ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό το συστατικό είναι ιδανικό εναλλακτικό της ρετινόλης

Υπάρχει ένα συστατικό που είναι ιδανικό αν δεν θέλεις την ρετινόλη

Αυτό το συστατικό είναι ιδανικό εναλλακτικό της ρετινόλης

Η ρετινόλη έχει πολλά οφέλη σύμφωνα με τους ειδικούς. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για πολύ δραστικό συστατικό, αν δεν την χρησιμοποιούμε σωστά μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη.

Επειδή απολεπίζει την επιδερμίδα, ίσως το αποτέλεσμα είναι να την ερεθίσει και να την κάνει πιο λεπτή και μη ανθεκτική. Επομένως, αρκετές την αποφεύγουν και δεν την εισάγουν στη ρουτίνα τους.

ΠΟΙΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΌ ΣΥΣΤΑΤΙΚΌ ΤΗΣ ΡΕΤΙΝΌΛΗΣ

Αν θέλεις να έχεις τα οφέλη της ρετινόλης, χωρίς τις αρνητικές συνέπειες, τότε μπορείς να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Ένα ιδανικό εναλλακτικό της είναι η ρεσβερατρόλη. Επειδή τη παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται όσο περνούν τα χρόνια, χρειαζόμαστε κάτι που θα μας βοηθήσει.

Η ρεσβερατρόλη, δεν είναι τόσο δημοφιλής στο κοινό όπως οι βιταμίνη C, ή η ρετινόλη, αλλά έχει πολλά οφέλη. Στο skincare χωρών της Ανατολής, συναντάται εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών, στα μούρα, στα φυστίκια και τα φασόλια. Αρκετές εταιρείες ομορφιάς, έχουν αρχίσει να την περιλαμβάνουν στα προϊόντα και στις σειρές τους.

ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΟΦΈΛΗ ΤΗΣ ΡΕΣΒΕΡΑΤΡΌΛΗΣ

Η ρεσβερατρόλη, φαίνεται ότι βοηθά διπλά την επιδερμίδα μας στην αντιγήρανση. Αρχικά, την προστατεύει από τις βλάβες, καθώς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, φαίνεται να ενεργοποιεί και τους μηχανισμούς της επιδερμίδας ώστε να μην έχει αντίστοιχες βλάβες στο μέλλον.

Το δέρμα επιβαρύνεται καθημερινά από το περιβάλλον και τις ακτίνες UV, είτε αυτές προέρχονται από την έκθεση στον ήλιο, είτε από το μπλέ φως της οθόνης. Η ρεσβερατρόλη μπορεί να αποτρέψει την γρήγορη φωτογήρανση. Επιπλέον, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και αποτρέπει και την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, φαίνεται ότι επαναφέρει την υγιή όψη και υφή του δέρματος, ειδικότερα σε περιόδους που επηρεάζεται από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες (όπως το stress). Ειδικότερα, όταν συνδυαστεί με το υαλουρονικό οξύ, έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορεί να γίνει 2 φορές πιο δραστική και αποτελεσματική, καθώς η επιδερμίδα ενυδατώνεται με το υαλουρονικό οξύ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.