ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Καλλυντικά: Πώς θα καταλάβεις πότε λήγουν;

Τι πρέπει να προσέξεις

Καλλυντικά: Πώς θα καταλάβεις πότε λήγουν;

Αν λατρεύεις τα καλλυντικά και τις ρουτίνες ομορφιάς, τότε μπορεί να μπαίνεις στα μαγαζιά και να τα αγοράζεις μανιωδώς. Τι γίνεται, όμως όταν συγκεντρώνεις πολλά;

Είσαι από εκείνες που κάνουν όλα τα βήματα κάθε βράδυ; Αγαπάμε κι εμείς την περιποίηση, και προσπαθούμε να εντάξουμε στη ρουτίνα μας και το απολεπιστικό, το toner, τα διάφορα serums και άλλα πολλά. Ωστόσο, καμμιά φορά αυτά που καταλήγουμε να έχουμε στο ράφι μας είναι πάρα πολλά και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και για πόσο καιρό μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

ΠΌΤΕ ΛΉΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΆ ΣΟΥ;

Στην ουσία, η ημερομηνία λήξης των προϊόντων, διαφέρει όταν είναι στα ράφια και όταν τα ανοίξεις. Πολλά από τα προϊόντα περιποίησης έχουν σχεδιαστεί ώστε τα συντηρητικά τους να τους επιτρέπουν να μένουν στα ράφια για τουλάχιστον 30 μήνες μέχρι να πουληθούν, όπως λένε οι ειδικοί. Βέβαια, όλα αυτά έχουν να κάνουν και με τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται. Δηλαδή, δεν είναι καλό να είναι σε πολύ υψηλές, ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης, ακόμα κι αν δεν γράφουν ακριβή ημερομηνία. Όταν τα ανοίξεις, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση. Στην ουσία, το σημαδάκι που βρίσκεται πίσω στη συσκευασία, σου δείχνει πόσο καιρό μπορείς να τα κρατήσεις. Υπάρχει στο πίσω μέρος ένα σηματάκι, ένα κουτί που ανοίγει που γράφει έναν αριθμό. Μπορεί να λέει 6Μ, 12Μ, για παράδειγμα. Αυτό σημαίνει ότι λήγει σε τόσους μήνες από την ημερομηνία που θα ανοιχτεί. Δες περισσότερα κι εδώ για τις ενδείξεις των καλλυντικών εδώ.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια συστατικά που μπορείς να τα κρατήσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως τη ρετινόλη ή τη βιταμίνη C, που αρχίζουν να αλλοιώνονται πολύ σύντομα. Αυτό σημαίνει, ότι εφόσον τα ανοίξεις πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα.

Επιπλέον, μπορείς να καταλάβεις ότι ένα προϊόν έχει χαλάσει, αν αλλάξει το χρώμα, η σύσταση ή μυρωδιά του. Εκεί πρέπει να το πετάξεις άμεσα, γιατί όχι μόνο θα σταματήσει να κάνει τη δουλειά του, αλλά θα κάνει τελικά και κακό στο δέρμα σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.