ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λοσιόν σώματος, λάδι σώματος ή και τα δύο; – Τελικά τι πρέπει να χρησιμοποιούμε;

Τα είδη ενυδατικής σώματος

Λοσιόν σώματος, λάδι σώματος ή και τα δύο; – Τελικά τι πρέπει να χρησιμοποιούμε;

Από τα λαμπερά έλαια μέχρι τα κρεμώδη βούτυρα και όλα τα ενδιάμεσα, υπάρχουν άπειρες επιλογές όσον αφορά την ενυδάτωση του δέρματος από το λαιμό και κάτω.

Ανεξάρτητα από το ποια θα επιλέξεις, οι περισσότερες από εμάς έχουμε τους ίδιους στόχους στο μυαλό μας όταν αναζητούμε μια ενυδατική κρέμα σώματος: να θεραπεύσουμε την ξηρότητα, να απαλύνουμε την υφή και να επιτύχουμε μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα.

Παρακάτω, θα δεις αναλυτικά τα οφέλη των ενυδατικών κρεμών σώματος, συμπεριλαμβανομένης της διαφοράς μεταξύ λοσιόν σώματος και λαδιού σώματος.

Τα οφέλη της ενυδατικής σώματος

Οι λόγοι για τους οποίους ενυδατώνουμε το πρόσωπό μας είναι οι ίδιοι λόγοι για τους οποίους ενυδατώνουμε το σώμα μας: Ενυδατώνουμε το ξηρό δέρμα, ενισχύουμε ή επιδιορθώνουμε το φράγμα υγρασίας (που μπορεί να αποτρέψει τις πρόωρες λεπτές γραμμές και άλλα σημάδια γήρανσης), αποκαθιστά τη σφριγηλότητα και μαλακώνει την ανομοιόμορφη, ξεφλουδισμένη υφή. Ορισμένες φόρμουλες μπορούν επίσης να θεραπεύσουν την ακμή του σώματος και να φωτίσουν και τα μαύρα στίγματα.

Είδη ενυδατικής σώματος

Όταν πρόκειται για ενυδατικές κρέμες σώματος, τα περισσότερα προϊόντα εμπίπτουν σε δύο τύπους συνθέσεων: λοσιόν και λάδια.

Οφέλη ενυδατικής σώματος

Ενώ κάθε φόρμουλα είναι μοναδική, οι περισσότερες ενυδατικές σώματος, βούτυρα και κρέμες περιέχουν ένα μείγμα λαδιού και νερού. Αυτό τους επιτρέπει να περιποιούνται τόσο το ξηρό όσο και το αφυδατωμένο δέρμα. Επειδή το νερό έχει γρήγορο ρυθμό απορρόφησης, οι λοσιόν ενυδατώνουν γρήγορα την επιφάνεια του δέρματος και διεισδύουν στα στρώματα κάτω από αυτό.

Μερικά από τα καλύτερα συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις σε μια λοσιόν σώματος είναι το σκουαλάνιο, το υαλουρονικό οξύ, ο χυμός φύλλων αλόης, το γαλακτικό οξύ και το βούτυρο κακάο. Εάν θέλεις μια λοσιόν που ξεπερνά την ενυδάτωση, αναζήτησε μια που περιέχει μια δραστική ουσία όπως βιταμίνη C ή ρετινόλη. Οι λοσιόν με βάση τη ρετινόλη είναι επίσης εξαιρετικές για τη θεραπεία της ακμής του σώματος και τη θεραπεία της υπερμελάγχρωσης.

Οφέλη λοσιόν σώματος

Τα λάδια σώματος, σε αντίθεση με τις ενυδατικές, δεν περιέχουν καθόλου νερό. Ενώ το νερό διεισδύει γρήγορα στους πόρους, τα μεγάλα μόρια των ελαίων χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να απορροφηθούν. Αυτό σημαίνει ότι αποτελούν τη βέλτιστη επιλογή για το κλείδωμα της υγρασίας στον πιο εξωτερικό φραγμό του δέρματος. Αισθητικά, τα έλαια έχουν επίσης μια λάμψη, επαναφέροντας αμέσως το θαμπό, άτονο δέρμα. Αναζήτησε ένα που περιέχει ξηρά έλαια—που απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει κανένα υπόλειμμα.

Η διαφορά

Επειδή οι ενυδατικές κρέμες κάνουν πολύ περισσότερα από την ενυδάτωση της ξηρότητας, κάθε τύπος δέρματος μπορεί να επωφεληθεί αν προσθέσει ένα στη ρουτίνα του. Η επιλογή μεταξύ ενυδατικής και λαδιού σώματος εξαρτάται κυρίως από την προτίμηση της υφής και τους ατομικούς στόχους της επιδερμίδας σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν επικεντρώνεσαι στη θαμπάδα, θα απολαύσεις τη στιγμιαία λάμψη ενός λαδιού. Εάν είσαι αφυδατωμένη, ίσως προτιμήσεις το υβρίδιο λαδιού-νερού μιας λοσιόν. Εάν είσαι πολύ ξηρή ή επικεντρωμένη στα σημάδια γήρανσης, μπορείς ακόμη και να επιλέξεις να εφαρμόσεις και τα δύο μαζί. Αν ναι, ακολούθησε τον κανόνα «από το πιο λεπτό προς το πιο παχύ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.