ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μήπως η μεριά που κοιμάσαι επηρεάζει αρνητικά την επιδερμίδα σου;

Η στάση που κοιμάσαι μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ρυτίδες

Μήπως η μεριά που κοιμάσαι επηρεάζει αρνητικά την επιδερμίδα σου;

Η μεριά που κοιμάσαι, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να σου προκαλέσει ακόμα και ρυτίδες.

Ο ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία μας. Πολλές φορές έχουμε δυσκολία να κοιμηθούμε, ή κοιμόμαστε πολύ αργα και δεν ξεκουράζουμε τον οργανισμό μας. Η επιδερμίδα μας επιρεάζεται εμφανώς από την ποιότητα του ύπνου. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η άποψη ότι η στάση που κοιμάσαι, επηρεάζει την επιδερμίδα σου περισσότερο απ’ ότι φαντάζεσαι.

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΆΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΊΔΑ ΣΟΥ Η ΜΕΡΙΆ ΠΟΥ ΚΟΙΜΆΣΑΙ

Σύμφωνα με την δερματολόγο Rachel Mainman, η στάση που κοιμάσαι έχει αντίκτυπο στο δέρμα, αλλά όχι για όλους. Η επίδραση διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ακμή και εξανθήματα από τον ιδρώτα, ή τα σημεία που “διπλώνει” το δέρμα στον ύπνο. Σε κάποιους ανθρώπους δημιουργούνται ακόμα και ρυτίδες.

Σύμφωνα με ειδικούς, δεν είναι μύθος ότι όταν κοιμάσαι πλάι, ή μπρούμυτα, δημιουργούνται πιο εύκολα ρυτίδες. “Δεν θα προκληθούν από αυτό, αλλά οι συνθήκες του ύπνου μπορεί να επισπεύσουν τις ρυτίδες στο στέρνο, το λαιμό και το πρόσωπο”, εξηγεί η δερματολόγος Deanne Mraz Robinson.

ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ Η ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΣΤΆΣΗ ΎΠΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΎΓΕΙΣ ΤΙΣ ΡΥΤΊΔΕΣ;

Δερματολόγοι αναφέρουν ότι η καλύτερη στάση ύπνου για να αποφύγεις τις λεπτές γραμμές είναι ανάσκελα. Ο λόγος είναι ότι το δέρμα δεν είναι διπλωμένο για ώρες. Με το κατάλληλο μαξιλάρι για τη στήριξη του αυχένα, θα έχεις την ιδανική στάση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά, η σύστασή τους είναι να χρησιμοποιούμε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, ώστε να αποφεύγουμε την εμφάνιση δερματικών προβλημάτων και ρυτίδων, όσο είναι πιθανό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.