ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξύρισμα στα πόδια: Τι να κάνεις για να αποφύγεις τα κοψίματα – Τα πέντε βήματα

Πώς να αποτρέπεις τις τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα

Ξύρισμα στα πόδια: Τι να κάνεις για να αποφύγεις τα κοψίματα – Τα πέντε βήματα

Το ξύρισμα είναι μόνο μία μορφή αποτρίχωσης, αλλά είναι αυτή που εξακολουθεί να παραμένει δημοφιλής σε όσες δεν έχουν χρόνο ή budget για άλλες, συχνά πιο επίπονες και ακριβότερες μεθόδους.

Παρακάτω ένας ειδικός εξηγεί πώς να ξυρίζεις σωστά τα πόδια σου, για να αποφύγεις τα κοψίματα, να μετριάζεις τη φλεγμονή και να αποτρέπεις τις τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα.

Χρησιμοποίησε πάντα ένα καθαρό, κοφτερό ξυράφι

Συχνά ευθύνεται η τεμπελιά όταν ένα άτομο χρησιμοποιεί ένα παλιό ξυράφι για πάρα πολύ καιρό, αλλά να λέμε την αλήθεια είναι και η συσκευασία του προϊόντος που δεν διευκρινίζει πόσο ακριβώς πρέπει να το κρατήσει κάποιος.

Ο δερματολόγος Sam Bunting λέει ότι κάθε ξυραφάκι πρέπει να είναι κατάλληλο για περίπου δέκα χρήσεις.

Μούλιασε πρώτα καλά τις τρίχες

«Εάν θέλετε να αποφύγετε την εξάντληση του δερματικού φραγμού και να ελαχιστοποιήσετε την τριβή στο δέρμα (που οδηγεί σε φλεγμονή), το κλειδί είναι να αφιερώσετε χρόνο», λέει ο δερματολόγος.

«Για όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα, προτείνω να μουλιάσουν καλά τις τρίχες σε ζεστό νερό πρώτα, ιδανικά στο μπάνιο».

Εφάρμοσε ένα ειδικό προϊόν ξυρίσματος

Αν και ένα ακριβό προϊόν ξυρίσματος μπορεί να φαίνεται περιττό, ο δερματολόγος εξηγεί ότι «αξίζει να επενδύσετε σε ένα καλό» γιατί θα γλιτώσετε από τυχόν ατυχήματα ή ερεθισμούς που μπορεί να αποφευχθούν αλλιώς.

Μην ξυρίζεσαι κόντρα

Ενώ πολλές από εμάς έχουμε μεγαλώσει ξυρίζοντας κόντρα τα πόδια μας – και, αναμφισβήτητα, αυτό προσφέρει το πιο «καθαρό» ξύρισμα – εάν νιώθεις ευαισθησία στο δέρμα από το ξύρισμα, τότε ξυρίσου αντίθετα.

«Με αυτό αποφεύγετε να κόψετε πολύ κοντές τις τρίχες, κάτι που μπορεί να τις κάνει να μεγαλώσουν προς τα μέσα», προσθέτει ο δερματολόγος λέγοντας ότι «Και επιπλέον, μειώνει την τριβή που εμπλέκεται στη διαδικασία».

Ενυδατώσου μετά το ξύρισμα με ένα προϊόν χωρίς άρωμα

«Μετά το ντους δεν σημαίνει ότι έχετε τελειώσει!» λέει ο Sam Bunting. «Ολοκληρώνετε με μια ενυδατική κρέμα σε όλο το δέρμα».

Ωστόσο, αν έχεις βάλει μια κρέμα σώματος μετά το ξύρισμα των ποδιών σου και νιώθεις κάψιμο, μπορεί να είναι το άρωμα του προϊόντος που προκαλεί τον ερεθισμό.

Μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα ή σχεδιασμένη για ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να είναι το κλειδί για ένα ήρεμο και θρεπτικό δέρμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η ενυδάτωση μεταξύ των ξυρισμάτων θα βοηθήσει στην πρόληψη της ευαισθησίας του δέρματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.