ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κούρεμα με στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά: Ποιο είναι καλύτερο;

Τι λένε οι ειδικοί;

Κούρεμα με στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά: Ποιο είναι καλύτερο;

Ένα ερώτημα που μπορεί να έχουμε όταν πηγαίνουμε στο κομμωτήριο, είναι αν τελικά είναι καλύτερο να έχουμε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά. Τι είναι το καλύτερο; Τι λένε οι ειδικοί;

Στο κομμωτήριο, πέρα από το καθιερωμένο μας κούρεμα για να δυναμώσουν τα μαλλιά, περνάμε ευχάριστα και δίνουμε μια ευκαιρία στον εαυτό μας για me time. Ξεκινάμε με λούσιμο και μασάζ στο κεφάλι και ακολουθεί το κούρεμα.

Σε περίπτωση, όμως, που είσαι λουσμένη, έχεις παρατηρήσει ότι ο κομμωτής σου βρέχει τα μαλλιά με νερό. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα μαλλιά πρέπει να είναι στεγνά όταν κουρεύεσαι.

ΚΟΎΡΕΜΑ ΜΕ ΣΤΕΓΝΆ Ή ΒΡΕΓΜΈΝΑ ΜΑΛΛΙΆ;

Το κούρεμα, γενικότερα, έχει να κάνει με την ακρίβεια. Οι κομμωτές, στα βρεγμένα μαλλιά μπορούν να είναι πιο ακριβείς, ειδικά αν δεν είναι φυσικά ίσια. Στην περίπτωση που είναι, βλέπεις ότι δεν αλλάζουν πολύ όταν είναι βρεγμένα.

Από την άλλη, οι ειδικοί λένε ότι για όσες έχουν κυματιστά μαλλιά, ο κομμωτής μπορεί να αντιληφθεί το σχήμα τους όταν είναι στεγνά. Γιατί αν δεν πρόκειται απλώς για ένα απλό καθάρισμα στις άκρες και θέλουν να δώσουν σχήμα, πρέπει να είναι το σωστό. Άρα όταν είναι βρεγμένα, έχουν τελείως διαφορετική εικόνα από την πραγματική τους.

Επιπλέον, τα μαλλιά πρέπει να είναι στεγνά, όταν θέλεις να κόψεις αφέλειες. Αυτό, γιατί αν κόψεις σε βρεγμένα και στεγνώσουν, θα είναι πολύ πιο ψηλά στι μέτωπό σου. Επομένως, καλό είναι να ξέρεις ακριβώς το πόσα μαλλιά θα κόψεις, το σχήμα τους και το που φτάνουν.

Οι κομμωτές προτείνουν ότι το ιδανικό είναι να κόβουμε τα μαλλιά μας και βρεγμένα και στεγνά. Δηλαδή να τα βλέπουν και στις δύο καταστάσεις τους και να τους δίνουν σχήμα, χωρίς όμως να χάνουν τις λεπτομέρειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.