ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Body contouring: Τι είναι και πώς να το κάνεις σωστά;

Πώς θα δημιουργήσεις σκιάσεις και στο σώμα

Body contouring: Τι είναι και πώς να το κάνεις σωστά;

Είναι ώρα να γνωρίσεις το body contouring και να δεις πως μπορείς να το κάνεις κι εσύ.

Όλες λίγο πολύ έχουμε δοκιμάσει κάποια στιγμή να κάνουμε contouring στο πρόσωπό μας. Μια τεχνική που έγινε πολύ πιο δημοφιλής και εξαιτίας των αδερφών Kardashians, εφαρμόζεται και στο σώμα. Για να το κάνεις σωστά, θα πρέπει, για παράδειγμα, να μην είναι ορατό το αποτέλεσμα στο πρόσωπο. Οι γωνίες που θα δημιουργήσεις στα μήλα, οι σκιάσεις στη μύτη, πρέπει να γίνονται ώστε να φαίνονται φυσικά.

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ BODY CONTOURING

Το body contouring είναι ακριβώς ίδια τεχνική με αυτήν που κάνουμε στο πρόσωπό μας. Με τον ίδιο τρόπο, δημιουργούμε σκιάσεις και σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Με πιο σκούρα προιόντα δημιουργούμε σκιές και με τα ανοιχτά και φωτεινά δημιουργούμε λάμψη.

Ωστόσο, επειδή με τα προϊόντα μπορεί να λερώσουμε τα ρούχα μας, ή τους καναπέδες για παράδειγμα, θα πρέπει να ακολουθήσουμε συμβουλές για τον καλύτερο τρόπο να το πετύχουμε.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΆΝΕΙΣ BODY CONTOURING

Σύμφωνα με τον editorial makeup artist Bruce Dean, ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία για να κάνουμε body contouring είναι το ντεκολτέ και το στέρνο. Είναι προτιμότερα σημεία, γιατί συνήθως δεν τρίβονται στα ρούχα και δεν τα λερώνουν. Αν μείνουμε στα σημεία που είναι εκτός της μπλούζας, θα καταφέρουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα τη λερώσει.

Σύμφωνα με τον Bruce Dean, για να πετύχουμε αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας, καλό είναι να ταμπονάρουμε την περιοχή με τα ειδικά χαρτάκια (δες εδώ), ώστε να απορροφήσουν τη λιπαρότητα. Επιπλέον, καλό είναι να μην χρησιμοποιήσεις body lotion πριν τη διαδικασία. Ως βάση, αν θέλεις μπορείς να βάλεις ένα spray self-tanner.

Για να πετύχεις το contouring, μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε κρεμώδεις, είτε πουδρέ υφές. Αρκεί να είναι φυσικό το αποτέλεσμα στο δέρμα σου. Όπως ακριβώς δημιουργείς σκιές και λάμψεις στο πρόσωπο, το ίδιο κάνεις και στο στέρνο και το ντεκολτέ.

Επιπλέον, αν είναι δυνατόν, προσπάθησε να βρεις φυσικό φως για να είναι πιο σωστό το αποτέλεσμα. Βάζεις το σκούρο προϊόν με V στο ντεκολτέ και όπου δημιουργείται η φυσική σκιά στα κόκκαλα του στέρνου και το ανοιχτό στα αντίθετα σημεία. Στο τέλος, κάνεις blending με το πινέλο και είσαι έτοιμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στα χέρια και στα πόδια, μπορείς να το κάνεις επίσης, αλλά είναι πολύ πιθανό να λερωθείς. Ακόμη ένα σημείο που μπορείς να τονίσεις, είναι η κοιλιά. Ένα καλό setting spray, βοηθάει ώστε να παραμείνουν τα προϊόντα στο σώμα σου και να μη μεταφέρονται στα ρούχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.