ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μεγαλώνουν πιο γρήγορα τα νύχια σας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μεγαλώνουν πιο γρήγορα τα νύχια σας

Θα πρέπει να γίνει γνωστό πώς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, από ένα σκληρό χειμώνα μέχρι ένα ζεστό καλοκαίρι, είναι σημαντικό να μην ξεχνάς να περιποιείσαι τα νύχια σου.

Είναι εύκολο να το παραβλέψεις, αλλά τα νύχια σου εξυπηρετούν σε μεγάλο βαθμό τη γενική σου υγεία, γι’ αυτό θα πρέπει να τα φροντίζεις σωστά.

«Αν η εμφάνιση του δέρματος είναι ένα παράθυρο στην εσωτερική υγεία ενός ατόμου, τα νύχια είναι τουλάχιστον ένα φινιστρίνι», λέει ο Tyler Hollmig, διευθυντής δερματολογικής χειρουργικής και λέιζερ και αισθητικής δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Πώς να κάνεις τα νύχια σου να μεγαλώνουν πιο γρήγορα

Κράτησε μια ισορροπημένη διατροφή

«Εφόσον ένα άτομο είναι υγιές και κάνει μια καλά ισορροπημένη διατροφή, είναι δύσκολο να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των νυχιών πέρα ​​από τον κανονικό ρυθμό των περίπου 3 χιλιοστών το μήνα», λέει ο Hollmig.

Αλλά η διατροφή είναι το πιο σημαντικό που μπορείς να κάνεις για να προωθήσεις τη σταθερή πρόοδο τους, επομένως προτίμησε τροφές πλούσιες στα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά, τα οποία υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη των νυχιών:

  • Κυστεΐνη: κοτόπουλο, γαλοπούλα, γιαούρτι, όσπρια
  • Φολικό οξύ: σπανάκι, σπαράγγια, μαρούλι romaine, αβοκάντο, αρακάς
  • Βιοτίνη: κρόκοι αυγών, σολομός, ξηροί καρποί, σπόροι, σπανάκι, μπρόκολο
  • Ψευδάργυρος: στρείδια, βοδινό κρέας, καβούρι, φασόλια, ξηροί καρποί, σπόροι, εμπλουτισμένα δημητριακά
  • Βιταμίνη Α: γλυκοπατάτες, καρότα, κολοκύθα, μάνγκο
  • Βιταμίνη C: πιπεριές, εσπεριδοειδή, φράουλες, λαχανάκια Βρυξελλών, ακτινίδια

Σταμάτησε να τα πειράζεις και να τα δαγκώνεις

Ο Adigun συχνά βλέπει ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε «χρόνιο πείραγμα της επιδερμίδας», λέει, κάτι που εμποδίζει την ανάπτυξη των νυχιών. Αυτό το πείραγμα θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει το δάγκωμα που προκαλείται από το άγχος.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις τα νύχια σου ήσυχα, αλλά αυτό μπορεί να είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Εάν διαπιστώσεις ότι τα δαγκώνεις ασυνείδητα, βοηθάει να προσδιορίσεις πρώτα τα ερεθίσματα σου – ας πούμε, όταν αργείς στη δουλειά – και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να τα αποφύγεις. Η συχνή εφαρμογή κρέμας χεριών ή balm για τα πετσάκια στα νύχια σου και στο περιβάλλον δέρμα μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Βρέξε και μετά λίμαρε

Ακόμη κι αν θέλεις τα νύχια σου να μακρύνουν, θα πρέπει να τα λιμάρεις για να μην υπάρχουν σημείο που μπορεί να προκαλέσουν σπάσιμο. Για να βεβαιωθείς ότι το λιμάρισμα σου δεν είναι πολύ σκληρό, ο Bailey συνιστά να βρέξεις πρώτα τα νύχια σου «για να μαλακώσεις τη δομή και να τα κάνεις εύκαμπτα».

Απόφυγε σκληρά σαπούνια και καθαριστικά

Ή τουλάχιστον να φοράς γάντια ενώ τα χρησιμοποιείς. «Η έκθεση των χεριών σου σε σκληρά σαπούνια, προϊόντα καθαρισμού και διαλύτες επιδεινώνει το πρόβλημα επειδή τραβάει το φυσικό λάδι από τα νύχια και βλάπτει την πρωτεΐνη κερατίνης των νυχιών», λέει ο Bailey.

Ενυδατώσου καλά

Ο Bailey λέει ότι θα πρέπει να περιποιείσαι τα χέρια και τα νύχια σου με έλαια που θα κλειδώνουν την υγρασία και θα ενισχύσουν τα νύχια. Δοκίμασε λάδι jojoba, λάδι αβοκάντο και βούτυρο καριτέ.

Αξιολόγησε το συνηθισμένο μανικιούρ σου

Μπορεί να φαίνονται όμορφα, αλλά μπορεί να υπάρχει μεγάλη ζημιά λόγω του μανικιούρ σου, ειδικά αν έχεις μια άγνωστη αλλεργία. «Η αλλεργία σε ένα προϊόν νυχιών θα παρουσιαστεί με ξεφλούδισμα και σπάσιμο των νυχιών», λέει ο Adigun. Λέει ότι τις περισσότερες φορές οφείλεται στην παρουσία ρητίνης ή φορμαλδεΰδης, χημικών ουσιών που βρίσκονται σε πολλά βερνίκια νυχιών και σκληρυντικά.

Δυστυχώς, τα μανικιούρ με gel δεν κάνουν καλό. «Το μανικιούρ με gel μπορεί να είναι σκληρό στα νύχια, προκαλώντας ευθραυστότητα, ξεφλούδισμα και σπάσιμο, και η επαναλαμβανόμενη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος και πρόωρης γήρανσης στα χέρια», λέει.

Πάρε συμπλήρωμα

Ενώ ορισμένες βιταμίνες και συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξης των νυχιών, «πρέπει να χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά, όχι στη θέση, μιας υγιεινής διατροφής», λέει ο Bailey.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βιοτίνη, ένας τύπος βιταμίνης Β, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το πάχος των νυχιών κατά περίπου 25% σε ασθενείς με εύθραυστα νύχια και «μπορεί να βελτιώσει την ομαλότητα των νυχιών και να μειώσει το σπάσιμο τους». Θα μπορούσες επίσης να προσθέσεις μια πολυβιταμίνη που περιέχει ένα μείγμα από τα θρεπτικά συστατικά που αναφέρονται παραπάνω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.