ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μαλλιά που πέφτουν όταν τα ξεμπερδεύετε: Δείτε ποια είναι τα πέντε λάθη που κάνετε

Καλό είναι να τα σταματήσετε

Μαλλιά που πέφτουν όταν τα ξεμπερδεύετε: Δείτε ποια είναι τα πέντε λάθη που κάνετε

Όλες μας γνωρίζουμε πως η προσπάθεια να ξεμπερδέψουμε τα μαλλιά σας μετά το μπάνιο μπορεί να είναι μια επίπονη διαδικασία, η οποία σπάνια τελειώνει χωρίς πτώση μαλλιών.

Αν θέλετε να κάνετε τους κόμπους των μαλλιών σας παρελθόν, ωστόσο, αυτό που πρέπει να κάνετε πρώτα είναι να κατανοήσετε τα λάθη που κάνετε όταν ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας και να μην τα επαναλάβετε.

Ποια είναι αυτά;

Χρήση υπερβολικής δύναμης για το ξεμπέρδεμα

Μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να ασκήσετε δύναμη σε έναν κόμπο που απλά αρνείται να ξεμπερδέψει, αλλά το τράβηγμα των μαλλιών σας δεν θα βοηθήσει. Αντιθέτως, δοκιμάστε να ψεκάσετε λίγο νερό ή ορό μαλλιών στον κόμπο για να τον χαλαρώσετε.

Οι μάσκες μαλλιών και τα leave-in conditioners μπορούν, επίσης, να διευκολύνουν το ξεμπέρδεμα των κόμπων με ένα απαλό χτένισμα ώστε να αποφύγετε το σπάσιμο των τριχών.

Χρησιμοποιείτε λάθος είδος βούρτσας ή χτένας μαλλιών

Οι σκληρές χτένες και οι πυκνές τρίχες συνδυαστικά μπορούν να κάνουν το ξεμπέρδεμα των μαλλιών μια οδυνηρή εμπειρία. Για καλύτερα αποτελέσματα, σας βοηθάει να χρησιμοποιείτε μια χτένα με φαρδιά δόντια ή μια βούρτσα που έχει σχεδιαστεί με διαφορετικό μέγεθος για να απομακρύνει εύκολα τα μπερδεμένα μαλλιά.

Χρήση λανθασμένων κινήσεων

Μπορεί να φαίνεται σαν αντανακλαστικό να χτενίζετε τα μπερδεμένα μαλλιά από τις ρίζες, αλλά αυτό είναι λάθος. Αντιθέτως, ξεκινήστε χτενίζοντας μερικά εκατοστά από το κάτω μέρος και προχωρήστε προς τα πάνω απαλά. Αυτό βοηθά στην αποφυγή σπασίματος των μαλλιών και πόνου στο τριχωτό της κεφαλής λόγω επιθετικού τραβήγματος.

Δεν ξεμπερδεύετε συχνά

Η παράταση του διαστήματος μεταξύ των επόμενων περιποιήσεων ξεμπλέγματος θα έχει ως αποτέλεσμα πιο έντονο μπέρδεμα μαλλιών την επόμενη φορά, αυξάνοντας έτσι το σπάσιμο και τη ζημιά στα μαλλιά σας.

Ξεμπερδεύετε τα βρεγμένα μαλλιά αμέσως μετά το ντους

Δεδομένου ότι τα βρεγμένα μαλλιά βρίσκονται στην πιο εύθραυστη κατάστασή τους, βοηθά να χαλαρώσετε τυχόν κόμπους πριν το λούσιμο, ώστε να διασφαλίσετε ότι η ακεραιότητα των μαλλιών σας δεν απειλείται.

Αντί να στεγνώνετε τα μαλλιά με έντονο στύψιμο με πετσέτα, δοκιμάστε να στύψετε απαλά την περίσσεια νερού πριν τα περάσετε από μια χτένα με φαρδιά δόντια ή μια βρεγμένη βούρτσα.

Πώς να ξεμπλέξετε τα μαλλιά εύκολα χωρίς να προκαλέσετε πτώση αρκετών εξ αυτών

Αν θέλετε να αποφύγετε να κάνετε τα μαλλιά σας εύθραυστα και επιρρεπή σε φθορές, πρέπει να υιοθετήσετε ορισμένα προληπτικά μέτρα στη ρουτίνα ξεμπλέγματος.

«Την ημέρα του λούσιμου των μαλλιών, βοηθάει να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας για να εξομαλύνετε τυχόν κόμπους και να επεξεργάζεστε το σαμπουάν απαλά για να αποφύγετε τη δημιουργία περαιτέρω μπερδέματος.

Αφού βγείτε από το ντους, τυλίξτε με μια πετσέτα από μικροΐνες για να αποφύγετε το τράβηγμα των ευαίσθητων τριχών σας με το συμβατικό στέγνωμα με πετσέτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για όσες είναι επιρρεπείς στους κόμπους, βοηθάει να πλέκετε τα μαλλιά χαλαρά και να τα κόβετε τακτικά, καθώς η ψαλίδα μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω μπερδέματα και ζημιά», καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.