεί και να αναζωογονηθεί, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη σκούρων κηλίδων. Υπάρχουν περισσότερες αιτίες για την εμφάνιση μαύρων κηλίδων:

Έκθεση στον ήλιο

Η παρατεταμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) από τον ήλιο μπορεί να αυξήσει τη σύνθεση μελανίνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μαύρων κηλίδων. Αυτά είναι κοινώς γνωστά ως κηλίδες ηλικίας ή ηλιακές κηλίδες, εξηγεί ο Δρ Mittal.

Ορμονικές διακυμάνσεις

Τα μαύρα στίγματα μπορεί να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα ορμονικών διακυμάνσεων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν εάν λαμβάνετε αντισυλληπτικά χάπια.

Ηπατική νόσος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα προβλήματα που σχετίζονται με το ήπαρ μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του δέρματος και την ικανότητα του σώματος να επεξεργάζεται και να απομακρύνει τις τοξίνες, λέει ο κοσμετολόγος και αρωματοθεραπευτής Pooja Nagdev. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό του δέρματος και την ανάπτυξη μαύρων κηλίδων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.