ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ξεβγάζετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό; – Αυτά είναι τα οφέλη

Η επιδερμίδα της τρίχας είναι το εξωτερικό στρώμα κάθε τούφας και όταν βρίσκεται σε επίπεδη θέση, τα μαλλιά φαίνονται πιο λεία και λαμπερά

Ξεβγάζετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό; – Αυτά είναι τα οφέλη

Μια συμβουλή που έχει αντέξει στο χρόνο είναι να ξεβγάζουμε τα μαλλιά μας με κρύο νερό. Ωστόσο, ποια είναι τα οφέλη που έχει;

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι ότι το κρύο νερό βοηθά να σφραγιστεί η επιδερμίδα των μαλλιών.

Η επιδερμίδα της τρίχας είναι το εξωτερικό στρώμα κάθε τούφας και όταν βρίσκεται σε επίπεδη θέση, τα μαλλιά φαίνονται πιο λεία και λαμπερά.

Το κρύο νερό βοηθά στο κλείσιμο της επιδερμίδας, αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας και μειώνοντας το φριζάρισμα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για άτομα με ξηρά ή κατεστραμμένα μαλλιά, καθώς η σφραγισμένη επιδερμίδα συμβάλλει στη βελτίωση της ενυδάτωσης και της συνολικής υγείας των μαλλιών.

Επιπλέον, το κρύο νερό μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτή η αυξημένη ροή του αίματος πιστεύεται ότι θρέφει τους θύλακες της τρίχας, προάγοντας την υγιέστερη ανάπτυξη των μαλλιών.

Ορισμένοι ειδικοί στη φροντίδα των μαλλιών υποστηρίζουν επίσης ότι το κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη των πόρων στο τριχωτό της κεφαλής, μειώνοντας την υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας και συμβάλλοντας σε μια πιο καθαρή, λιγότερο λιπαρή εμφάνιση.

Παρά αυτά τα πιθανά οφέλη, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι πλύσεις με κρύο νερό μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους.

Τα άτομα με εξαιρετικά ξηρό ή ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να διαπιστώσουν ότι το κρύο νερό επιδεινώνει την κατάστασή τους.

Επιπλέον, όσοι έχουν βαμμένα μαλλιά πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς το κρύο νερό μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει ξεθώριασμα του χρώματος.

Ενώ υπάρχουν ανεπίσημα στοιχεία που υποστηρίζουν τις θετικές επιδράσεις του λουσίματος με κρύο νερό, η επιστημονική έρευνα για το θέμα αυτό είναι περιορισμένη.

Η υγεία των μαλλιών επηρεάζεται από έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής, της διατροφής και των συνολικών πρακτικών φροντίδας των μαλλιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το λούσιμο με κρύο νερό θα πρέπει να θεωρείται ως ένα συστατικό μιας ολιστικής προσέγγισης για τη φροντίδα των μαλλιών και όχι ως μια αυτόνομη λύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.