ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να μεταγγίζετε το αντηλιακό σας σε δοχεία ταξιδιωτικού μεγέθους

Μπορεί να αλλάξει τη σύνθεσή του

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να μεταγγίζετε το αντηλιακό σας σε δοχεία ταξιδιωτικού μεγέθους

Την ώρα που προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας όπως οι ενυδατικές κρέμες προσώπου και οι οροί κυκλοφορούν ήδη σε εγκεκριμένα μεγέθη υγρών, ορισμένα καλλυντικά είναι μεγαλύτερα και πρέπει να τα μεταγγίσετε, αν θέλετε να τα μεταφέρετε στο αεροσκάφος με χειραποσκευή.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πρακτική, το αντηλιακό είναι ένα από τα βασικά καλλυντικά που δεν πρέπει ποτέ να μεταγγίζετε.

Καθώς το αντηλιακό αποτελείται από πολλά αποτελεσματικά συστατικά που προφανώς παρέχουν προστασία από τον ήλιο, είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβετε πώς λειτουργούν αυτές οι χημικές ουσίες από μόνες τους, ώστε να μην κάνετε κάτι που θα επηρεάσει την αποδοτικότητά του.

Η μετάγγιση του αντηλιακού μπορεί να αλλάξει τη σύνθεσή του

Κάθε αντηλιακό έχει ορισμένα φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας που εμποδίζουν ή απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Αυτές οι χημικές ουσίες δεν είναι ως επί το πλείστον συμβατές με το πλαστικό, γι’ αυτό θα πρέπει να το σκεφτείτε διπλά πριν μεταγγίσετε το αντηλιακό σε μπουκάλια που δεν έχουν σχεδιαστεί για το προϊόν.

«Συχνά μπορεί να αντιδράσουν με τα πλαστικά ή να απορροφηθούν από αυτά. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που μένει στην αντηλιακή λοσιόν θα είναι διαφορετικό και θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο απλώνεται στο δέρμα. Έτσι, μπορεί να μην έχετε τελικά το ίδιο επίπεδο προστασίας με πριν», εξηγεί η Michelle Wong, χημικός καλλυντικών.

Το δοχείο στο οποίο μεταφέρετε το αντηλιακό μπορεί να χαλάσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητά του, καθώς δεν σχεδιάστηκε με γνώμονα τα ευαίσθητα αντηλιακά συστατικά, λέει η Wong.

«Το φως μπορεί να διασπάσει κάποια από τα συστατικά ή να προκαλέσει διαχωρισμό του γαλακτώματος, πράγμα που σημαίνει ότι το αντηλιακό μπορεί να μην προστατεύει όσο καλά θα έπρεπε», συμπληρώνει.

Τravel-sized εναλλακτικές λύσεις για το αντηλιακό σας

Για να μην μεταγγίζετε, λοιπόν, το αντηλιακό σας και αυξάνετε έτσι τις πιθανότητες της μη αποτελεσματικότητάς του, ένα αντηλιακό στικ θα σας απαλλάξει από κάθε ανησυχία όταν πετάτε μόνο με μια χειραποσκευή.

Και στην περίπτωση που ένα στικ δεν σας ταιριάζει, υπάρχουν, επίσης, διαθέσιμα αντηλιακά σε σκόνη καθώς και αντηλιακά mist.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό για το πρόσωπό σας, οπότε λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας και τυχόν προβλήματα ευαισθησίας που μπορεί να έχετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.