ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βγάζεις σπυράκια στο μέτωπο μετά τις διακοπές

Πως μπορείς να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά σπυριά

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βγάζεις σπυράκια στο μέτωπο μετά τις διακοπές

Κατά την περίοδο των διακοπών το μέτωπο μας συνηθίζει να γεμίζει με σπυριά. Γιατί όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Η ακμή στο μέτωπο προκαλείται από το φράξιμο των πόρων σας με λάδι, την ανάμειξη με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα βακτήρια και τη φλεγμονή. Οι κύριοι ένοχοι για την υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας είναι η γενετική, οι ορμόνες, όμως και η θερμοκρασία που προκαλεί εφίδρωση επομένως και έντονη λιπαρότητα.

Οι στρεσογόνοι παράγοντες (τόσο το καθημερινό στρες όσο και οι βιολογικοί στρεσογόνοι παράγοντες όπως οι συστηματικές ασθένειες), οι διατροφικές συνήθειες και το περιβάλλον είναι εξίσου σημαντικοί λόγοι για ξεσπάσματα επιδερμίδας. Μηχανικοί παράγοντες (όπως καπέλα, κορδέλες κεφαλής, να αγγίζετε το μέτωπό σας ή να μην πλένετε αρκετά τη μαξιλαροθήκη σας, για παράδειγμα) μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε παγίδευση ιδρώτα και σμήγματος στο μέτωπο, προκαλώντας ανεπιθύμητα σπυράκια και όχι μόνο. Επίσης, μία άλλη ύπουλη αιτία για την ακμή στο μέτωπο περιλαμβάνει τα πλούσια, λιπαρά προϊόντα μαλλιών που περιέχουν λάδι ελιάς ή καρύδας, κεριά και βούτυρα (όπως το βούτυρο καριτέ). Όλα αυτά αγγίζουν το μέτωπο, φράζουν τους πόρους και προκύπτουν τα ξεσπάσματα.

Υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να απαλλαγείτε από τα μικρά εξογκώματα στο μέτωπό σας ή οποιοδήποτε είδος ακμής στο μέτωπό σας, το ιδανικό είναι να επισκεφθείτε το δερματολόγο σας. Ωστόσο, σε skincare επίπεδο, συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ βοηθούν στην καταπολέμηση των ανεπιθύμητων σπυριόν, ανάλογα πάντα με τον τύπο της επιδερμίδας που έχετε και φυσικά τις ανάγκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.