ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; – Πόση ώρα μπορείς να μείνεις κάτω από τον ήλιο αν βάλεις αντηλιακό;

O δείκτης ηλιακής προστασίας, ονομάζεται SPF και μας προστατεύει το δέρμα μας από το τις ακτίνες UBV

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; – Πόση ώρα μπορείς να μείνεις κάτω από τον ήλιο αν βάλεις αντηλιακό;

Την ώρα που η θερμοκρασία στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα «χτυπάει» 40άρια, αρκετοί είναι εκείνοι που βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το βράδυ στις παραλίες, απολαμβάνοντας τον καυτό ήλιο και την δροσερή θάλασσα. 

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα του καλοκαιριού, πέρα από το να βρούμε ξαπλώστρα σε μία οργανωμένη παραλία λόγω του πλήθους, είναι η ζέστη και ο δυνατός ήλιος ο οποίος μπορεί να είναι από κάποιους ευπρόσδεκτος, αλλά δεν παύει να είναι και επικίνδυνος.

Για το λόγο αυτό ανακαλύφτηκαν τα αντηλιακά τα οποία μας προστατεύουν από καταστάσεις επώδυνες και εξαιρετικά επικίνδυνες.

Τι πρέπει να μάθεις για αυτά:

O δείκτης ηλιακής προστασίας, ονομάζεται SPF και μας προστατεύει το δέρμα μας από το τις ακτίνες UBV, δηλαδή από από την ακτινοβολία που μας κάνει κακό και μπορεί να συμβάλλει μέχρι και στον καρκίνο του δέρματος.

Αν για παράδειγμα εφαρμόσετε στο δέρμα σας ένα αντηλιακό με SPF 15, τότε μπορείτε να μείνετε στον ήλιο για περίπου 150 λεπτά.

Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τον τύπο του δέρματος αλλά και την ποσότητα που χρησιμοποιείτε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε αντηλιακά με τουλάχιστον SPF 30 και να το απλώνετε καλά στο δέρμα σας κάθε 2 ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.