ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μανικιούρ: Mύθοι και αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε

Απορίες που έχεις και αναπαράγονται λάθος

Μανικιούρ: Mύθοι και αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν κάποιοι μύθοι για το μανικιούρ που μπορεί να λέγονται εδώ και χρόνια. Ποια είναι η αλήθεια, τελικά;

Ορισμένα facts για το μανικιούρ έχει τύχει να τα ακούσεις και να τα ξανακούσεις. Άλλα επιβεβαιώνονται, άλλα διαψεύδονται. Τι ισχύει τελικά; H ομάδα του αγαπημένου μας χώρου Μπιούτι Μπαρ Κυψέλη (aka @beautybarkipseli), απαντά στις απορίες που έχουμε για τα νύχια.

ΜΎΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΉΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΞΈΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙΟΎΡ:

Το ημιμόνιμο μανό διαρκεί πάνω από 15 ημέρες

Μύθος: Θα μπορούσε να είναι αλήθεια, γιατί σε κάποιες κρατάει. Ωστόσο, δεν είναι ο κανόνας. Αρκετοί παράγοντες συντελούν στην συντήρηση του μανικιούρ, όπως η έντονη λιπαρότητα των άκρων, οι καθημερινές συνήθειες όπως η χρήση πληκτρολογίου, η έλλειψη σιδήρου και ασβεστίου κ.α.

Όλα τα βερνίκια νυχιών μιας εταιρείας έχουν την ίδια σύσταση

Μύθος: Τα μανό μιας εταιρείας δεν έχουν ακριβώς την ίδια σύσταση, καθώς κάθε απόχρωση περιέχει διαφορετική προσότητα χρωστικής και διαφορετικά συστατικά. Έτσι εξηγείται ότι ένα χρώμα από την ίδια εταιρεία μπορεί να σου κρατάει περισσότερο και ένα άλλο όχι.

Τα πετσάκια που κόβονται μεγαλώνουν πιο γρήγορα

Αλήθεια: Αν θέλεις να σου κόβουν παραπάνω τα πετσάκια, θα έχεις παρατηρήσει ότι βγαίνουν πιο γρήγορα. Γι’αυτό πρέπει να κόβονται μόνο όσα περισσεύουν. Επιπλέον, η χρήση τροχού βοηθάει πολύ, καθώς τα μειώνει αλλά δεν τα κόβει. Οπότε, αργούν να επανεμφανιστούν.

Τα νύχια πρέπει να αναπνέουν

Μύθος: Η αλήθεια είναι ότι τα νύχια μας δεν αναπνέουν. Όλο το οξυγόνο που χρειάζονται για να δημιουργηθεί η πλάκα του νυχιού, προέρχεται από την κυκλοφορία του αίματος και όχι από εξωτερικούς παράγοντες. Αν παρατηρείς ότι κατά την αφαίρεση του ημιμόνιμου τα νύχια σου είναι πιο μαλακά, αυτό οφείλεται στο προϊόν. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα μας υπερεκκρίνει λιπαρότητα. Μετά από 12 ώρες το νύχι επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα σκληρότητας.

Οι λάμπες παράγουν επιβλαβείς UV ακτίνες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μύθος: Πρόκειται για έναν μύθο που αναπαράγεται πολύ συχνά. Η Kandalec, μας εξηγεί ότι δεν είναι βλαβερή η ακτινοβολία, αλλά είναι στην ουσία σα να βγαίνεις ένα λεπτό στον ήλιο χωρίς αντηλιακό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.