ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μανικιούρ και πεντικιούρ: Επτά τρόποι για να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο

Για να μην χρειαστείς έκτακτο ραντεβού!

Μανικιούρ και πεντικιούρ: Επτά τρόποι για να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο

Μία επίσκεψη σε σαλόνι νυχιών τουλάχιστον μία φορά το μήνα για μανικιούρ και πεντικιούρ είναι “κανόνας” για τις περισσότερες γυναίκες.

Στο ενδιάμεσο υπάρχουν μερικά χρήσιμα κόλπα που θα σε βοηθήσουν ώστε να μη χρειαστείς κάποιο έκτακτο ραντεβού.

Μην χρησιμοποιείς κρέμα ή άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος πριν κάνεις μανικιούρ

Μην βάζεις κρέμα ή λάδι στα χέρια σου μια μέρα πριν κάνεις μανικιούρ. Το γεγονός είναι ότι αυτά τα προϊόντα περιποίησης δέρματος εισχωρούν βαθιά στο δέρμα, καθιστώντας το πολύ απαλό για να το δουλέψεις. Eπίσης, η διαδικασία θα πάρει περισσότερο χρόνο.

Φρόντισε τα πετσάκια σου στο σπίτι

Δεν πρέπει να ξεχνάς τη φροντίδα των νυχιών σου στο σπίτι. Οι τεχνίτριες νυχιών συνιστούν να κάνεις στα χέρια σου ζεστά μπάνια με θαλασσινό αλάτι. Μετά από αυτή τη διαδικασία σπρώξε τα πετσάκια σου προς τα πίσω (αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο μπορείς ακόμη και με τα χέρια). Επίσης, μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τα πετσάκια σου με λάδι.

Να είσαι προσεκτική με τα νύχια σου όταν κάνεις κάτι με τα χέρια σου

Τα μακριά νύχια απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου όταν πληκτρολογείς ή πατάς κουμπιά σε διαφορετικές συσκευές. Επίσης, μην χρησιμοποιείς τα νύχια σου για να ανοίξεις ή να ξεφλουδίσεις πράγματα.

Οι σωστές κάλτσες και παπούτσια θα σώσουν το πεντικιούρ σου

Τα παπούτσια που είναι πολύ στενά ή οι στενές κάλτσες μπορούν να καταστρέψουν το πεντικιούρ σου. Πιέζουν τα δάχτυλα των ποδιών και τα νύχια σου και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην παραμόρφωσή τους ή σε νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζει να αποφεύγεις παπούτσια που είναι πολύ στενά (ή κάλτσες πολύ στενές) εάν τα νύχια των ποδιών σου έχουν βερνίκι νυχιών.

Φόρα γάντια στο κρύο

Όταν έξω κάνει κρύο, θα πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα τα χέρια σου. Τα ζεστά γάντια θα σώσουν τα χέρια σου από το σκάσιμο και την ξηρότητα. Είναι επίσης σημαντικό να πλένεις τα χέρια σου με ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα — αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τον ερεθισμό και την ερυθρότητα στο δέρμα.

Μην πλένεις τα χέρια σου με ζεστό νερό

Δεν συνιστάται να πλένεις τα χέρια σου με ζεστό νερό για τουλάχιστον δύο ημέρες μετά το μανικιούρ. Ο λόγος είναι ότι το gel βερνίκι νυχιών χρειάζεται λίγο χρόνο για να κολλήσει σωστά στα νύχια σου. Οι έντονες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορούν να διακόψουν αυτή τη διαδικασία.

Προστάτεψε τα νύχια σου ενώ καθαρίζεις το σπίτι σου

Οι επιθετικές χημικές ουσίες κάνουν το gel βερνίκι νυχιών στα νύχια σoυ πιο λεπτό. Αν θέλεις το μανικιούρ σου να διαρκεί περισσότερο, φόρα γάντια όταν καθαρίζεις το σπίτι, ειδικά όταν πλένεις τα πιάτα ή όταν καθαρίζεις το μπάνιο σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.