Έχετε αναρωτηθεί; – Τι θα συμβεί στα πόδια σας αν τα ξυρίζετε κάθε μέρα;

Πρέπει να χρησιμοποιείτε κρέμα ξυρίσματος;

Έχετε αναρωτηθεί; – Τι θα συμβεί στα πόδια σας αν τα ξυρίζετε κάθε μέρα;

Αρκετές είναι οι γυναίκες που έχουν επιλέξει την τακτική του ξυρίσματος για την αποτρίχωση των ποδιών τους, και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο, έχετε σκεφτεί ποτέ πώς επηρεάζει το δέρμα σας το καθημερινό ξύρισμα;

Αν και δεν είναι επικίνδυνο να ξυρίζετε τα πόδια σας κάθε μέρα, μπορεί να βρείτε το δέρμα σας ερεθισμένο εάν είναι ευαίσθητο ή αν δεν έχετε καλές συνήθειες ξυρίσματος.

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, για παράδειγμα, θα χρειαστεί να περιμένετε μια ή δύο ημέρες μεταξύ των ξυρισμάτων για να αποφύγετε τον ερεθισμό.

Ακόμα κι αν το δέρμα σας δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιείτε τη σωστή μέθοδο και προϊόντα κατά το ξύρισμα για να διασφαλίζετε ότι θα έχετε ένα ομαλό, άνετο ξύρισμα κάθε φορά.

Τι θα συμβεί στα πόδια σας αν τα ξυρίζετε κάθε μέρα

Το πότε και το πώς θα ξυριστείτε θα επηρεάσει την εμπειρία σας. Η Δρ. Mona Gohara, πιστοποιημένη δερματολόγος, συνιστά το ξύρισμα στο ντους με άφθονο ζεστό νερό.

«Το ζεστό νερό μαλακώνει τις τρίχες και ανοίγει τους πόρους, καθιστώντας τις βέλτιστες συνθήκες ξυρίσματος», είπε στο Seventeen. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να βρίσκεστε στο μπάνιο ή στο ντους για αρκετά λεπτά πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα.

Όταν αρχίσετε να ξυρίζεστε, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό ξυραφάκι που αντικαθίσταται τακτικά. Ένα θαμπό ξυράφι μπορεί να ξύσει στο δέρμα σας και να προκαλέσει ερεθισμό.

Θα πρέπει, επίσης, να ξυριστείτε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών σας εάν έχετε πυκνές ή σγουρές τρίχες στα πόδια και προς την αντίθετη κατεύθυνση εάν έχετε λεπτές ή ίσιες τρίχες στα πόδια.

Πρέπει να χρησιμοποιείτε κρέμα ξυρίσματος;

Κάθε εταιρεία που πουλά κρέμα ξυρίσματος θα επιμείνει ότι είναι απαραίτητη για ένα καλό ξύρισμα. Είναι αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν αυτό το προϊόν χρήσιμο.

Ο κύριος σκοπός της κρέμας ξυρίσματος είναι να προστατεύει το δέρμα σας ενώ ξυρίζεστε, αναφέρει το Well + Good. Αυτό το κάνει ενυδατώνοντας το δέρμα σας και δημιουργώντας ένα λείο φράγμα μεταξύ του δέρματός σας και του ξυραφιού σας.

«Η ενυδάτωση μαλακώνει τις τρίχες και το δέρμα, γεγονός που βοηθά στη μείωση της δύναμης που χρειάζεται το ξυράφι για να κόψει τις τρίχες κατά το ξύρισμα. Η λίπανση δίνει ακριβώς τη σωστή ποσότητα ολισθηρότητας μεταξύ των λεπίδων και του δέρματος», δήλωσε η Elizabeth Compo, ανώτερη επιστήμονας της Venus, στο Well + Good.

Θα πρέπει να γνωρίζετε, λοιπόν, ότι κάθε είδους λίπανση θα σας βοηθήσει να βιώσετε ένα ομαλό ξύρισμα, είτε πρόκειται για κρέμα ξυρίσματος είτε για ένα απλό σαπούνι.

Μερικές εξαιρετικές εναλλακτικές της κρέμας ξυρίσματος είναι το μαλακτικό μαλλιών, η κρέμα σώματος και το τζελ αλόης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε σαπούνι και σαμπουάν, αλλά αυτά τα προϊόντα μπορεί να θαμπώσουν το ξυράφι σας πιο γρήγορα από τις άλλες εναλλακτικές επιλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.