ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καλύτερα να τα αποφεύγετε: Τα λάθη που κάνετε όταν λούζετε τα μαλλιά σας

Η συσσώρευση προϊόντων θα οδηγήσει σε φραγμένους πόρους ή φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής

Καλύτερα να τα αποφεύγετε: Τα λάθη που κάνετε όταν λούζετε τα μαλλιά σας

Οι ειδικοί αναφέρουν πως ένα από τα βασικά λάθη που κάνετε όταν λούζετε τα μαλλιά σας είναι να χρησιμοποιείτε τα νύχια σας για να καθαρίσετε το τριχωτό της κεφαλής σας.

Αυτό μπορεί να ερεθίσει το τριχωτό της κεφαλής σας και επίσης να προκαλέσει απολέπιση, σύμφωνα με τον δερματολόγο Dr. Sandy Johnson και όσα δήλωσε στο The Healthy.

Όταν βιάζεστε να βγείτε από την πόρτα για ένα σημαντικό ραντεβού, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να βιαστείτε να κάνετε ένα ντους και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην βρέξετε σωστά τα μαλλιά σας πριν τα λούσετε.

Μπορεί, επίσης, να βιαστείτε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά το σαμπουάν, μόνο και μόνο για να μπορέσετε να εφαρμόσετε μαλακτικό και να τελειώσετε με όλα αυτά. Και τα δύο αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βλάβη των μαλλιών, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα μαλλιών.

Το να βεβαιωθείτε ότι το τριχωτό της κεφαλής και τα υπόλοιπα μαλλιά σας είναι σωστά βρεγμένα με νερό είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία λουσίματος των μαλλιών, σύμφωνα με την master cosmetologist Cassandra Olivia και όσα εξήγησε στο Byrdie.

«Σταθείτε κάτω από το ντους για ένα ή δύο λεπτά και χωρίστε τα μαλλιά σας για να διασφαλίσετε ότι το νερό φτάνει σε όλα τα μέρη του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σας», εξήγησε.

Αν αναρωτιέστε για τον διπλό καθαρισμό των μαλλιών σας, οι δερματολόγοι το συνιστούν μόνο αν λούζετε τα μαλλιά σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αν τα λούζετε καθημερινά, αυτή η πρακτική μπορεί να ξηράνει το τριχωτό της κεφαλής σας.

Αναφορικά με τον τρόπο που ξεβγάζετε τα μαλλιά σας, και πάλι είναι σημαντικό να πάρετε το χρόνο σας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει όλο το σαμπουάν καλά.

Διαφορετικά, η συσσώρευση προϊόντων θα οδηγήσει σε φραγμένους πόρους ή φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θεωρώ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξεπλένουν σωστά το σαμπουάν και το conditioner τους και μένουν με συσσωρευμένα προϊόντα. Αν νομίζετε ότι ξεβγάλατε αρκετά, συνεχίστε να ξεβγάζετε», τόνισε η colorist Cara Craig στο TODAY.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.