ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Εσύ το ήξερες; – Ποια υφάσματα κάνουν τα μαλλιά μας να… ηλεκτρίζονται;

Τα μυστικά για να το αποτρέψεις τον στατικό ηλεκτρισμό

Εσύ το ήξερες; – Ποια υφάσματα κάνουν τα μαλλιά μας να… ηλεκτρίζονται;

Τα μαλλιά, είναι γνωστό πως δημιουργούν ηλεκτρικό φορτίο χάρη στην τριβή ή την αλλαγή της υγρασίας, και το όλο πρόβλημα διογκώνεται τον χειμώνα καθώς τα μάλλινα ρούχα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε όμως όσο το δυνατόν περισσότερο τη στατικότατα των μαλλιών μας, ακόμη κι αν έχουμε κάνει τα αδύνατα δυνατά με το styling; Υπάρχουν κάποια υφάσματα στα ρούχα της χειμωνιάτικης γκαρνταρόμπας μας που, δεν βοηθούν καθόλου και άλλα, που αποτελούν ιδανική λύση στο πρόβλημά μας.

Ποια υφάσματα κάνουν τα μαλλιά μας να ηλεκτρίζονται;

Τα μάλλινα ρούχα είναι το Νο1 ύφασμα που κάνει τα μαλλιά να ηλεκτρίζονται και αυτό συμβαίνει διότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φυσικές ζωικές ίνες έχουν κρυμμένη, μικροσκοπική υγρασία στα θυλάκια, προκαλώντας αγωγιμότητα ηλεκτρονίων.

Η γνήσια γούνα επίσης, αλλά πιθανώς α αποτελέσματα είναι χειρότερα από ότι με τα μάλλινα υφάσματα αφού η γούνα εξακολουθεί να έχει το δέρμα συνδεδεμένο.

Το μετάξι και ο πολυεστέρας επίσης δεν ευνοούν. Τα συνθετικά υφάσματα όπως το νάιλον καλσόν δεν έχουν υγρασία αλλά τα ξηρά περιβάλλοντα τυχαίνει επίσης να είναι ηλεκτρικοί μονωτές. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι η ψεύτικη γούνα μπορεί επίσης να κάνει τα μαλλιά μας να ηλεκτριστούν.

Τα μυστικά για να το αποτρέψεις τον στατικό ηλεκτρισμό

Ποια είναι όμως τα υφάσματα που αφήνουν τα μαλλιά μας ανενόχλητα;

Τα βαμβακερά είναι η λύση στο πρόβλημά σας. Δεν προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά ενώ παράλληλα είναι και ζεστά.

Από την άλλη, το δέρμα, τα δερμάτινα γιλέκα, τα jackets και τα παλτό δεν θα κάνουν τα μαλλιά σας να πετάγονται δεξιά κι αριστερά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα θα μας πείτε όμως, δεν μπορούμε να φοράμε μόνο βαμβακερά και δερμάτινα, σωστά. Η λύση είναι απλή. Όλα τα υφάσματα που κάνουν τα μαλλιά σας να ηλεκτρίζονται αν πλυθούν με μαλακτικό, αν τα τρίψετε με ένα φύλλο στεγνωτηρίου, αν τα ψεκάσετε με λίγη λακ ή λίγο νερό, θα είναι πιο φιλικά προς… τα μαλλιά σας και το πρόβλημά σας σχεδόν θα λυθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.