ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μπότοξ: Μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι; – Ειδικός απαντά

Οι εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης είναι η μοναδική θεραπευτική μέθοδο για το “σβήσιμο” των γραμμών έκφρασης

Μπότοξ: Μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι; – Ειδικός απαντά

Αποτελεί τη Νο1 μη επεμβατική κοσμητική θεραπεία παγκοσμίως και δεν είναι τυχαίο. Η βοτουλινική τοξίνη, γνωστή ως μπότοξ, υπόσχεται λαμπερό νεανικό δέρμα χωρίς σημάδια έκφρασης, σε μία μόνο συνεδρία ανώδυνα και αποτελεσματικά.

Έχουν πραγματοποιηθεί εκατομμύρια επιτυχημένες εφαρμογές από το 1997 έως σήμερα, με το ποσοστό ικανοποίησης να ξεπερνά το 97%.

Κατά τους ειδικούς, οι εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης, αποτελούν την μοναδική θεραπευτική μέθοδο για το “σβήσιμο” των γραμμών έκφρασης που προκαλούνται εξαιτίας των μυϊκών συσπάσεων κατά την συνοφρύωση, το γέλιο ή άλλες εκφράσεις του προσώπου.

Προσοχή, όμως γιατί δεν είναι πάντα όλα όπως φαίνονται. Όπως εξηγεί στο eatthis.com ο Δρ. Sadyk Fayz, PA-C της Beso, οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης είναι μια καλλυντική θεραπεία που χρησιμοποιείται για να αποτρέψει τη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο δέρμα του προσώπου σας. Αυτή η διαδικασία συνήθως χορηγείται σε άτομα ηλικίας 20 έως 30 ετών που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει ρυτίδες, αλλά μάλλον την κάνουν ως «προληπτικό» μέτρο για να αποφύγουν τις ρυτίδες στο μέλλον.

Οπως λέει ο about:blank,”Η χρήση του μπότοξ πριν εμφανιστούν γραμμές στο πρόσωπο δεν έχει νόημα. Δεν υπάρχουν πειστικές, επιστημονικές αποδείξεις ότι το προληπτικό μπότοξ λειτουργεί πραγματικά. Όπως χαρακτηρισιτκά αναφέρει ο ειδικός, είναι σαν να αφαιρείς τη χοληδόχο κύστη κάποιου περιμένοντας να έχει πέτρες στη χολή πριν από αυτό συμβεί.” Και προσθέτει, «Κατά τη γνώμη μου, είναι απολύτως αστείο που υπάρχουν άνθρωποι στα 20 τους με άψογο μέτωπο που ζητούν να γίνει αυτή η διαδικασία και είναι ακόμη πιο αστείο ο που στην πραγματικότητα υπάρχουν γιατροί που είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σε αυτή την ιατρική πράξη, έχοντας κατά νου το συμφέρον του ασθενούς».

Το μπότοξ, στην πραγματικότητα θεωρείται συνταγογραφούμενο φάρμακο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει πραγματικός σκοπός για τη χορήγησή του, όπως και με οποιοδήποτε άλλο συνταγογραφούμενο φάρμακο. Ο Δρ Fayz το θέτει ως εξής:

“Δεν θα ζητούσατε από έναν καρδιολόγο να σας συνταγογραφήσει φάρμακα για την αρτηριακή πίεση πριν συμβεί. Η διαδικασία δεν είναι απλή και μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές και παρενέργειες με τη χρήση της βοτουλινικής τοξίνης. Νομίζω, εξηγεί ο ειδικός, ότι το κλειδί είναι ο γιατρός να αφιερώνει χρόνο στον ασθενή και να τον κάνει να νιώθει ότι έχει την ευκαιρία να το αποφύγει αν δεν είναι απαραίτητο».

Μπορεί το μπότοξ να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι;

Ένα αρνητικό σχετικά με το μπότοξ, είναι ότι η χρόνια χρήση του, μπορεί να αποδυναμώσει και να ισοπεδώσει τους μύες. Το δέρμα σας μπορεί επίσης να αναπτύξει μια πιο χαλαρή, πιο λεπτή εμφάνιση. Με την πάροδο του χρόνου, οι εξασθενημένοι μύες στην περιοχή μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τους μύες που περιβάλλουν την περιοχή όταν κάνετε εκφράσεις με το πρόσωπό σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Αν κάποιος σταματήσει να χρησιμοποιεί τους μύες του μετώπου του, μπορεί να αρχίσει να έχει ρυτίδες στο πλάι της μύτης του. Έτσι τώρα θα χρειαζόταν ακόμα περισσότερες εγχύσεις με βοτουλινική τοξίνη για τους νέους μύες”, εξηγεί ο Δρ Fayz. “Για να αποφευχθούν τέτοιου είδους λάθη, είναι απαραίτητη η συντηρητική προσέγγιση των ενέσιμων και η υποβολή πολλών ερωτήσεων σχετικά με το πώς η συγκεκριμένη θεραπεία σας θα προσαρμοστεί στις ατομικές σας ανάγκες., καταλήγει ο Δρ Fayz “.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.