ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δες τι πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις απαλά και λεία τα πόδια σου

Για να έχει μαλακά πόδια και το καλοκαίρι

Δες τι πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις απαλά και λεία τα πόδια σου

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Μαΐου και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι προ των πυλών.

Έτσι, όπως είναι λογικό, ο ζεστός καιρός και τα γυμνά πόδια πάνε χέρι-χέρι καθώς τα σορτς, τα φορέματα και τα μαγιό της εποχής, τα εκθέτουν σε δημόσια θέα, οπότε φυσικά θέλουμε να δείχνουν όμορφα.

Μην ανησυχείς, τα λαμπερά πόδια δεν είναι κάτι δύσκολο να αποκτήσεις. Η περιποίηση του δέρματος εξελίσσεται πάντα, για το πρόσωπο και το σώμα σου.

Όσον αφορά τη διατήρηση των απαλών, λείων ποδιών, υπάρχουν πολλές επιλογές από θεραπείες αποτρίχωσης, αυτομαυριστικά, θεραπείες με λέιζερ και μια ποικιλία από κρέμες και απολέπιση για τη βελτίωση του τόνου του δέρματος.

Συνέχισε να διαβάζεις για τα πέντε τοπ πράγματα που πρέπει να κάνεις αυτό το καλοκαίρι (και πάντα) για να δείχνουν τα πόδια σου όμορφα και να τα αισθάνεσαι λεία.

Απομάκρυνε τα σκούρα σημεία

Ακριβώς όπως το πρόσωπό σου, έτσι και τα πόδια δεν εξαιρούνται από την υπερμελάγχρωση. Από προληπτική πλευρά, είναι σημαντικό να φοράς πάντα αντηλιακό (οι ειδικοί προτείνουν SPF 30 ή μεγαλύτερο) για να μειώσεις την πιθανότητα βλάβης από τον ήλιο. Για την αντιμετώπιση του αποχρωματισμού, κάνε απολέπιση δέρματος με προϊόντα που έχουν οξέα φρούτων και λευκαντικά όπως βιταμίνη C ή κοτζικό οξύ.

Πρόσεχε τον τρόπο ζωής σου

Οι φλεγμονώδεις καταστάσεις ή τα φάρμακα μπορούν επίσης να προκαλέσουν μαύρα στίγματα στα πόδια. Η διακοπή του καπνίσματος, η τακτική άσκηση, η ενυδάτωση και η μη υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ θα κρατήσουν τη φλεγμονή υπό έλεγχο και θα βοηθήσουν τη ροή του αίματος στα πόδια σου σε κανονικά επίπεδα.

Σκέψου την αποτρίχωση με λέιζερ

Η μόνιμη αποτρίχωση είναι μια διαδικασία που διαρκεί μερικούς μήνες. Ορισμένες νέες θεραπείες με λέιζερ μπορούν να προσφέρουν αποτελέσματα σε μόλις μία έως δύο θεραπείες, αλλά με αρκετές επισκέψεις που απαιτούνται για αισθητή διαφορά. Ξεκίνα την αποτρίχωση με λέιζερ το φθινόπωρο, καθώς είναι καλύτερο να αποφύγεις το άμεσο ηλιακό φως για να γλυτώσεις από εγκαύματα ή ουλές. (Η συμβουλή αυτή, βέβαια, εφόσον δεν το έχεις κάνει ήδη, πάει για του χρόνου πια. Κράτησέ την)

Θεράπευσε τις ευρυαγγείες (αν έχεις)

Οι θεραπείες σκληροθεραπείας και λέιζερ είναι από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές για τις ευρυαγγείες και τους κιρσούς. Αυτά είναι ελάχιστα επεμβατικά και γίνονται στα ιατρεία δερματολόγων όταν άλλες θεραπείες δεν έχουν λειτουργήσει αρκετά καλά. Στη σκληροθεραπεία, μια χημική ουσία εγχέεται στη φλέβα, έτσι ώστε τα τοιχώματα της φλέβας να κολλούν μεταξύ τους και να εμποδίζουν τη ροή του αίματος σε αυτά. Μια κάλτσα συμπίεσης φοριέται για μερικές εβδομάδες για να μειώσει το πρήξιμο. Οι φλέβες αράχνης εξαφανίζονται σε τρεις έως έξι εβδομάδες. Οι κιρσοί μπορεί να διαρκέσουν λίγο περισσότερο.

Με τις θεραπείες με λέιζερ, ένα φως λέιζερ διαπερνά τη φλέβα και ουσιαστικά την καταστρέφει και την κλείνει. Χρειάζονται τρεις ή περισσότερες θεραπείες για να λειτουργήσει και το δέρμα πρέπει να προστατεύεται από τον ήλιο για να αποφευχθεί η ζημιά.

Δώσε προσοχή στην καθημερινή σου ρουτίνα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάνε απολέπιση μερικές φορές την εβδομάδα για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να βελτιώσεις την υφή και τον τόνο των ποδιών. Και μην ξεχνάς να τα ενυδατώνεις αμέσως μετά την έξοδο από το ντους για βέλτιστη απορρόφηση. Κατά το ξύρισμα, φρόντισε πάντα να χρησιμοποιείς ένα καθαρό ξυράφι για να αποτρέψεις τη μόλυνση των τριχοθυλακίων. Ίσως θέλησεις να συνεχίσεις με μια κρέμα μαυρίσματος ή ένα boost skin για να τονώσεις τον τόνο του δέρματος και να θολώσεις τον αποχρωματισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.