Μανικιούρ: Ποια είναι η πιο υγιεινή επιλογή για τα νύχια σου;

Τι μπορείς να κάνεις για να είναι πιο υγιή;

Μανικιούρ: Ποια είναι η πιο υγιεινή επιλογή για τα νύχια σου;

Το μανικιούρ είναι από τις αγαπημένες μας συνήθειες για να φτιάξουμε τη διάθεσή μας και να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας. Τι γίνεται, όμως, όταν διαπιστώνουμε ότι καταστρέφει τα νύχια μας;

Κι όμως, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τονίζουν οι ειδικοί, το μανικιούρ μπορεί να γίνει ανθυγιεινό. Τι μπορείς να κάνεις για να παραμένουν πιο υγιή τα νύχια σου; Αρχικά, όπως κάνεις με το σώμα και το πρόσωπό σου, πρέπει να τα φροντίζεις και στο σπίτι και να τα ενυδατώνεις συχνά. Κράτα το λαδάκι στο κομοδίνο, μπορείς να το βάζεις πριν κοιμηθείς.

Αν παρατηρήσεις ότι τα νύχια σου είναι αδύναμα και σε κακή κατάσταση, η πιο υγιεινή επιλογή είναι να αποφύγεις το ημιμόνιμο μανικιούρ και όλες τις αντίστοιχες τεχνικές διαδικασίες. Οι ειδικοί, τονίζουν ότι η συνεχόμενη χρήση της λάμπας UV, δεν είναι ο,τι καλύτερο για τα νύχια. Επιπλέον, η αφαίρεσή του, ειδικά αν γίνει λάθος, μπορεί να τα καταστρέψει.

Το συνεχόμενο τρίψιμο, αφαιρεί τις ανώτερες στοιβάδες και αδυνατίζει πολύ τα νύχια, με αποτέλεσμα να είναι μαλακά και να σπάνε εύκολα. Ειδικοί λένε, ότι η καλύτερη επιλογή είναι να τα αφήνεις χωρίς χρώμα για κάποιον καιρό και να ζητάς μια διάφανη βάση.

Ακόμα καλύτερα, να προτιμάς μια θεραπεία νυχιών. Τα βερνίκια αυτά, είναι ειδικά για τη θρέψη τους, καθώς περιέχουν βιταμίνες και ενυδατικά συστατικά. Έτσι, θα παραμένουν για περισσότερο καιρό υγιή και δεν θα σπάνε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως και να χει, καλό είναι να “ακούς” τις ανάγκες των νυχιών σου και να μην τα ταλαιπωρείς περισσότερο όταν είναι ήδη σε κακή κατάσταση. Άσε λίγο χρόνο ανάμεσα στα ημιμόνιμα και εφάρμοσε θεραπείες στο σπίτι και λάδάκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.