ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μαλλιά: Μήπως τα κουρεύεις και τα βάφεις με λάθος σειρά;

Απ’ότι φαίνεται, ο ένας τρόπος είναι καλύτερος από τον άλλο – και κάνει διαφορά

Μαλλιά: Μήπως τα κουρεύεις και τα βάφεις με λάθος σειρά;

Αν κουρεύεις και βάφεις τα μαλλιά σου, είναι πολύ πιθανό να ακολουθείς ένα συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο τα κάνεις – είναι όμως ο σωστός; Πρέπει πρώτα να κόβουμε ή να βάφουμε τα μαλλιά μας;

Ως επί το πλείστον, οι κομμωτές και οι χρωματιστές έχουν μια προσέγγιση στο κούρεμα και τη βαφή. «Συνήθως πολλοί hair stylists βάφουν τα μαλλιά όταν είναι στεγνά, μετά τα λούζουν και μετά τα κόβουν», λέει η hair colorist και ιδρύτρια του Spoke & Weal Christine Thompson. Αλλά ενώ αυτή η σειρά μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική για τα κομμωτήρια, δεν είναι απαραίτητα συμφέρουσα για τα μαλλιά σου.

Αντίθετα, η Thompson συνιστά να τα κάνεις αντίστροφα: κόψε και μετά βάψε. Παρακάτω θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το γιατί το κούρεμα πρώτα και μετά το βάψιμο μπορεί να είναι καλύτερο για τα μαλλιά σου.

Πρώτα κόψε και μετά βάψε

«Προτιμώ να κόβω πρώτα τα μαλλιά, γιατί μετά μπορείς να χρωματίσεις το κούρεμα ακριβώς όπως πρέπει να χρωματιστεί», λέει η Thompson, παρόλο που αυτή η τεχνική έρχεται σε αντίθεση με τον κόσμο του κομμωτηρίου. Αρχικά, λέει, η επεξεργασία μαλλιών που πρόκειται να κοπούν είναι χάσιμο χρόνου, ενέργειας, ντεκαπάζ και βαφής. Και δεύτερον, οι τρέχουσες χρωματικές τάσεις τείνουν να είναι δυναμικές — η προσέγγιση της μίας απόχρωσης σε όλη την επιφάνεια δεν είναι πλέον δυνατή, αλλά μάλλον αναμειγνύονται διακριτικά, με φυσικές ανταύγειες και χρώματα.

«Κάποτε, τα ξανθά κομμάτια των μαλλιών είχαν το ίδιο χρώμα ξανθό μέχρι το τριχωτό της κεφαλής», λέει η Thompson. «Τώρα, σε ένα κομμάτι μαλλιών μπορεί να έχεις τρεις ή τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις του ξανθού». Αυτή η μέθοδος δημιουργεί φυσικό χρώμα μαλλιών και επιτρέπει στους πελάτες να περνούν περισσότερο μεταξύ των ραντεβού τους. Επίσης, απαιτεί προσεκτική τοποθέτηση από την πλευρά του χρωματιστή.

Προσοχή στο balayage και τις αφέλειες

«Ιδιαίτερα για το balayage, αυτή είναι μια κατάσταση όπου μερικές φορές κόβονται τα φωτεινά σημεία των μαλλιών (αν βαφτούν πρώτα)», λέει η Thompson. Οι ανταύγειες balayage τοποθετούνται στρατηγικά με βάση το πού μπορεί φυσικά να χτυπήσει ο ήλιος και να φωτίσει τα μαλλιά και αν αυτό το σημείο αργότερα κουρευτεί, επηρεάζει τη ροή του χρώματος και το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό ισχύει πραγματικά για όσες έχουν ανταύγειες ή μαλλιά με balayage και αφέλειες. Ένα κούρεμα θα μπορούσε να σβήσει όλα τα ίχνη χρώματος από το τις αφέλειες – αλλά ευτυχώς, η Thompson έχει μια λύση και για αυτό. «Ακολουθώ μια προοδευτική τεχνική για να διατηρήσω το χρώμα φρέσκο ​​στην περιοχή των αφελειών, γιατί ξέρω ότι θα μεγαλώσει και θα κοπεί», λέει.

Για να αποφύγει τις λάθος κινήσεις, ο χρωματιστής επεξεργάζεται «δύο διαφορετικά επίπεδα» στις αφέλειες. «Στο πρώτο κούρεμα της αφέλειας, ίσως το μισό κόβεται», λέει η Thompson. «Στη συνέχεια, στο δεύτερο ή το τρίτο κούρεμα, πιθανότατα θα πρέπει να επαναφέρει το χρώμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κορυφαία σύσταση της Thompson, είναι να βρεις ένα κομμωτήριο που προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες τόσο στο κούρεμα όσο και στη βαφή και να συνεργαστείς με μια ομάδα δύο ατόμων για να κάνεις τη δουλειά σωστά. Εάν αυτό δεν είναι επιλογή, προτίμησε πάντα να κόβεις πρώτα τα μαλλιά σου και μετά να τα βάφεις. Όπως λέει η Thompson, «Το κούρεμα διαμορφώνει το χρώμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.