ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καλύτερα να το σταματήσεις: Να τι πραγματικά συμβαίνει στα νύχια σου όταν ξεφλουδίζεις το βερνίκι

Δεν είναι καλό!

Καλύτερα να το σταματήσεις: Να τι πραγματικά συμβαίνει στα νύχια σου όταν ξεφλουδίζεις το βερνίκι

Μια μικρή γωνία του βερνικιού νυχιών σου αρχίζει να σηκώνεται. Χωρίς καν να το σκέφτεσαι, αρχίζεις να τραβάς αυτό το κομμάτι. 10 λεπτά αργότερα, κάθεσαι δίπλα σε μια στοίβα από ξεφλουδισμένο βερνίκι και τα νύχια σου μοιάζουν σαν να έχουν περάσει από την κόλαση.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι καλό για τα νύχια μας, αλλά πόσο κακό είναι, αλήθεια; Σύμφωνα με τη nail artist Brittney Boyce, σίγουρα δεν είναι καλό.

“Η πλάκα των νυχιών μας αποτελείται από τρία διαφορετικά στρώματα, με το επάνω στρώμα να είναι σφιχτά συσκευασμένα παλιά κύτταρα νυχιών και το κάτω στρώμα να είναι τα νεότερα και μαλακότερα κύτταρα νυχιών”, λέει η Boyce. “Όταν ξεφλουδίζεις το βερνίκι, ξεφλουδίζεις ένα λεπτό στρώμα της πλάκας των νυχιών. Εάν το κάνεις επανειλημμένα, μπορεί να λεπτύνεις τα νύχια σου, κάνοντάς τα πιο επιρρεπή σε ζημιά”.

Τα νύχια έχουν μεταξύ 150 και 200 ​​στρώσεις και σύμφωνα με την nail arsit Julie Kandalec, το ξεφλούδισμα του βερνικιού αφαιρεί τις πρώτες τρεις έως 10 στρώσεις. Το μέγεθος της ζημιάς που θα κάνεις εξαρτάται από τον τύπο του βερνικιού που φοράς.

“Το ξεφλούδισμα του φυσικού βερνικιού δεν αφαιρεί σχεδόν τόσες πολλές στρώσεις όσο αν ξεφλουδίζεις το βερνίκι gel”, λέει η Kandalec, συγγραφέας του βιβλίου “Nail Art Design Book”. “Ο λόγος είναι ότι το βερνίκι gel σκληραίνει μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας, έτσι η βασική επίστρωση στα βερνίκια gel εισχωρεί πραγματικά στα στρώματα των νυχιών και σκληραίνει στο φυσικό κρεβάτι των νυχιών. Το φυσικό βερνίκι νυχιών δεν θεραπεύεται με τον ίδιο τρόπο, επομένως δεν πρόκειται να βλάψει το νύχι, ωστόσο, εξακολουθεί να αφαιρεί μερικά στρώματα του νυχιού, όταν ξεφλουδίζεις το βερνίκι”.

Έχω ξεφλουδίσει πάρα πολλές φορές το βερνίκι μου… τώρα τι;

Εάν έχεις την τάση να ξεκολλάς το βερνίκι νυχιών σου, καλό θα είναι να βρεις έναν τρόπο να σταματήσεις. Αλλά, εάν αντιμετωπίζεις ήδη κάποια ζημιά, υπάρχουν μερικά εύκολα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να περιποιηθείς τα νύχια σου και να τα φέρεις σε καλή κατάσταση. “Διατήρησε τα νύχια ενυδατωμένα με λάδι επιδερμίδας και ενυδατική κρέμα”, λέει η Boyce. “Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά μέταλλα, βιταμίνες, κολλαγόνα και απαραίτητα λίπη”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν έχεις βγάλει το gel βερνίκι σου, πρέπει να δώσεις στα νύχια σου λίγο χρόνο για να επουλωθούν πριν εφαρμόσεις ξανά οποιοδήποτε βερνίκι. “Δώσε στα νύχια σου δύο έως τρεις εβδομάδες για να αποκατασταθούν”, λέει η Boyce. “Χρειάζεται χρόνος για το σώμα σου να δημιουργήσει περισσότερα κύτταρα νυχιών”. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις συμπληρώματα ενδυνάμωσης νυχιών και ορούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.