ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δες τι πρέπει να κάνεις για να μεγαλώσουν γρηγορότερα τα μαλλιά σου

Οι 4 αναπάντεχοι τρόποι

Δες τι πρέπει να κάνεις για να μεγαλώσουν γρηγορότερα τα μαλλιά σου

Η διαδικασία της ανάπτυξης των μαλλιών είναι μια πρόκληση.

Αν και υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών στην αγορά, τα οποία υπόσχονται ότι ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών σoυ, υπάρχουν και μερικά πιο απλά και αναπάντεχα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να μακρύνεις πιο γρήγορα τα μαλλιά σου.

Φόρα καπέλο

Αν και η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και την ευεξία σου, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να βλάψει όχι μόνο το δέρμα σου αλλά και τα μαλλιά σου. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να επηρεάσει τη δομή των μαλλιών σου και να αποδυναμώσει τις χρωστικές και τις πρωτεΐνες τους.

Οι ειδικοί συνιστούν ακόμη και την εφαρμογή αντηλιακού στο τριχωτό της κεφαλής σου εάν παρατηρήσεις ότι τα μαλλιά σου αραιώνουν. Ο περιορισμός του χρόνου σου στον ήλιο και η χρήση καπέλου θα προστατεύσουν τόσο το δέρμα όσο και τα μαλλιά σου από τις βλαβερές ακτίνες UV και θα βοηθήσουν τις τρίχες σου να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο

Το πιστολάκι δίνει την αίσθηση ότι μόλις βγήκες από το κομμωτήριο, αλλά η πολύ συχνή χρήση του μπορεί να αποδυναμώσει τα μαλλιά σου και να τα κάνει επιρρεπή στο σπάσιμο. Επειδή ένα πιστολάκι κατευθύνει έντονη και εστιασμένη θερμότητα στα μαλλιά σου, κάνει τις τρίχες σου να χάνουν αρκετή υγρασία αμέσως.

Τα αφυδατωμένα μαλλιά σπάνε εύκολα και δεν μπορούν να μακρύνουν. Εάν προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου, το να κάνεις ένα διάλειμμα από το πιστολάκι και από άλλα εργαλεία styling, θα σε κάνει να πετύχεις πιο γρήγορα τον στόχο σου.

Αντικατάστησε τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη σου

Η αντικατάσταση των βαμβακερών μαξιλαροθηκών σου, με μεταξωτές μπορεί να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα των μαλλιών σου και να βοηθήσει τα μαλλιά σου να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Οι ίνες βαμβακιού δημιουργούν τριβή, η οποία με τη σειρά της αποδυναμώνει τα μαλλιά σου και αφαιρεί τη φυσική τους υγρασία.

Το μετάξι έχει μια πολύ πιο λεία επιφάνεια και επιτρέπει στα μαλλιά σου να γλιστρούν πάνω του καθώς κοιμάσαι, συμβάλλοντας στη μείωση του σπασίματος και της ψαλίδας.

Βούρτσισε τα μαλλιά σου πριν πας για ύπνο

Αν και το να κοιμάσαι χωρίς να έχεις βουρτσίσει τα μαλλιά σου είναι συχνό, ειδικά όταν είσαι κουρασμένη, το να ξοδέψεις λίγα λεπτά βουρτσίζοντας τα, μπορεί πραγματικά να ωφελήσει την υγεία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βούρτσισμα των μαλλιών σου, επιτρέπει να διανείμεις τα έλαια του τριχωτού της κεφαλής σου στα μαλλιά σου και να τα διατηρήσεις φυσικά ενυδατωμένα. Επειδή τα ξηρά μαλλιά είναι πιο ευάλωτα στη φθορά και το σπάσιμο, εμποδίζεται και η ανάπτυξή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.